Orijinalini görmek için tıklayınız : iyi ki seçtik
masal pandorası 06.01.08, 16:44 bu bölümü seçmeden önce kafamda bir sürü soru işaretleri vardı.sözel bölüm çıkışlı olduğum için önümde başka seçenekler vardı.ama okul öncesi öğretmenliğini seçerek hayatımın en doğru kararlarından birini verdiğimi anladım.şu anda gerek iş gücü istihdam potansiyeli,gerek dünyada okul öncesi eğitimin öneminin ortaya çıkması neticesinde ne kadar doğru bir karar olduğunu anladım.işin içine girince de çocuklarla zaman geçirmek ve onlara bir şeyler vermek beni çok mutlu etti.iyi ki seçtik değil mi arkadaşlar?
sana çok katılıyorum. bu bölümü okurken asla yapamam diyodum ama çocukların bilgiye ulaşma çabaları, sevimlilikleri beni şimdiden bu mesleğe cok bağladı.: )
Previously_on_Lost 24.01.08, 02:08 öss de 2. tercihim olarak girdim ben de bu bölüme ama bi türlü ısınamadım. çocukları severim ama o sınıf ortamı bana çok yabancı geldi. belki de sayısalcı olmamdan dolayı iletişim problemim var. kendimi çok zorladım 3. sınıf oldum hala öğretmenliğe çok uzağım. bu yüzden ben iyi ki seçtim diyemiyorum.
imzam da da belirttim herkes öğretmen olmamalı.
bir tebessüm 19.02.08, 18:20 lise de çocukgelişimi bölümündeydim.. severek bitirdim liseyi, ünv.yide severek okuyorum.. çalışırkende hiç bıkmadan usanmadan ilgileneceğim cücüklerimle... ayy şimdiden olmayan öğrencilerimi seviyorum:D ben bu iş için yaratılmışım:p
ebru savun 19.02.08, 18:24 ben 3 sene ücretli öğretmenlik yaptım.çok keyif aldım.dünyaya bi daha gelsem yine seçerim bu bölümü:):):)
ben bir yabancı dil mezunu olarak gönlümde yatan meslek olmadan seçtim bu bölümü şimdi ise iyi ki seçmişim diyorum gerçekten hayatımda verdiğim en iyi karar olmuş bilmeyerek de olsa... şimdi ise çocuklarla ilgileniyor olmak bana güç veriyo yeniden çocukluğumu yaşıyorum diyebilirim. iyi ki seçmişim...
ben ingilizce ğretmeni olmayı çık istiyordum ama lisede dil sınıfı açılmadı ve puannımın çok düşeceğinden terreddüt içinde kaldım. o sıralarda usta öğreticilik yapan bir arkadaşımla anasınıfında bir gün geçirdim. evet dedim kesinlikle bu!!! çocuklara hayata dair ilk bilgilerini benim öğretmem lazım çocukları da çok sevmem eklenince sınavda 5 tercih yaptım5'i de okul öncesi öğretmenliğiydi.2.si hacettepeye girdim. hayata bir daha gelsem yine hacetepe de yine bu bölümü okurdum..
sevgiyle kalın...
ben ortaokula giderken bu bölüme gitmeyi kafama koymuştum.iyiki de okumuşum bu bölümü :)
bizde orta okulda liseleri geziyoduk daha rahat seçim yapalım diye ve zübeyde hanım anadolu kız meslek lisesini görünce dedim tamam BEN BURDA OKUYCAM. hem sıcak hem sevecen hemde çok içten bir okuldu bende daha ortaokulda kafama koymuştum:) hazırlık sınıfında acaba mı falan dedim ama bi anaokulu gezisinde tüm düşüncem geçti hayran kaldım iyi ki burası dedim ki tüm öğretmenlerim hocalarım eşdost sayısalda okumamı isterken bnm meslek lisesi seçmem onları çok kızdırmıştı ve de üzmüştü pişman olurum yapamam diye:D maksat onlara gıcıklık olsun:p
Ben okul öncesi bölümünü seçerken emin değildim fakat yine de ilk tercihim oldu iykide olmuş çok istekli ve hiç bıkmayacağım bir meslek olduğunu ve kendim için en iyisi olduğunu düşünüyorum.Hele 1. sınıfta ilk stajımı yapacağımda girdiğim kırmızılar sınıfında çok heyecenlandım,mutlu oldum ve çocukların canlılığı,sevimliliği beni bu mesleği seçerken doğru bir seçim yaptığıma bir kez daha inandırdı..İYKİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİNİ OKUYORUM:)
öss de 2. tercihim olarak girdim ben de bu bölüme ama bi türlü ısınamadım. çocukları severim ama o sınıf ortamı bana çok yabancı geldi. belki de sayısalcı olmamdan dolayı iletişim problemim var. kendimi çok zorladım 3. sınıf oldum hala öğretmenliğe çok uzağım. bu yüzden ben iyi ki seçtim diyemiyorum.
imzam da da belirttim herkes öğretmen olmamalı.
çok haklısın sevgili arkadaşım herkes öğretmen olmamalı 11 yıldır okul öncesi öğretmeniyim bu mesleğin bir büyüsünün olduğunu düşünüyorum bende meslek seçiminde okul öncesinden emin olarak başlamadım ilk uygulama alanında doğru yerde olduğumu anladım.Eminim seninde böyle birşey hissetmen için uygulama alanlarında bulunman yeterli olacaktır.Bu büyülü ortama kayıtsız kalamayacaksındır....
Ben düz lise mezunuyum..Okulöncesi öğretmenliği yazmak hiç aklımada yoktu taki tercihlerimi yapana kadar..Şimdiyse çok mutluyum iyiki yazmışım diyorum..Hepimiz en kritik ve önemli bir dönemin şekillendiricileriyiz....Eminim herkes bunun bilincindedir ve az çok bir şeyler yapmaya mutlaka çalışıyordur...Etraftaki okulöncesi dönemin öneminin bilmeyen insanlara karşı bilgilendirme çabası bile bazen her şeyden öenmli olabiliyor...Yeni mezun oldum iyiki de dediğiniz gibi bu bölümmü yazmışım...:)
zeynep zerdeci 14.08.08, 21:53 evet arkadaslar benımde zamanında bu bolumu babam cok ıstedeı meslek lısesıne aglaya aglaya gıtım ama okul bıttı ünıv calısmak derken cocuklar hayat gayem oldu oturup onlarala muhabbet etmek canı sıkıldıgında anletmek tertemız bakıslarla sana uzulme ogretmenım demelerı bazen ogretmenınıze cok dua edın derdım ertesı sabah hepsının yanıma gelıp ogretmenım cok dua ettık ha demelerı ya ben bunları hıc bıseye degısmem arkadaslarrrrr
ben bu mesleği aile baskısı yüzünden seçtim seçmek zorunda kaldım . ama şu an iyi ki seçtim diyorum .işimden mesleğimden hiç şikayetim yok. çocuklarla birlikte olmak müthiş bişey . bir de devlet kadrosuna geçebilirsem tam süper olacak :D:D
eveeeet!!! iyi ki seçtik! benm ilkokuldan beri kafamda çocuklarla ilgli bir bölümde okumak vardı ve çok şükr bunu bşardım! :icon_cheer::icon_cheer::icon_cheer::icon_cheer:
lise de çocukgelişimi bölümündeydim.. severek bitirdim liseyi, ünv.yide severek okuyorum.. çalışırkende hiç bıkmadan usanmadan ilgileneceğim cücüklerimle... ayy şimdiden olmayan öğrencilerimi seviyorum:D ben bu iş için yaratılmışım:p
Bende aynı duyguları paylaşıyorum :)
|