Merhaba değerli müfettişim,
Ben bir ilköğretim okulunda anasınıfı öğretmenliği yapıyorum.Okul müdürüm beni anasınıfının bostan bekçisi ,sınıfımı da sadece bir oyun alanı olarak görüyor.Mesala öğretmenler toplantısında tüm sınıfların sorunlarını ve ihtiyaçlarını sorarken benim sınıfımı es geçiyor , hiç ilgilenmiyor.Anasınıfı onun gözünde maddi kazanç kapısı sadece.Aynı şekilde velilerimi de kendi velisi gibi görmüyor.Hatta velilerim herhangi bir sorun için ona gidince de ''velilerini niye bana gönderiyorsun diyerek'' beni paylıyor.Bu durumu beni teftişe gelecek olan müfettişe anlatmak istiyorum.Tabi benim şikayetçi olduğumu müdürümün bilmemesi için müfettiş beyden rica edecem.Benim size sormak istediğim şey şu: Böyle düşünmekte haklımıyım, şikayet etmem doğru olurmu , bana çözüm getirir mi ya da müdürümün şikayetimden haberi olmaması için nasıl ifade edebilirim bu durumu? Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
kimse bana cevap vermeyecek mi
haticeaydan
20.02.08, 20:41
arkadaşım işin gerçekten çok zor.2003 yılında bende böyle bir müd.çalıştım .ama benim bir şansım vardı müdürümün ne olduğunu müfettişler biliyordu.bölge zümre toplantısında müfettişlerden bir tanesi beni bir odaya alarak beni uyardı beni rahatsız eden bir durumda kendilerine şikayet etmemi istedi .benden önceki öğ. bahsettiğim müd. arasında bayağı problem yaşanmış müfettişlik olmuşlar .bu yüzden beni uyardılar.bende bundan cesaretle sınıfımın ne bir kuruşunu kaptırdım ona nede kendimi ezdirdim.kendiside bunun farkında olduğu için hiçbirşey yapmaya cesaret edemedi.
sana tavsiyem hiç korkma müfettiş kurul baş.git durumunu anlat eminim sana yardımcı olacaklardır.onlarda insan senin durumunu onlardan iyi anlayan olmaz .ayrıca seninde bir sabrın var bu sabır günün birinde taşarsa haklıyken haksız duruma düşersin.
allah yardımcın olsun.
Teşekkür ederim arkadaşım.Cevabını ve tavsiyelerini dikkatle okudum. Bana cesaret verdin.İyi çalışmalar....
selam Zeynep Hanım
Size tavsiyem anlattığınız gibi ispatı zor demogojik konularla kimseyi şikayet etmeyin. Eğer ipsat edebileceğiniz müspet elle tutulur deliller varsa müdürünüzün ilk amirine bir dilekçe ile başvurabilirsiniz. "Devlet memurları şikayet ve müracaatları hakkında yönetmeliği iyi okuyun.
aapak
asyatamara
22.02.08, 20:41
Slm Bende Antalya KaŞ Saribelen İlkÖĞretİm Okulunda 3 DÖnemdİr GÖrev Yapiyorum Gene MÜdÜrlerle Fazla TakiŞmayin ArkadaŞlar Nİyayetİnde Bİ Şekİlde Hakli Çikarlar..
yağmur betüll
02.03.08, 15:50
Çok Sİnİr Bozucu Bİ Durum Ama Malesef Katiliyorum Hepİmİze Sabir Dİlİyorum
Ben sabahçıyım. Birinci dönem ben okuldan çıktıktan sonra öğle saati sınıfım dağıtılmış.çocukların yapabileceği birşey değildi bütün dolaplar boşaltılıp herşey ortaya atılmış.kartonları kağıtları tek tek açıp dağıtıp çiğnemişler.bütün sıvı sabunları,yapıştırıcıları halıya, bütün sandalyelere masalara sıkmışlar.Nasıl bir haldeydi anlatamam. hizmetli görmüş beni okula çağırdılar.okulda öğlenci sınıflar vardı müdür odası okatta.gerçi o okulda değilmiş duyup geldi.meğer okata nöbetçi vermemiş. o gün kapıyı kitlememiştim benim üstüme geldi kimseye şikayette bulunulmadı.olayı resmen kapattı bulunursak ikimizinde başı belaya girer dedi.bence benim girmezdi ne bir sınıf nede bilgisayar odası kitli. ben kitlemedim diye böylemi olmalı nöbetçi olmaması onu korkuttu.bir de üstüne orayı hizmetlilere değilde bana temizletti cuma olmuştu,cumartesi eşimle gidip temizledikolayı kapatmasını hala kabul edemiyorum bende sessiz kalmamalıydım suç bende.ogünler hep korkarak okula gidip geldim.bişey olunca sessiz kalmamak lazım aslında.
selam
Bu konuda daha önce yazdığım cevaplar var. Onları okuyun lütfen. Ama şikayet dilekçesi verdiğinizde mutlaka müdürünüzünde haberi olacaktır. Çünkü onun da ifadesine mutlaka başvurulur. İspat edemeyeceğiniz bir konu ile kesinlikle şikayette bulunmayın derim.
aapak
ben hepmüdürümden dayak yedim:(