ATAMİZİNDEYİZ
20.01.08, 00:39
çoğu özel okulda 6 yaşda ses eğitimine başlanıyor. 1. sınıf için çok daha uygun bir çalışma. belki işinize yarar!
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : el yazısı ile her harfin çalışma sayfaları. ATAMİZİNDEYİZ 20.01.08, 00:39 çoğu özel okulda 6 yaşda ses eğitimine başlanıyor. 1. sınıf için çok daha uygun bir çalışma. belki işinize yarar! ayna78 21.01.08, 22:13 eklentileri görmek için 5 cevap yazmak gerekiyorsa görmediğimiz bir şeye nasıl cevap yazacağız?????????????????** gurma 21.01.08, 22:34 6 yaşta el becerilerini geliştiriyoruz daha ikinci dönem el yazısına geçmeyi düşünüyorum. eklentileri açabilirsem faydalı olacağına eminim. tşk ATAMİZİNDEYİZ 22.01.08, 00:25 6 yaşta el becerilerini geliştiriyoruz daha ikinci dönem el yazısına geçmeyi düşünüyorum. eklentileri açabilirsem faydalı olacağına eminim. tşk açmada bir sorun olmaz sanırım. basit ama harf harf çalışmalar olması yararlı. ilk anda e,l,a,t i,n,o,m harflerininden başlanıyor bizde öyle başlandı. ATAMİZİNDEYİZ 22.01.08, 00:26 eklentileri görmek için 5 cevap yazmak gerekiyorsa görmediğimiz bir şeye nasıl cevap yazacağız?????????????????** 5 cevap değil en az 5 paylaşımda bulunmanızı kasdetmiştik. 5i geçersiniz zaten hemen:) yakamoz43 24.01.08, 19:36 ya neden bu 5 mesajı yaptınızz neyse bı bıldıgınız wardır sanırımm :) dilem 24.01.08, 20:00 harf çalışmalarına çok yer verilmemesi gerektiği söyleniyor..öğretmen olanlar daha iyi bilirler nasıl uygun oluyor mu..ben inş seneye göreve başlıyacağım.... bilgilerinizden istifade etmek isterim:) ATAMİZİNDEYİZ 24.01.08, 21:06 harf çalışmalarına çok yer verilmemesi gerektiği söyleniyor..öğretmen olanlar daha iyi bilirler nasıl uygun oluyor mu..ben inş seneye göreve başlıyacağım.... bilgilerinizden istifade etmek isterim:) devlet okullarında müfettişler nedeniyle el yazısı pek uygulanmaz. daha çok sayı, nokta tamamlama, çizgi çalışmaları yapılır. ben özeldeyim. bizde 6 yaşda başlanıyor harf çalışmasına. çocuklara öğretmek için şarkılar , oyunlar sunular var. o yüzden çok zorlamadan eğlenceli şekilde harfler veriliyor. mutlaka bazı öğrenciler gelişimleri nedeniyle zorlanıyor ancak çoğunluk başarılı. tulay 26.01.08, 20:50 yaptığınız çalışmalar çok güzel olmuş hgokcen 27.01.08, 17:57 teşekkür ederim arakadaşım. benim elimdede dosya var ama fotokopi şeklide yani onları bilgisayaraıma atabilirsem bende paylaşacağım szilerle el yazısı çalışmalarımı. berilbilge 27.01.08, 18:01 elyazısı ile eğitim daha zormuş gibi geliyor bana. bu konuda yormlarınızı alabilir miyim? ATAMİZİNDEYİZ 27.01.08, 18:11 elyazısı ile eğitim daha zormuş gibi geliyor bana. bu konuda yormlarınızı alabilir miyim? eğitim sistemimizde artık el yazısı kullanılıyor. zor derken; eğer anaokulunda başlanırsa çalışmalara( küçük kas gelişimi açısından çok daha yararlı olacağından) ilkokul 1de çocuklar daha hazır halde başlayacaklardır. ayhabi 01.02.08, 19:10 Özel yada devlet ne farkeder 6 yaş grubunun amaç ve kazanımları dışında değilmi yazı yazdırmak .gerçi siz uygulama yaptık diyorsunuz eğer faydalı tavsiye ederim diyorsanız bizlerde devlet okullarında verelim. ATAMİZİNDEYİZ 01.02.08, 22:51 Özel yada devlet ne farkeder 6 yaş grubunun amaç ve kazanımları dışında değilmi yazı yazdırmak .gerçi siz uygulama yaptık diyorsunuz eğer faydalı tavsiye ederim diyorsanız bizlerde devlet okullarında verelim. çocukların genel gelişim durumları değerlendirildikten sonra başlanan bir eğitim el yazısı. tabiki amaç ve kazanımlarımızda yok. ancak gelişimsel anlamda belli düzeye gelmiş çocukların başarılarını ve ilköğretime başlamalarında onların öğrenmelerini kolaylaştırmak amaçlı el yazısı harfleri verilebilir. nede olsa okuma yazma çalışmalarında çizgi tamamlama ile küçük kas gelişimleri geliştiriliyor. bu çalışma tamamen sınıfın gelişimsel durumuna uygun bir çalışma. ayrıca 5 yaş zorunla hale getirileceğinden artık yapılan planlamalarda 6 yaşda 1. sınıf ile alakalı gerekli çalışmalarada başlanacak bildiğim kadarıyla. kebire 09.02.08, 19:26 çok teşekkürler bende 5 tane yazmaya çalışıcam ne kadar güzel herkes birbiriyle iletişim içinde:o topsilik 11.02.08, 15:56 ben anasınıfına giden bir erkek çocuk annesiyim sitenizi bugün bu konuyu araştırırken buldum bu konuyla ilgili eklenti indirmek istedim ama 5 aded yazı yazmam gerektiğini öğrendim ve başladım yazmaya.... benim yavrum 3 yaşında harfleri tanıdı.5 yaşında tamamen okudu ve şimdide yazmayı kendi kendine çözdü.fakat dergilerde,masallarda gördüğü gibi harfleri yazıyor bu nedenle okulda karmaşa yaşarmı diye endişeleniyorum açıkcası.. ve bazı arkadaşlardan aldığım duyumlar çocuklarının elyazısında çok zorlandığı ve psikolojilerinin bozulduğu ben çocuğuma bu konuda nekadar güvensemde açıkcası endişeleniyorum. ve bu konuda siz eğitimcilerin ve site üyelerinin fikirlerini benimle paylaşmalarını rica ediyorum ve teşekkür ediyorum.. bu nedenle internet üzerinden bu konuyu araştırmaya ve yavruma nasıl yardımcı olurumu düşünmeye başladım.ve sizinle tanıştım biz kendisine tlf.kordonu ve elips çizme çalışmaları yapıyoruz arada ve oldukça başarılı. ATAMİZİNDEYİZ 11.02.08, 21:49 ve bazı arkadaşlardan aldığım duyumlar çocuklarının elyazısında çok zorlandığı ve psikolojilerinin bozulduğu ben çocuğuma bu konuda nekadar güvensemde açıkcası endişeleniyorum. 6 yaşda verilen el yazısı çalışmaları ilköğretime başladıklarında çok daha kolay kavramalarını ve öğrenmelerini sağlıyor.zaten yapılanlar sayfalarca değil. her harf 3 kere yada tek sıra yazılıyor. öyle sayfalarca bunu yap şeklinde bir çalışma yapılmıyor. öğretmende bu çalışmada büyük etken. çocuğun üzerine giderek ve sert bişekilde bunlar yapılacak şeklinde yaklaşılırsa tabiki çocukta güven duygusu kaybolur vede zorlanır. önemli olan çalışmanın eğlenceli şekilde vede çocuklarn gelişim aşamalarına uygun olarak verilmesi. ezgiask 14.02.08, 22:28 arkadaşlar indiremeyen arkadaşlar için nacizane şunları söyleyebilirim. forumu açtığımız zaman paylaşımların sağ üst kısmında seçenekler var. bu seçeneklerden "yeni konu aç" bölümünü açıp buraya en az 5 kez paylaşım vermeniz gerekiyor. o zaman tüm paylaşımlardan yararlanabiliyorsunuz. ben de başta yararlanamadım ama şimdi burası çok işime yarıyor. henüz öğrenciyim son sınıftayım. ama gönüllü öğretmenlik yaptığım kurumda ve özel ders verdiğim öğrencimde çok kullanıyorum. herkese teşekkür ederim. umarım açıklayabilmişimdir. iyi çalışmalar... nuraysahin 18.02.08, 23:22 özelde de olsa devlette de bence harfe geçilmemeli çünkü anasınıfına gitmeyenlerle arada çok farklar oluşuyor ve çoğu okul öncesi öğretmeni harfleri yanlış öğretiyor yani okunuşuu belki sesli harfler olabilir sadece fatmasari 18.02.08, 23:52 yaptığınız çalışmalar güzel olmuş teşekkürler ATAMİZİNDEYİZ 19.02.08, 00:35 özelde de olsa devlette de bence harfe geçilmemeli çünkü anasınıfına gitmeyenlerle arada çok farklar oluşuyor ve çoğu okul öncesi öğretmeni harfleri yanlış öğretiyor yani okunuşuu belki sesli harfler olabilir sadece bu mesleki yeterlilik meselesi. şuan okulumda harf eğitimi için sınıf öğretmeni geliyor derslere. arada fark mutlaka oluyor. okumayı daha çabuk söküyor çocuk.zaten anaokulunda bir kolejde başlayan biri devam ediyor aynı koleje. o yüzden sorun olmuyor. AYSUN-KARAKUŞ 19.02.08, 18:26 çok Saolun Ellerinize Sağlik :) melek09 21.02.08, 23:04 çalışmalar çok güzel çocuklarıma ödev olarak kullanacağım çok tşk paylaşımınız için arso 22.02.08, 00:04 özelde de olsa devlette de bence harfe geçilmemeli çünkü anasınıfına gitmeyenlerle arada çok farklar oluşuyor ve çoğu okul öncesi öğretmeni harfleri yanlış öğretiyor yani okunuşuu belki sesli harfler olabilir sadece teşekkürler, sağolasınız bende bı okul oncesı ogretmenıyım ve bnunu kabul etmıyorummm ATAMİZİNDEYİZ 24.02.08, 01:19 bende bı okul oncesı ogretmenıyım ve bnunu kabul etmıyorummm okul öncesinde el yazısı eğitimi alan çocukla,eğitim almamış bir öğrenci arasında mutlaka fark olur. ancak eğitim almış bir çocuk günümüz eğitim sisteminde özel yada fark yaratan bir okuldadır. bu nedenle çok büyük sorun yaşanmaz. devlet bünyesinde bulunan çoğu okul zaten fark yaratacak bir eğitim sistemini ne yazıkki,bağlı kalınan plan program nedeniyle öğretmen istesede uygulayamıyor. cesur07 27.02.08, 13:09 Yeni üye olduğum için 5 msj yazmam gerekiyormuş, görmeden yorum yazmam gerekiyor sanırım, eminim çok hoştur ATAMİZİNDEYİZ 29.02.08, 23:53 Yeni üye olduğum için 5 msj yazmam gerekiyormuş, görmeden yorum yazmam gerekiyor sanırım, eminim çok hoştur 5 msj hakkınızı doldurmuşsunuz. görüp beğenebilirsiniz artık:) arzu aydogan 02.03.08, 22:42 gusel bısı ama goremıorumm ayşe83 11.03.08, 15:24 ellerinize sağlık çok güzel büyük yardımı olacağına inanıyorum bsavas 11.03.08, 18:03 Benim kızımın okulunda da 6 yas grubunda başladılar el yazısı çalışmalarına hiç sorun yaşamadık 1. sınıfta ATAMİZİNDEYİZ 11.03.08, 22:55 Benim kızımın okulunda da 6 yas grubunda başladılar el yazısı çalışmalarına hiç sorun yaşamadık 1. sınıfta çocuğunuzun sorun yaşamamasına sevindim. evde de bu çalışmaları kullanabilirsiniz. pinarbayar 18.03.08, 20:52 arkadaşlar okulöncesinde prıgramda harfleri vermek yok sadece el yazısı çizgi çalışmaları olabilir cabaoglu 18.03.08, 20:59 el yazısı harflaeri yazı tiplerine ekliyebiliyormuyuz yu-se 23.03.08, 21:33 teşekkür ederim bende el yazısı çalışmalrı arıyordum ASİPERİ 24.03.08, 17:52 etkınlıklerı merak edıyorum elal 27.03.08, 21:24 izleyemedim ama eminim yararlıdır cigdemkazan 29.03.08, 17:59 ben bu calısmaları ındırmek ıstıyorum ama ben 5 den fazla mesaj yazmama ragmen bu uyarıyı alıyorum ATAMİZİNDEYİZ 31.03.08, 23:55 ben bu calısmaları ındırmek ıstıyorum ama ben 5 den fazla mesaj yazmama ragmen bu uyarıyı alıyorum 5 msjı geçtiğinizde forumda bulunan tüm faaliyetleri görebilirsiniz. efepancu 01.04.08, 13:50 indirdim ama değişik karekterler ortaya çıkıyor.harflerin yazımı gözükmüyor. eyemya 03.04.08, 22:50 çok faydalı bir çalışma uzun zamandır aramaktayım sağolun gerçekten istediğim gibi ellerinize sağlık gerçekten istediğim gibi ellerinize sağlık gerçekten istediğim gibi ellerinize sağlık ATAMİZİNDEYİZ 05.04.08, 22:22 şu gereksiz msjlar iyiki birleştiriliyor:)beğenmenize sevindim. ATAMİZİNDEYİZ 10.04.08, 01:51 el yazısı çoğu okulda uygulanmasa da 5 yaş zorunlu olduğunda göreceğiz yararını:) fewri 03.05.08, 11:37 Ben MEb de çalışıyorum ve elyazısı çalışması yaptırıyorum. 1. sınıf öğretmenleriyle kordineli çalışıyoruz bu konuda. İanın1. sınıfta öylesine yararını anlıyorlar ki, çok başarılı çizgileri ve kolay kavrıyorlar. Sınıfın içinde anasınıfına gidenler inanın bana belli oluyor. Emeğine sağlık;) ATAMİZİNDEYİZ 04.05.08, 23:12 bazı öğretmenler eleştirse de gelişimsel anlamda çocuklar iyi değerlendirilirse ve bu çalışmalar sistemli uygulanırsa dediğiniz gibi çok başarılı olunuyor. feryale 06.05.08, 12:26 harf çalışmalarına çok yer verilmemesi gerektiği söyleniyor..öğretmen olanlar daha iyi bilirler nasıl uygun oluyor mu..ben inş seneye göreve başlıyacağım.... bilgilerinizden istifade etmek isterim:) harf çalışmalarını veririken sesin adı söylenmeden yapılır. yani çocuk çizgileri tamamlayacak ama onun hangi ses olduğunu bilmeyecek.bunu için en uygun yol da harflerin noktalı olması internetten nihan uz olarak ararsanız noktalı el yazısı fontunu indirebilirsiniz.Bu font her konuda işinize yarayacak. hanedan 10.05.08, 17:16 arkadaslar benim duyduğuma göre yasakmışharf eğitimide yazıda yasakmış beni bu konu da aydınlatırsanız çok sevinirim tesekkürler:) babyogretmen 10.05.08, 17:42 güzel bir payLaşımdır muhtemeLen fakat ben göremedim:( MEHTAPP 13.05.08, 12:49 merhaba ben sitenizde iyi vakit geçirmek istiyorum. sitenizden yararlanan arkadaşlarım var. onlar tavsiye etti:):) el yazısı ile ilgili çalışma kağıtları indirmek istiyorum yardımcı olurmusunuz ATAMİZİNDEYİZ 13.05.08, 21:58 merhaba ben sitenizde iyi vakit geçirmek istiyorum. sitenizden yararlanan arkadaşlarım var. onlar tavsiye etti:):) el yazısı ile ilgili çalışma kağıtları indirmek istiyorum yardımcı olurmusunuz forumda 5 paylaşımda bulunduğunuzda(msj sayınız 5 olduğunda) her etkinliği görebileceksiniz. forumumuza da hoşgeldiniz. esrauysalgüçlü 13.05.08, 22:51 sağol hocam MEHTAPP 14.05.08, 13:15 teşekkürler merhaba ben meb de çalışıyorum aileleri bilgilendirmek için Aile Eğitimi üzerine seminer vericez ve ben sitenizden Aile Eğitimi üzerinde araştırma yapmak istiyorum merhaba ben meb de çalışıyorum aileleri bilgilendirmek için Aile Eğitimi üzerine seminer vericez ve ben sitenizden Aile Eğitimi üzerinde araştırma yapmak istiyorum büşr@ 17.05.08, 23:02 teşekkürler güzel paylaşımınız için. n@zlıc@n 26.05.08, 21:15 çoğu özel okulda 6 yaşda ses eğitimine başlanıyor. 1. sınıf için çok daha uygun bir çalışma. belki işinize yarar! çok güzel bir site 3yaşındaki kızım için faydalı şeyler buldum teşekkürler verdiğiniz bilgiler çok güzel sedacum 03.06.08, 22:57 görmüyorum ama hoştur sanırım mgokcen 13.07.08, 17:48 çok güzel olmuş emeğinize sağlık emine esin kaya 18.07.08, 10:15 ben çalışmaları göremiyorum ozmen 18.07.08, 12:12 el yazımı çalışmaları çok güzel hocam okul önceciler bunların nekadarını vermeli bu göreceli bir kavram sanırım ATAMİZİNDEYİZ 23.07.08, 12:26 el yazımı çalışmaları çok güzel hocam okul önceciler bunların nekadarını vermeli bu göreceli bir kavram sanırım açikcasi bu tamamen siniftaki öğrencilerin gelişimlerine bağli. 5 yaş zorunla hale geldikten sonra sanirim tüm eğitimimiz değişecek. çocuklar gerçekten çok daha merakli ve hizli öğreniyor. Tabiki okul öncesi öğretmenleri olarak sinif öğretmenleri kadar geniş boyutta çalişmalar yapmiyoruz. Görsel anlamda çocuklarin öğrenmesini sağlamak çok önemli. bcengiz 26.07.08, 20:04 harika bir çalışma olmuşa eline emeğine sağlık büyük harf formatın da varmı sabuha42 27.07.08, 09:23 kızım bu yıl 1. sınıfa başlayacak .eminm çok işime yarayacak. teşekkürler. ATAMİZİNDEYİZ 28.07.08, 11:14 harika bir çalışma olmuşa eline emeğine sağlık büyük harf formatın da varmı ne yazık ki yok:( ama bu sayfa kalıbı kullanılarak büyük harflerde verilebilir. fatmadtaş 03.08.08, 17:39 gerçekten faydaLI Bİ PAYLAŞIM TŞK. ahmet 03.08.08, 19:41 emek vermişsiniz hazırlamışsınız teşekür edriz sakca 04.08.08, 17:41 paylaşım içim teşekkürler eylmz81 09.08.08, 23:34 güzel bir siteye benziyor fakat linkleri göremiyorum guleda 14.08.08, 16:22 çok faydalı olacagını duşünüyorum ellerinize sağlık fulyy 12.09.08, 16:58 saol yaa her şey için bi de indirirsem sen o zaman gör saboş 12.09.08, 17:02 çalışma güzelde bunu 5 yaşındaki çocuğa uygulayamayız ki magnumm 13.09.08, 21:50 Çok güzel çalışmalar teşekkürler. star 19.09.08, 10:30 eklentılerı gormek ıstıyorum tesekkurler cigdemyakar 19.09.08, 12:49 elinize sağlık çok güzel olmuş teşekkür ederiz sedamm 19.09.08, 17:43 paylaşımınız için teşekkürler syhshn 21.09.08, 21:10 bende el yazısı çalışmalarını görebilirsem mutlu olacağım inanın. fatma şaşmaz 23.09.08, 10:38 yazmakta çok zorlanıyor oğlum hiç çalışmak istemiyor ATAMİZİNDEYİZ 23.09.08, 21:54 yazmakta çok zorlanıyor oğlum hiç çalışmak istemiyor her çocuğun gelişim eğrisi farklıdır. küçük kas gelişimi açısından değerlendirildikten sonra ve de kendi istekli olduğu sürece el yazısı çalışmalarında başarı sağlanabilir.zorlamadan oyunla çalışmalar yapılmalıdır. melisam 24.09.08, 15:17 çoğu özel okulda 6 yaşda ses eğitimine başlanıyor. 1. sınıf için çok daha uygun bir çalışma. belki işinize yarar! yararlı bir site teşekkürler umut17 25.09.08, 22:46 teşekkür ederim çok güzel bir çalışma olmuş beyzoş 26.09.08, 15:16 çok güzel hazırlayanın ellerine sağlık |