Orijinalini görmek için tıklayınız : Öğrenci Sayım Fazla

_rose_
04.02.08, 10:00
Sayın Müfettişim,

Şuan bir devlet okulunda usta öğretici olarak görev yapıyorum.Sınıf mevcudum 29. Ve bir de kayıtsız öğrenci var sınıfımda (Okuldaki bir hizmetlinin çocuğu)
Sene başında yapılan rehberlik seminerinde müfettişlerimiz yönetmelikte bildirildiği gibi 25 öğrenciden fazlasının yasak olduğunu ve sınıflarımızda kayıtsız öğrenci bulunmaması gerektiğini söyledi.Mevcudumuzun fazla olduğunu dile getirdiğimizde müdürlerimizden öğrenci mevcutlarını fakslamasını istedi.Ama müdürüm okulda bulunan 4 anasınıfı şubesinin mevcudunu da 25 olarak gösterdi.

Ve bu konuyu 30 öğrenciyle zorlandığımı yasak olduğunu müdürüme dile getirdiğimde "Yapamıyorsan istifa dilekçeni verir çıkarsın Hocam" gibi bir tepkiyle karşılaştım...

Ben Ne Yapabilirim? Şimdiden Teşekkürler...

aapak33
04.02.08, 17:01
Sevgili Rose
Anasınıflarında öğrenci sayısı 10 dan az, 25 ten fazla olamaz. Bana göre de en fazla 20 olmalı. Ama ülkemizin ve okullarımızın şartları 25 ten fazla öğrenci bulunmasını zorluyor. Okulunuzun fiziki yapısı uygunsa ve bir sınıf daha açmaya uygun derslik varsa sınıfların öğrenci sayıları 5 er azaltılarak 20 ye indirilebilinir. Ama bunu okul idaresi ile zıtlaşarak yapmaya kalkarsanız tepkiyle karşılaşısınız. En iyisi bölgeniz müfettişleri ile görüşerek sizin dışınızda onların halletmesi. Bakanlığımızın okulöncesini yaygınlaştırma konusunda bir çok emirleri var. Hangi ildesiniz bilmiyorum ama ben Mersindeyim. Mersinde öğrenci sayıları 5-10 fazla gösterilerek usta öğretici görevlendirilmesi yapıldı. Orda da aynı şekilde öğretmen göörevlendirilmesi yapılabilinir. Daha dazla bilgi ve başka konularda bana yazabilirsiniz. aapak33@gmail.com tesekkürler
aapak33

editör
04.02.08, 20:52
Okul Öncesi Eğitim Yönetmeliği'nde yapılan son değişiklikle bir sınıftaki öğrenci sayısı en fazla 20 olarak belirlenmiştir. Uygun fiziki şartların sağlanması durumunda bu sayının 25'e çıkarılabileceği de belirtilmektedir. Fakat ülkemiz şartlarında bu uygulama biraz zor bir uygulama. Öyle ki ben staj yaptığım okulda 28 kişilik bir sınıftayken bazı arkadaşlarım 33 kişilik sınıftaydılar ve bu tür uygulamalardan genel müdürlüğünde haberi var elbette. En azından bizzat ben içinde bulunduğum durumu iletmiştim. Fakat ne yazık ki onlarında yapabilecekleri hiç bir şey yok.

Saygılar...

_rose_
04.02.08, 21:58
Çok Teşekkür Ederim...

İstanbul da görev yapıyorum.Yani işin kötü kısmı sınıfımda 5 tane bebeğin ve kırık dökük legoların dışında oyuncak bile yok...30 öğrencime rağmen sınıfta yardımcı da yok...

Bunları dile getirdiğimizde de aynı tepkiyle karşılaşıyoruz...
Nasıl bir zihniyetse "malesef" çok acı ama... "Anasınıfları okulun gelir kaynağıdır!Onun için bu kadar öğrenci aldık.Şuraya şu kadar buraya bu kadar borcumuz var." diye senetler gösteriliyor.

O kadar çok olumsuzluk yaşıyorum ki bu sene anlatmakla bitmez...

Tekrar teşekkür ederim yardımlarınız ve yorumlarınız için...

aapak33
05.02.08, 18:08
Selam Roza,
Size mail azabilrsiniz demiştim. Anasınıfı oyuncak ve malzemelerini milli eğitim veriyor. Okul müdürü İl Milli Eğitim Müdürülüğüne yazarsa alırsınız. Okul öncesi Teşvik edildiğinden zorlamadan verirler.
Anasınıfını gelirleri anasınıfında harcanır. Okulun başka giderlerine harcanamaz. Banka dekontu karşılığı girişleri, Fatura karşılığı çıkışları yapılmalı ve gelir gider defteri, fatura dosyası tutulmalıdır. Başka kaynaklara harcanıyorsa sorumluları cezalarını çekeceklerdir. 120 anasınıfı öğrencisi bulunan bir okulun 1500 civarında öğrencisi vardır. Gelirlerini bu öğrencilerden de karşılamaktadırlar. Siz başka bir yoldan araştırılmasını isteyebilirsiniz. Ama adınızı açığa çıkarmayın kadrolu ıolmadığınıziçin işinizden olabilirsiniz.
aapak