Merhaba ben çocuk gelişimi bölümü 2. sınıf öğrencisiyim bu sene sonunda özel eğitim ya da erken çocukluk die bölümlere ayrılıcaz.Ben özel eğitimi düşünüorum.Araştırma ve bir nevi gözlem için rehabilitasyon merkezine gittim ve her sınıfı dolaştım her derece ile tanıştım ve yuva sınıfında 1 saat eğitim verdim hepsi çok şeker ve çok tatlı ama üst sınıflardan bir down sendromlu öğrenci ben sınıfa girdikten sonra yanıma oturmak istedi ve elimi tutu gayet sevgi ile yaklaştı bende tabi ve ben ordan ayrılırken bir çoğu ağladı.Sonra eve geldiğimde kapşonun için de bir tane mavi lego parçası buldum ve kendimi tutamadım o yanıma gelen down sendromlu öğrenci koymuş:(
Ben de sırf bu yüzden özel eğitim seçmeyi düşünüyorum..
Seni de bu konuda destekliyorum arkadaşım..
gerçekten özel eğitim çok önemli ve o çocukların ilgi ve sevgiye o kadar çok ihtiyacı var ki.ben stajdayken böyle kaynaştırmalı bir öğrencimiz vardı birşeyleri yapınca çok seviniyordu.onun gülmesi çok hoşuma gidiyordu.ilk önceleri sanat etkinliğinde sadece karalama yaparken daha sonra kendine göre figürler yapmaya başladı.anlattığım çocuk zihinsel engelliydi.zor konuştuğu için ne dediğini çok zor anlıyorduk.zihinsel engellilerle uğraşmak çok zor ama yapabildiklerini gördükçe zorluğun yerini mutluluk alıyor.ama okul öncesi öğretmeni olmak da çok zevkli.
Muhakkak ama onların şımarmak için geçerli bir sebebi var onlara kızamıosun asla o masumlukları yok mu? Birde aylarca uğraştığın örn kalem tutmayı öğretmek gibi onu yaptığını görünce çocuk gibi sevinio insan:)
Duyu organlarımız nelerdir diye sınıfa bir soru yönelttiğimde ,ÖMER atıldı :
Beeeeeş diye bağırdı ve ekledi 1. yeşil 2. mavi 3. dantelli dedi nasıl yani diye sorduğumda ise dantelli yorgan öğretmenim dedi.Epey gülmüştüm hiç unutmuyorum
gerçekten onlar çok özeller bence. onlar için engelli kelimesinin kullanılması bile beni çok rahatsız ediyor. etrafta o kadar beyin, düşünce engelliler var ki onlara engelli demek hakaret olur bence
bizde geçen hafta bu konuyla ilgili bir seminere katıldık,çok emek istiyorlar
umarım bu durumdaki çocuklarımızın başına kendini bilmezler gelmez ve onlara şefkatle yaklaşırlar..hepimiz biliyoruz ki bir çok yerde küçücük ve büyüklerine muhtaç bir çok çocuğumuz dövülmekte..Rabbim onların şerrinden korusun çocuklarımızı..kimse bu duruma tepkisiz kalmasın!!!