ߣSt£
08.02.08, 18:09
Arkadaşlar öğrenmek istediğim bir şey var Anaokulu Öğretmenliği , Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği , Okul Öncesi Öğretmenliği 3'nün farkı ne acaba ???
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaşlar size bi sorum olacak ??? ߣSt£ 08.02.08, 18:09 Arkadaşlar öğrenmek istediğim bir şey var Anaokulu Öğretmenliği , Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği , Okul Öncesi Öğretmenliği 3'nün farkı ne acaba ??? feyasa 09.02.08, 10:43 Arkadaşlar öğrenmek istediğim bir şey var Anaokulu Öğretmenliği , Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği , Okul Öncesi Öğretmenliği 3'nün farkı ne acaba ??? anaokulu sadece anaokulu çocuk gelişimive eğitimi öğretmenliği lise okul öncesi öğretmenliği her ikiside diye hatırlıyorum ama doğru olmayabilir yinede ߣSt£ 11.02.08, 14:02 ya teşekkür ederim feyasa ama nie başka kimse bişey yazmıyor kaç gün oldu nie kimse yardımcı olmuyo bana ?????????? aziz ercan 16.02.08, 11:35 ii günler ben aibü okulöncesi 3.sınıf okuyorum okulöncesi öğretmenliği 0-6 yaş arasıyla ilgilidir son düzenlemeyle liselerde gelişim öğretmenliği yapamıyorlar anaokulu yanılmıyorsam 5-6 yaş için bu bölüm zaten çook az sayıda yanılmıyorsam muğla veya konyada var tabi yanılmıyorsam çocuk gelişimi bölümü ise 0-18 yaş arası ile ilgili kapsamı geniş bir bölüm hacattepe ve konyada yanılmıyorsam ankara üniversitesinde var çocuk gelişimi bölümü okulöncesi öğretmenliği ile aynı dersleri alıyor tek farkları temel fizik ve kimya da var gelişim psikolojisi ve sosyoloji alıyorlar diye biliyorum program değişmiş olabilir eğer üniversiteye hazırlanıyorsan okulöncesi öğretmenliğini tavsiye ederim çünkü atama koşulları gelişim bölümüne göre daha iyi illaki gelişimci olcam diyorsan okulöncesini okur yüksek lisansını gelişim bölümünde yapar fark derslerini verir ve iki alanada hakim olursun tabi alanla ilgili deneyim ve bilgilerini geliştirebilrsin ii günler kremini 22.02.08, 00:46 ii günler ben aibü okulöncesi 3.sınıf okuyorum okulöncesi öğretmenliği 0-6 yaş arasıyla ilgilidir son düzenlemeyle liselerde gelişim öğretmenliği yapamıyorlar anaokulu yanılmıyorsam 5-6 yaş için bu bölüm zaten çook az sayıda yanılmıyorsam muğla veya konyada var tabi yanılmıyorsam çocuk gelişimi bölümü ise 0-18 yaş arası ile ilgili kapsamı geniş bir bölüm hacattepe ve konyada yanılmıyorsam ankara üniversitesinde var çocuk gelişimi bölümü okulöncesi öğretmenliği ile aynı dersleri alıyor tek farkları temel fizik ve kimya da var gelişim psikolojisi ve sosyoloji alıyorlar diye biliyorum program değişmiş olabilir eğer üniversiteye hazırlanıyorsan okulöncesi öğretmenliğini tavsiye ederim çünkü atama koşulları gelişim bölümüne göre daha iyi illaki gelişimci olcam diyorsan okulöncesini okur yüksek lisansını gelişim bölümünde yapar fark derslerini verir ve iki alanada hakim olursun tabi alanla ilgili deneyim ve bilgilerini geliştirebilrsin ii günler hocam anaokulu öğretmenliği bölümü artık kalktı okul öncesi öğretmenliği bölümü olarak geçiyor. Çocuk gelişimi bölümü ise (4 yıllık sözel alanından bahsediyorum) sadece Ankara Gazi ve Konya Selçuk Üniversitesinde var Eşit ağırlık alanı ise sadece Ankara Hacettepede bulnuyor(Hacettepe deki bölümde direk öğretmen olarak görev yapılamıyor sadece bikaç aylık formasyon dersi aldıktan sonra öğretmen olunabiliyor) kısacası Çocuk Gelişimi bölümü sadece 3 üniversitede bulunuyor sizin saydığınız bazı şehirler 2 yıllık çocuk gelişimi olarak vardır her yerde birde hocam çocuk gelişimi bölümü 0-18 yaş arasını kapsamaz sadece 0-6 yaş arasıdır :) senin soruna gelince arkadaşım; okuloncesi bölümünden mezun olur isen devlete ya da özel sektöre bağlı anaokullarında , kreşlerde öğretmen olarak görev alıyorsun. Çocuk gelişimi öğretmenliği bölümünden mezun olursan da Milli Eğitim Bakanlığına, diğer resmi kuruluşlara, belediyelere ve özel sektöre bağlı anaokullarında öğretmen olarak görev yapabiliyosun hatta kendi işyerini açma gibi bir hakkında oluyor:) Aslında iki bölümde aynı kapıya çıkıyor bir nevi sen sözel alanı veya eşit ağırlık alanın hangisinde çok iyisen ona göre seçimini yap:) elfyesil_85 03.03.08, 21:17 Gazi Üniversitesi çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği bölümü son sınıf öğrencisiyim. bir bilgi eksikliği ve yanlışlığı olmuş. Çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü 0-18 yaş çocuklarını gelişim ve eğitimini kapsıyor. meslek liselerinde çocuk gelişimi ve eğitimi bölümğne branş öğretmeni yetiştirir. son yaplan düzenlemeye göre anasınıflarına atama yapılmaz.ayrıca mezunlar, bölümleri özel eğitim dersleri içerdiği için özel eğitim kurumlarında (engelli çocuklarla) çalışabilir, özel kurumlarda anaokulu öğretmenliği yapabilir, sağlık bakanlığında çocuk gelişimci olarak görev yapabilir... kremini 04.03.08, 15:15 tşkler hocam bilgilendirdiğiniz için:) lamazi 05.03.08, 20:27 Teşekkürlerrr:):):):):) maviş_20 10.03.08, 15:37 mrb arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım.kız meslek lisesi mezunuyum ve öss ye hazırlanıyorum.aöf okul öncesi öğretmenliğini seçmeyi düşünüyorum kaç puan almam lazım taban puan 324 diye duydum bu puanı almak şart mı?yardımcı olursanız sevinirim...:) kremini 27.03.08, 17:59 hgeldiniz:) evet arkadaşım 315-320 den yukarı olmak zorundayız bu bölümü seçen çok var bu nedenle taban puanlarda yüksek olabiliyor.Kolay gelsin inşallah istediğin gibi olur:) duygu92 29.03.08, 23:20 mrb bn de yeni üye oldum çocuk gelişimi ve eğitimi bölümnde okuyorm öss de mat-2 yapmak zorunluymuş kaç net yaparsam kazanırım ltf cvp yazın:):):) balcan 31.03.08, 19:28 allah yardımcımız olsun. kremini 01.04.08, 12:53 mrb bn de yeni üye oldum çocuk gelişimi ve eğitimi bölümnde okuyorm öss de mat-2 yapmak zorunluymuş kaç net yaparsam kazanırım ltf cvp yazın:):):) arkadaşım kim bunu söyledi sana :S Eğer sen gazi ve selçuk üniversitesinde ki çocuk gelişimi bölümünü seçersen(işitme engelliler öğrt. ,zihinsel engelliler öğrt. ,görme engelliler öğrt. de dahil) sözel 1 den giriyorsun yani sadece ilk bölümü yapıcaksın ikinci bölüm ilgilendirmiyor seni, sadece Hacettepe çocuk gelişimi bölümü EA2 den alıyor(geçen sene EA1 idi bu sene değişti) bu nedenle ilk bölüm ve ikinci bölümüde yapmak zorundasın ve mat-2 de diğer türlü böyle bir durum söz konusu bile değil :S hangi üniversiteyi istiyorsan onun en son girdiği puana ve netlerine bakman lazım hatta bana söyle girmek istediğin bölümü ve okulu ben sana kaç net yapman gerektiğini söyleyebilirim:) |