Merhaba ben okul öncesi öğretmeniyim,temel eğitimin ne kadar önmeli olduğu ülkemizde bence hala kavranamamış zorunlu eğitim kapsamında olması gerektiğini düşünüyorum bizler ünüversite bitirdiğimiz halde 15.000 usta öğretici türkiyede görev alıyor ünüversite mezunu olmayanlarda dahil neden sınıföğretmenliğinde lise mezunu çalıştırmıyorlarda okul öncesi öğretmenliğinde çalışıyor?okul öncesi eğitimin kalitesini düşürüyorlar,bugün 7000 sınf öğretmeni alınıyor?20000mezun atanmayı bekliyoruz neden bizden 550 kişi alınıyor?Okul öncesi eğitim 6 yaş zorunluluk kapsamına ne zaman alınacak?Bu konularda bilgilendirirseniz sevinir.Çalışmalarınızdan ve duyarlılığınzdan dolayı teşekkür ederim
hatice27800
03.12.07, 19:46
Kesinlikle katılıyorum.Bende okul öncesi eğitimcisiyim.okula biz hazırlarız.Okulu biz sevdiririz.sınıf öğretmenine teslim ederiz.buna rağmen gözardı ediliyoruz.iyi çalışmalar.
kesinlikle katılıyorum bizim bölümü ciddiye almıyorlar, lise mezunlarını öğretmen sıfatı ile alıyorlar? üniversite mezunlarını kpss ile uğraşsın!!!!!!!!!!!
haticeaydan
14.12.07, 21:32
merhaba arkadaşlar ben bir okulöncesi öğretmeni olarak görüşlerinizin bazılarına katılıyorum bazılarınıda katılmıyorum nedenine gelince kız meslek lisesi çocuk gelişimi mezunu olan bir arkadaşımın uygulamalara katılma saati üniverstede okuyan bir arkadaşımdan daha fazla .öbür taraftan kız meslek lisesi öğrencilerinin branşlarıyla ilgili bir bölümü kazanması diğer okullardan mezun olan (anadolu ,fen,süper lise) arkadaşlarımdan ek puan verilmesine karşın çok zor.nedeni uygulama çok genel kültür ve genel yetenek derslerinin az olmasıdır.olaki kazandı bu seferde kpss sınavını geçmesi zor.eğer sizinle okuyan arkadaşlarınızı gözünüzün önüne getirirseniz dediğimi daha iyi anlayacaksınızdır.şimdi size katıldığım nokta bazı kız meslek lisesi mezunu olmayıpta başka liselerden mezun olup kız melek lisesinde bazı dersleri alıp seminerlere katılıp belge alan ve bu belgelerle görev alan arkadaşlarım konusunda sizlerle hem fikirim.çünki geçen yıl böyle bir arkadaşla beraber çalıştım kızçağız hiç birşey bilmiyordu ve çok zorlanıyordu .yine kız meslek lisesinde okuyup benim yanımda staj yapan kızlarım vardı onlara sınıfımı gözüm kapalı teslim ettiğim anlar oldu ayrıca o kadar güzel hazırlanıp geliyorlardı ki ben bile onlardan çok şey öğrendim.hem aldıkları paraların yarısı yol parasına gidiyor çünkü onları köylere gönderiyorlar ayrıca sınıf öğretmenliği ayrı bir birikim olmayınca lise mezunu olan bir arkadaşımın yapacağı bir iş değil (bu konuyu eleştirdiğiniz için söyledim)saygılar.
bende okul öncesi eğitimin iyi tanıtılmadıgı dusunuyorum..dedıgınız gıbı kız meslek lısesınde uygululama daha fazla yapılıyor..ve bazı seyler kıtaptan okumakla olmuyorr.tecrube ve deneyım lazım.okul öncesi egitim zorunlu hale gelecek umarım.cunku yasa cıkarıldı 2 hafta once(okul oncesı egıtımın zorunlulugu ıle ılgılı) o yasa kabul edılırse hersey daha ıyı olacaktır dıye dusunuyorum..
kpss ye 3. girişim olacak.
belki de daha çok giricem bilmiyorum :(
ama öğretmenlik mesleğinin 5 tane matematik sorusu daha fazla yapmakla ölçülmesini kabullenemiyorum.
umarım en yakın zamanda :confused: atanırım. (atanırız)
herkese başarılar diliyorum
Bakın arkadaşlar bizim işimiz okulu sevdirmek ve sadece çocuğu ilköğretime hazırlamak değil çocukta yaşına uygun kazanımları sağlamaktır.
Niçin komplekse giriyorsunuz siz böyle düşünürseniz tabiki öğretmen sıfatıyla görülmezsiniz
6 yaşın mecburi yapılması bize hiçbirşey kazandırmayacak farklı bir değer vermeyecek aksine daha fazla usta öğretici daha fazla problem getirecek.Çünkü alt yapısı oluşturulmuyor hangi ilk öğret
imde fazla sınıf var sizce
Sarılın lütfen mesleğinize önce siz kabullenin sonra önemini fırsat bulduğunuz her ortanda anlatın.Bakım kelimesi kimin ağzından çıkarsa karşısına çıkın çocuğa en iyi bakan annesidir okula vermenize gerek yok diye ikaz edin
Umarım atanırsınız doğru lise mezunu usta öğreticiler çok değer düşürüyor. yada okulu henüz bitirmemiş açık öğretim fakültesinde okuyanlar