Orijinalini görmek için tıklayınız : bende müfettiş olmak istiyorum..
merhaba ben gazi üniversitesi gazi eğitim fakültesi okul öncesi öğretmenliği 3. sınıf öğrencisiyim..bende okul öncesinde müfettiş olmak istiyorum..ve bu konuda bilgi almak istiyorum.yani nasıl müfettiş oldunuz?mesleğin zor yanları?maaş durumu :) çok heyecanlııym...hemen cewap werırsenız sewınırı.teşekkürler..
sevgili esin.
Önce okulunuzu bitirin. 3 yıl başarılı öğretmenlik yapın. Daha sonra ÖSS sınavlarına girin. Eğitim Yönetimi, Denetimi, Programcılığı ve Ekonomisi Bölümünü kazanın 4 yıl daha okuyun. Diplomanızı alın.
Sonra MEB.nın bu konudaki duyurularını takip edin.
aapak
ama bu bölümde yalnızca yüksek lisans yapılabileceği yazıyor. arkadaşım ankara ünide bu bölümde yüksek lisans yapıyor. ona sordğumda yüksek lisanstan sonra kpss ye girip müfettiş olarak atanacağım dedi.acaba bu şekildede olabiliyor mu?
Selam Esin
Evet birde Eğitim denetimi bölümünde yüksek lisans yaparak da müfettiş olabilirsiniz. Ama gene de en az 3 yıl çalışmanız gerekir. Sonra da Bakanlığın açacagı müfettiş yardımcılığı sınavına girerek kazanmanız gerekir. KPSS ise memuriyete giriş içindir. Öğretmenliğie başlarken KPSS de yeterli puan almanız gerekir. KPSS ile müfettiş alımı yapılmamaktadır.
aapak
boyleuyelikmiolur 24.03.08, 23:52 Hocam ben okul öncesi öğretmenliği bölümünden mezunum.Bende müfettiş olmak istiyorum.Bunun için şu anda Konya Selçuk Üniversitesinde Eğitim Yönetimi Teftişi ve Planlaması alanında yüksek lisans yapıyorum.Bir senedirde sözleşmeli öğretmenlik yapıyorum.3 senelik deneyimimi kadrolu olarak mı yapmam gerekiyor.Yoksa sözleşmeli olarak 3 sene çalışsam müfettiş yardımcılığı sınavına girebilirmiyim.Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim...
kadrolu olarak 3 yıl çalışmak gerek
aapak
tugbaaster 08.05.08, 19:32 merhabalar
kadrolu olarak çalışırken aynı zamanda eğitim yönetimi,denetimi,programcılığı ve ekonomisi bölümünü okuyabiliyoruz yada bu bölümde yüksek lisans yapabiliyoruz değil mi.
Esin Hanım
size bu konuda daha önce cevap yazmışım. Lütfen okur musunuz?
aapak
hocam bende gazi üniversitesi mesleki eğitim fakültesi okul öncesi öğretmenliği 3. sınıf öğrencisiyim. müfettiş olmak için 3 yıl kadrolu öğretmen olmaktan bahsetmişsiniz. kadrolu olarak devlette çalışmak zorunlu değil mi? özeller bunun dışında kalıyor? ilginiz için şimdiden teşekkür ederim:)
Hocam, bitmek bilmeyen sorularımıza verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler :)
en önemlisi hocamızın bu hayaline bir an önce kavuşması.nasıp olur inş.
sevgili didem,
Önce okulunu bitir. 3 yıl çalış. bakalım o zaman kadar neler olur. Mevcut durumu yazmıştım. Okumanı tavsiye ederim.
aapak
merhaba hocam
Ben lisede çocuk gel öğrt.olarak görev yapıyorum ve bakanlık müfettişi olmak istiyorum İş yaşamımda 6 yılımdayım.Bakanlık müfettişliği için hala en az 2 sene yöneticilik istiyorlar mı yoksa sadece sınav ve mülakat yetiyor mu ve mülakat neye göre yapılıyor?
Şimdiden teşekkürler
selam
MEB'e baglı resmi kurumlarda 3 yıl çalışmak gerek
aapak
İş yaşamımda 6 yılımdayım.Bakanlık müfettişliği için hala en az 2 sene yöneticilik istiyorlar mı yoksa sadece sınav ve mülakat yetiyor mu ve mülakat neye göre yapılıyor????????
Şimdiden teşekkürler
aygulsahin 08.08.08, 17:47 okulu bitirdikten sonra kpss kazanıp devlet oulunda göreve başlamalı aynı okulda 5.yılını doldurmalı yine kpss formatında hazırlanan müfettişlik sınavına girmelisin sınavda iyi bi puan alırsan mulakata girersin ki mülakatlarda da sana iyi bir dayı lazım ama iökansız diye bişey okulöncesini çok ıyı bilen bu eğitimi alan müfettişlere çok ihtiyacımız var.
ben zaten devlet okulundayım ama Bakanlık müfettişliği için en az 2 yıllık idarecilik isteniyor diye biliyorum Bunun doğru olup olmadığını öğrenmek istiyorum????
zaten şu KPSS bi kazansam
inş oda olur hocam çalışmak lazım dimi
|