Orijinalini görmek için tıklayınız : Problem çözebilme

papillon
17.01.08, 02:18
Amaç 18. Problem çözebilme
Kazanımlar
1.Problemi söyler.
2.Probleme çeşitli çözüm yollan önerir.
3.Çözüm yollan içinden en uygun olanlarını seçer.

Bu amaç ve kazanımlara yönelik 8 çoklu zeka alanlarının herbirine ayrı etkinlikler hazırlamam gerekiyor..yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar..:)

admin
18.01.08, 10:31
merhaba bununla ilgili benim yaptırdıklarımdan birini söyleyeyim sana ;) serbest oyun saatinde çocuklardan birine sınıfımda ki oyuncaklardan olan ev legolarını veriyorum ama evin altına gelen kısmı ve bir duvarını daha önceden bir yerlere saklamış oluyorum. çocuk evi yapmaya başlıyor ama parçalardan birinin eksik olduğunu görünce problem beliriyor ve problemi söylüyor. o zaman neler yapabilirizi konuşuyoruz kartondan biz mi duvar yapalım, köpüklerden duvar mı yapalım, başka legoları mı kullanalım bu böyle uzayıp gidiyor çocuğun yaratıcılığına göre. sonrasında bu çözüm yollarını çocuğun gözünde görselleştirmek için her birini bir kağıda çiziyoruz (unutmamak için) ve bir sürü çözümümüz oluyor. Sonra bu çözüm yolları içinden beraber seçip uyguluyoruz.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

papillon
29.01.08, 05:29
Çok güzel bir fikir....zeka alanlarından biri için kullanabilirim..aklınıza başka şeyler gelirse yazarsanız sevinirim öğretmenimm..babama ahşaptan lego tarzı bişiler yaptırırım yazdığınızla ilgili....teşekkürler:)

Aymelek
29.01.08, 12:28
ana sınıfı öğretmenleine sabırlar diliyorum gerçektem çok zor ve vicdan gerektiren bir iş olduğunu düşünüyorum