beyazlale
18.01.08, 18:24
arkadaşlar ustaöğretici oarak çalşanlar bukonoda yaşadığınız zorluklar nelerdir
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : ustaöğretici beyazlale 18.01.08, 18:24 arkadaşlar ustaöğretici oarak çalşanlar bukonoda yaşadığınız zorluklar nelerdir beyazlale 18.01.08, 18:25 karne verilmeyeceği söyleniyor bu konuda resmi bir yazı varmı beyazlale 18.01.08, 18:28 kpssye çalışan arkadaşlar bu konuda püfnoktalarınız var mı?yeni çıkan 15 pilot il de 5yaş mecburi olması atanmada bize avantaj sağlar mı sizce? varanxxx 29.01.08, 10:53 hayır kesinlikle sağlamaz sundus 30.01.08, 14:33 mecburi eğitime kimse güvenmesin bu durum tüm okul öncesinde çalışan öğretmenleri zora sokacak ve usta öğretici sayısını da daha çok arttıracak kuter13 30.01.08, 22:55 arkadaşlar ustaöğretici oarak çalşanlar bukonoda yaşadığınız zorluklar nelerdir hangi konular biraz daha açarmısın neslay55 04.02.08, 18:38 arkadaşlar ben de usta öğretici olarak çalışıyorum benim sorunum müdürümle sınıfıma yeni masalar ve sandalyeler geldi ama sınıfta dört masa ve 20 sandalye var ve bunlar çok fazla sınıfta zor dolaşıyoruz okul müdürümüz ise masaların yani iki masanın kaldırılıp başka yere konulmasına izin vermiyor birde masalar yeni aman çizilmesin diyor masalara örtü almayı düşünüyorum çocuklar böylelikle daha rahat çalışabilirler. ilknur yalçimin 07.02.08, 18:46 Usta öğreticilikle ilgili hiçbişey bilmiyorum hocam. Beni aydınlatarak bana yardımcı olabilir misiniz? haticeaydan 07.02.08, 19:11 merhaba arkadaşım bende 5,5 yıl usta öğretici olarak çalıştım birkere aynı işi yapmana rağmen ücreti az ,ikicisi sosyal güvencen (sağlık)yararlanamıyorsun çalışma gününü tamamlamadığın için,üçüncüsü bazı hakların olmadığı için amirinle iyi geçinmek zorundasın eğer didişirsen amirinle size çalışamaz raporu verip ömür boyu işinizden edebiliyor (bir arkadaşım yaşadı)bunlar aklıma gelenler umarım soruna cevap olmuştur. ilknur yalçimin 07.02.08, 19:56 Hocam teşkkürler. Ben şuan 2. sınıf öğrencisiyim, peki ben gelecek yıldan itibaren hem çalışıp hem de bölümüme devam edemez miyim? Bunun için nereye, ne zaman başvurmam gerekir? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımın cevaplarını bekliyorum. Çok teşekkür ediyorum haticeaydan 08.02.08, 15:41 merhaba arkadaşım eğer anadolu ün. okuyorsan tabi çalışabirirsin .bu konuda bulunduğunuz ildeki milli eğetim müd. irtibata geçmeniz gerekiyor onlar sizi seminerler ve başvuruları hakkında bilgilendirir.çünki bu seminerleri il milli eğ müd. farklı zamanlarda düzenleyebiliyorlar haticeaydan 08.02.08, 15:50 arkadaşım mesajınızı okudum ve çok üzüldüm nedenine gelince bir okulun müdürü anasınıfına bakışı güzelse hem öğretmen mutlu oluyor hem çalışması verimlileşiyor.ben yaklaşık 11 tane müdürle çalıştım bunların içinde bana çalışma azmimi artıran insanlarda oldu ,yine bana bu işten bıktıranda oldu ama birkaçtanesinin dışında hepside harika ve işne önem veren insanlardı bende onların iyi niyetini süistimal etmedim.bence sizin müd. okulöncesinin önemini kavrayamamış .eğer kavramış olsaydı o masaları ordan aldırtır çocuklara oyun alanı açardı siz yinede fazla didişmeyin ama güzellikle izzah etmeye çalışın. ilknur yalçimin 09.02.08, 00:59 Bence de bir anasınıfında en önemli şeylerden biri oyun alanıdır. Çocuklar oyunla öğreniyorlar. Sayın müdür ancak çocukların alanını daraltmış. Gerçekten üzücü. Umarım bizler de de meslek hayatımızda böyle engellerle karşılaşmayız. Ama önemli olan bu engelleri aşmaktır. Bu yolda başarılar hocam... haticeaydan 09.02.08, 20:30 merhaba arkadaşım soruna cevap olarak şunları söyleyim eğer anadolu ün. okuyorsan ve bulunduğun ilde de açık varsa tabiki görev alabilirsin .ama şunuda söyleyim hizmet içi seminerlere katılıp sertifika alman da gerekiyor bunuda yine bulunduğun il milli eğitim müd.düzenliyor zamanınıda yine onlar belirliyor.bu bilgileri yine bulunduğun il milli eğ. müd. alabilirsin.umarım sorunuzu cevaplamışımdır. neslay55 10.02.08, 21:59 tabiki devam edebilirsin ama önce usta öğreticilik için bir seminer belgenin olması gerekiyor ve seminer zamanını milli eğitime sorarak öğrenmen gerekiyor seminer bir ya da iki haftalık bir kurs bunun sonucunda sınav oluyorsun ve bu sınav sonucuna göre atanıyorsun seminer belgenle birlikte usta öğreticilik atama başvuru tarihlerini öğrenerek istenilen belgeleri hazırlayıp il milli eğitim müdürlüğüne başvurunu yapman gerekiyor.ben samsunda oturuyorum.onun için tarihler sanırım her ilde aynı olmuyor.istenilen belgeler de şunlar açıköğretim fakültesi okul öncesi eğitim öğretmenliği bölümünde okuduğuna dair öğrenci belgesi,sağlık ocaklarından sağlık raporu,nüfus cüzdanı örneği,dilekçe,resim Berçin 15.02.08, 02:05 Merhaba Benim Tavsiyem Usta öğretici Olarak Işe Hiç Başlamaman Ben Pazartesi Günü Görevimi Biraktim Derslerle Iki Bir Arada Gitmiyor ücreti Az Yaşadiğin Yipranma Yanina Kar Kaliyor.zaten Okul Bitince öğretmen Olacaksin.bence Okulunun Bitmesini Bekle Ben şuan 3.sinif öğrencisiyim.bu Pazartesi Istifa Dilekçemi Verdim. Berçin 15.02.08, 02:10 neslay55 bende samsunda oturuyorum kaçıncı sınıf okuyorsunuz ugur_29_ 16.02.08, 23:23 tüm eğitmen arkadaşlara selamlar kenan-allahverdi 17.02.08, 14:46 arkadaşlar aslında bu konu benimle alanım değil ama bir idareci ve uzman olarak düşüncelerimi belirtmek istiyorum. zorunlu eğitimin olması ve bunun da yükseltilmesi güzel bir durum olarak ele alınabilir. ayrıca bu sizin için de güzel bir durum. zira okullaşma oranı arttacağı gibi öğretmen ihtiyacı belirecek. ancak bu durum atanma korkusu yaşayan arkadaşların yureeğine su serpmesin. çünkü usta öğreticilerin ülkemizde çok fazl olduğu ve yeni atamalarda kendilerine öncelik tanınması yönunde çalışmalar başlattıklarını görmkteyiz.üniversite mezunlarımızında aslında böyle bir korkudan ziyade daha fazla çalışarak mesleklerini icraa edebilme şansına sahip olabilmeleri zor değildir. herşeyden önce çalışmak çalışmak çalışmak mebgunesi 21.02.08, 19:14 karne verilmeyeceği söyleniyor bu konuda resmi bir yazı varmı arkadaşım bizim resmi yazımız yönetmeliğimiz ve programımızdır. Programda dönem sonlarında kazanım değerlendirme formları doğrultusunda gelişim raporu hazırlanır ve velilere bu gönderilir. denir. Programı ve yönetliği iyice okuyun. karneci 26.02.08, 01:02 faydası mutlaka olacaktır. 5 yaşın zorunlu olması demek sınıf sayısıyla beraber öğrenci sayısınında doğru orantılı olarak artması demektir.Bunun neticesinde daha fazla öğretmene ihtiyaç duyulacaktır.Sınavınızda başarılar diliyorum.:) kepi 04.03.08, 19:47 ilknurcum ağustos ayının son haftalarında bazı il memleri seminer veriyo takip et bulunduğun yerden görev alırsın ktapkurdu82 23.04.08, 13:47 selam bende 4 yıldır usta öğreticilik yapıyorum,şuan üniversitede öğrenim gören arkadaşlarıma sesleniyorum.kesinlikle usta öğreticilik yapmayın,sigorta yarım gün yatırılıyor,maaşı ayın 20-23 arası alıyorsun,kadrolu öğretmenin aldığı maaşın 3/1 ini veriyorlar.bence sıkı çalışın ve kpss den yüksek not almaya bakın. ayrıca usta öğreticilik yapan tüm arkadaşlarla tanışmak istiyorum,bize verilen atama sözü tutulmadı bende hakkımı aramaya karar verdim 50 millet vekiline imail gönderdim.sadece prof.dr. nur serter den cevap aldım .vekilimiz usta öğreticiler sorununu gündeme getireceği sözünü verdi. haydi usta öğreticiler hakkımızı alalım .imail adresim tugbaaltu@mynet.com tanışmayı bekliyorum sizlerle sorunlarımızı birlikte çözelim coolfire 26.04.08, 20:31 herkese selamm usta öğreticilikle ilgili benimde öğrenmek istediğim bir sürü şey var.kız meslek mezunları usta öğretici olarak çalışamıyomu?belediyeye iş başvurusunda bulundumm usta öğretici olarak çalışamazmıyım? lütfen yanıtlayın şimdiden teşekkür ederimm cadi 26.04.08, 20:44 tam emin değilim ama bildiğim kadarıyla kız meslek lisesi mezunları milli eğitimin verdiği seminerlere katılması gerekiyor. seminer sonundaki sınavdan aldıkları puanlara göre usta öğreticiliğe başvurabiliyorlar. bende usta öğretici olarak çalışıyorum. geçen sene kpss i kazanamadım, bu yıl tekrardan hazırlanıyorum bi yandanda harçlığım cıkar diye usta öğretici olarak işe başladım. aynı işi yapıyorsunuz paranız az, sigortanız yarım ay yatıyor, yetkileriniz sınırlı. bırakmayı düşündüm ama öğrencilerimden ayrılamadım. aslında en üzücü olanı; 4 yıl üniversiteyi bitirip mezun oluyorsunuz tamam artık öğretmenim diyemiyorsunuz :( ktapkurdu82 26.04.08, 23:38 tam emin değilim ama bildiğim kadarıyla kız meslek lisesi mezunları milli eğitimin verdiği seminerlere katılması gerekiyor. seminer sonundaki sınavdan aldıkları puanlara göre usta öğreticiliğe başvurabiliyorlar. bende usta öğretici olarak çalışıyorum. geçen sene kpss i kazanamadım, bu yıl tekrardan hazırlanıyorum bi yandanda harçlığım cıkar diye usta öğretici olarak işe başladım. aynı işi yapıyorsunuz paranız az, sigortanız yarım ay yatıyor, yetkileriniz sınırlı. bırakmayı düşündüm ama öğrencilerimden ayrılamadım. aslında en üzücü olanı; 4 yıl üniversiteyi bitirip mezun oluyorsunuz tamam artık öğretmenim diyemiyorsunuz :( haklısın arkadaşım,bende aynı derten yakınıyorum mezunum 4 yıldır usta öğreticilik yapıyorum,branşımdaki tüm mezunlara sesleniyorum,lütfen kpss yi kazanın ve atanın,usta öğreticilik yaptığınız vakit başta herşey çok iyiymiş gibi geliyor ama,sonra bir bakıyorsunuz siz deliler gibi çalışırken,600 milyon maaş alıyorsunuz,amirin ve kadrolu öğretmenler sana zavallıymışsın gibi yaklaşıyor.bazen veliler bile seni adam yerine koymuyor,daha ne anlatayım,artık uyanalım ve kpssyi kazanalım derim başka çare yok....kpss hakkında bilgi paylaşımı yapabiliriz kendinize iyi bakın coolfire 27.04.08, 16:46 yanıtladığınız için teşekkür ederim.Gerçekten usta öğreticiliğin bukadar zorluklar çıkardığınıda düşünmüyordum.ben ustaöğreticilik belgemi yeni aldım,2 yıldır da özel bi kurumda öğretmenlik yapıyorum.peki kız meslek lilere kpss başvuruları ne zaman başlıyor nerelere başvuruluyor?yanıtlarsınız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim |