Orijinalini görmek için tıklayınız : Özel Anaokulu Nasıl Açılır?

Kaymakam55
23.01.08, 08:05
Sevgili hocam ben okul öncesi öğretmeniyim ve mezun olduktan sonra 2 yıldır sosyal hizmetlere bağlı bir kreşte sorumlu müdür olarak çalışmaktayım.MEB'e bağlı hiçbir resmi veya özel okulda daha önce görev yapmadım. Bu yaz kendime ait 2-6 yaşa yönelik bir anaokulu açmak istiyorum. Ancak bilginiz dahilindedir ki; MEB, sosyal hizmetlerde olan denetim ve gözetim yetkisini kendisi alıyor bu sene ve tüm anaokulları MEB'e bağlanacak. Şimdi benim sorum; 'Ben anaokulunu açarken hangi yönetmeliği göz önünde tutacağım R.G. 22781 sayılı Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri ve Özel Çocuk Klüpleri Yönetmeliğni mi yoksa R.G. 18790 sayılı MEB'e Bağlı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğini mi? Eğer ikinci yönetmelik ise ben bu yönetmeliğe göre kendi okulumda müdür olarak görev yapabilecek miyim? Çünkü bu yönetmeliğe göre resmi veya özel bi okulda 2 yıl görev yapanların idareci olabileceği yazıyor.

aapak33
23.01.08, 17:29
selamlar,
Açacağınız anaokulu 36-72 aylık çocukları kapsayacak şekilde olur ancak. Eğer 2 yaç çocukları da alacaksanız reş ve anaokulu olarak açmanız gerekir. Özel öğretim kurumları Özel Öğretim Kurumları Kanunu, R.G. 18790 sayılı MEB'e Bağlı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği ve Özel Öğretim Kurumları Standartlar Yönergesinde belirtilen şartlar dahilinde açılabilinir. Siz 2 yıldır idareci olarak çalıştığınıza göre 4 yıllık fakülte mezunu iseniz kurumunuzda müdürlük yapabilirsiniz. Aynı zamanda kurucu olursunuz.
aapak

Kaymakam55
25.01.08, 03:01
sevgili hocam surun şu noktadan oluşuyor: İdarecilik yaptığım okul MEB'e bağlı değil, Sosyal Hizmetlere bağlı Kreş ve Gündüz Bakımevi olarak geçiyor Ancak, R.G. 18790 sayılı MEB'e Bağlı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde ise resmi veya özel bir okulda 2 yıl görev yapmışların idareci olabilceği yazıyor. Bilginiz dahilindedir ki; Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri ve Çocuk Klüpleri Yönetmeliği'nde böyle bir şart aranmıyor. Yani Okul öncesi Öğretmenliği Bölümünü bitiren her kişi sorumlu müdür olabiliyor. O zaman bu hak elimizden mi alınacak? MEB'e bağlı olduğunda Kreş ve Gündüzbakımevleri hangi statüye girecek? Bugün var olan Kreş ve Gündüzbakımevlerinin sene sonuna kadar MEB'e bağlanacağını biliyorsunuz bunların işleyişinde bir değişiklik olacak mı?Çünkü bunlar biliyorsunuz 25-72 çocukları alabiliyorlar ancak MEB'E bağlandığında 36-72 aylık çocuklar diye geçiyor?

aapak33
25.01.08, 03:20
Dün mevzuatları yazdım. Bilgin var. Mevzuatın ilgili maddelerini incele. Eğer yeterli bulmazsan Bağlı bulunduğun il milli eğitim özel öğretim bürosu ile görüş. onlar size daha açıklayıcı bilgi verirler
aapak

zümrüt yuva
13.03.08, 20:53
Merhaba;
Ben marmara üniversitesi okul öncesi öğretmenliği bölümü mezunuyum.Daha önce görev yapmadım.Fakat özel bir okuldan müdürlük teklifi aldım.Müdür olarak çalışabilirmiyim.Teşekkürler.

aapak33
14.03.08, 00:05
selam Zümrüt hanım.
Özel öğretim kurumlarında müdürlük yapabilmek için " Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliginde belitilen şartları taşımanız gerekir. Siz o şarlara göre müdürlük yapamazsınız.
aapak

zümrüt yuva
14.03.08, 02:34
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.

BARAN06
14.04.08, 23:51
MERHABA HOCAM,
Özel kreşler meb'e bağlanınca lise mezunu çalıştırlmayacak, onların yerine üniversite mezunu atanacak diye duydum. Doğru mu hocam? Bunlar kadrolu mu yoksa usta öğretici olarak mı çalıştırılacak? Ben özel kreşte 4 aydır sorumlu müdür olarak çalışıyorum, tekrar çalışmaya devam edebilir miyim?

aapak33
15.04.08, 01:56
selamlar Kaymakam,
Sizin sorunuza daha önce aşağıdaki şekilde cevap yazmışım. Aşağıdaki cevapları gözden geçirin lütfen.

Açacağınız anaokulu 36-72 aylık çocukları kapsayacak şekilde olur ancak. Eğer 2 yaç çocukları da alacaksanız kreş ve anaokulu olarak açmanız gerekir. Özel öğretim kurumları Özel Öğretim Kurumları Kanunu, 8 Mart 2008 CUMARTESİ tarih ve 26810 Sayılı Resmî Gazetede yayınlanan MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ ve Özel Öğretim Kurumları Standartlar Yönergesinde belirtilen şartlar dahilinde açılabilinir. Siz 2 yıldır idareci olarak çalıştığınıza göre 4 yıllık fakülte mezunu iseniz kurumunuzda müdürlük yapabilirsiniz. Özelde çalışmanız engel değil. Aynı zamanda kurucu olursunuz.
aapak

laleler2222
25.08.08, 08:19
valla öyle zor bence kres açmak ama inş hayeller çerçek olur ne deyim...................

aapak33
26.08.08, 00:05
Selam
Bu konuda daha önce defalarca yazdım. MEB'e Bağlı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğini dikkate alacaksın.
aapak

мerνe
26.08.08, 00:19
Yönetmeliğe http://www.okulonceciyiz.biz/showthread.php?p=45191#post45191 bu sayfadan ulaşabilirsiniz.