Orijinalini görmek için tıklayınız : okluöncesi öğretmenlerinin meslek liselerdeki görev durumu

hgokcen
25.12.07, 20:18
merhaba değerli müfettişim.
ben bi konu hakkında sizden bilgi almak istiyordum. konu ; ben 9 eylül okulöncesi öğretmenliğinden mezunum ve ben sadece okulöncesi kurumlarında çalışabileceğimi bilyordum. kız meslek liselerinde ise hacettepe çocuk gelişimi ve okulöncesi öğretmenliğinden mezun arkadaşlar çalışabiliyorlar diye biliyordum; fakat son ağustos atamalrında 9 eylülden mezun bir arkadaşın kız meslek lisesinde meslek öğretmeni olarak göreve başladığını duydum.ayrıca şöyle birşey düşünüyorum eğer bizler yani okulöncesi öğretmenleri eğer kız meslek liselerinde görev yapamıyor olsaydık tercihler listesinde bize kız meslek liseleri açık olarak gözükmezdi.
tüm bu olasılıklar beni bie hayli düşündürmekte. yani okulöncesi öğretmenliğinden mezun olanlar kız meslek liselerinde görev yapabiliyorlarmı?eğer bu konu hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim.
teşekkürler

aapak33
29.12.07, 21:45
selam HGökçen
Okul öncesi öğretmenleri KML lerinin uygulama anaokullarında öğremenlik yapabilirler. KML lerinde öğretmenllik yapabilmek için "ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ" bölümü mezunu olmak gerekir
aapak