Orijinalini görmek için tıklayınız : usta öğreticiler

y.emre
17.02.08, 10:05
Merhaba hocam;

Ben MEB ait bir okulda usta öğretici olarak görev yapmaktayım,arkadaşlar arasında söylenen bir söz var,usta öğreticilere yani en az 3 yıl görev yapanlara kadrolu usta ögretici belgesi verilecekmiş doğru mu acaba bilginiz var mı?lise mezunları içinde geçerliymiş,bilgi verirseniz sevinirim

fadimemehmet
17.02.08, 16:11
nerden duydun

HND923
17.02.08, 17:07
nereden duyduğunuzu bilmiyorum ama bence yoktur öyle bir şey.
çünkü kadro için kpss ile atanmış olmak gerek..

aapak33
17.02.08, 17:43
selam
MEB 2000 yılında ilk aldığı usta öğreticileri 2 yıl çalışınca kadrolu usta öğretici oalrak kadroya alacağını, okulu bitirdiklerinde kadroya alacağını, KPSS sınavına girmeyeceklerini beyan etmesine rağmen bu sözünde ve yaptığı protokole uymadı. Şimdi öğle bir şey yok. KPSS sınavına girmek zorundasınız.
aapak

y.emre
17.02.08, 23:33
teşekkür ederim ,sağolun hocam

fundasahinn
18.02.08, 00:02
evet müfettişimin yazdığı doğru. kpss ile kadroya geçiliyor. Bu arada ben de bi şey sormak istiyorum. ücretli ve usta öğretici farkı nedir? kpss ile henüz atanmamış fakat görevde olan herkes için mi usta öğretici deniliyor? yoksa açık öğretimde hala okuyanlar için mi?

elfida
18.02.08, 09:44
aynı seyi ben de merak ediyordum. üniversiteden yeni mezunum atamam olmayınca il milli egitimine ustaögretici olarak calısmak için basvurdum. benim gibi bir sınıf arkadasım da basvurmustu. daha sonra benden dilekcemi ücretli ögretmen olarak değiştirmemi istediler ve ben ücretli ögretmen olarak alındım arkadasım ise usta ögretici olarak geciyor,ben merkezde calısıyorum,arkadasım ise merkeze baglı bir köyde calısıyor.kpss puanından olusan bir fark var arada sadece. fakat okul müdürümle bu konuyu konustugumda lise mezunları ve halen acıkögretimde okuyanların usta ögretici olarak gecitğini söyledi. bu konuda bende de bir netlik olusmadı.

y.emre
19.02.08, 05:01
arkadaşlar şimdi KML çocuk gelişimi bölümünden mezun olanlar o ilin MEM de açılan usta öğretici sınavı oluyor o sınava girip 100 üzerinden atamalar yapılıyor açık öğretim okuyanlarda usta öğretici olarak geçiyor taki kpss yi verip atama yapılana kadar kpss yi aldıktan sonra kadrolu olarak atanırsınız.

selma08
19.02.08, 05:49
peki atanmak için en az kaç puan alınması gerekiyor bilen varmı

y.emre
20.02.08, 05:06
atamalar şöyle oluyor öncelik üniversite mezunlarına veriliyor daha sonra açık öğretimde okuyanlar daha sonra usta öğreticilere geliyor,usta ögreticiler atanırken 100 üzerinden atamalar başlıyor.usta öğreticiler atanırken kaç yıl görev yaptığı göz önünde bulunduruluyor,şu anki okulumda kadrolu olarak görev yapan arkadaşım 84 ile atandı,sözleşmeli öğretmenimiz ise 78 ile atandığını söylediler.

aapak33
22.02.08, 16:53
selam
1-usta öğretici: Kadrosuz olarak atanmış, ders ücreti karşılığı çalışan, okuyor da olabilir mezun da olabilir,
2- 4 yıllık fakülte mezunlarından 70-100 puan arasında punı olanlardan atananlar ise ya kadrolu öğretmen ya da sözleşmeli öğretmen olarak atanırlar.
3- yeni alınacak anasınıfı öğretmenleri için açıklanan en düşük puan 69 dur.
aapak

aapak33
22.02.08, 17:26
selam
bu konuda eyterli açıklama yaptığımı snaıyorum
aapak

ferisizm
24.02.08, 05:35
açıkçası kimse yanlış anlamasın bana da kızmasın ama ben 4 yıllık okuyorum ve 2 yıllık üniversite mezunlarının ya da lise mezunlarının kadrolu atanmasına şiddetle karşıyım. Ben 4 sene boyunca boşuna mı kafa patlatıyorum çaba harcıyorum ya da öss denen sınav için hem derslerim hem dershane hemde stajdaki işkenceyi bir arada yürütmenin zorluğunu boşuna mı çektim. eğer öyle birşey gerçekleşicekse (ki gerçekleştirmeyi düşünen arkdşlarımda var torpilleri sağolsun) bence kesinlikle 4 yıllık emzunlara öncelik tanınmalı ve kpss puanlarına görede onlarda çokdaha yüksek puan aranmalı.

kickkers94
17.03.08, 02:23
cok tessekkurler

dadalos
28.04.08, 09:19
kandırmaca onlar yedi yıldır usta öğreticiyim ilk başlarken iki yılda kadro vereceklerdi

ozlemcun
26.10.08, 01:11
Arkadaşlar 4 yıllık mezunda olsanız malesef statünüz usta öğretici olarak geçiyor. Ben yaş dolayısıyla kadro alamıyorum ve 4 yıllık mezun olmama rağmen usta öğretici olarak görev yapıyorum. Zaten usta öğreticiler seçilirken öncelik sıralamaları var. Birinci öncelik yüksek lisans yapmış olanlar,ikinci öncelik lisans mezunları, üçüncü öncelik önlisans mezunları ardından halen 4 yıllık okuyanlar ve daha sonra hala ihtiyaç varsa kız meslek mezunlarının çocuk gelişimi bölümünden mezun olanlar boş kadrolarda usta öğretici olarak görev alabilir. Ayrıca KPSS sınavlarında lisans ve önlisans mezunlarının sınavı farklıdır. Ferisizm arkadaşım sanırım bu konuda yanılıyor.

happyyoung
26.10.08, 01:46
arkadaşlar ustaöğreticilere kadro verilmesi hakkında bişiler sölicem.2000 yılında okul öncesinde öğretmen açığı çok old.için anadolu üni.açıköğretim fak. milli eğitimle 6 yıllık bi sözleşme yaptılar sözleşme şuydu ustaöğretici olanlara okul bittiği zaman ustaöğretici olduğu okulda kadro verilecek,diye bu konu üzerine bi sözleşmeydi.ama 2006 yılında sözleşmenin süresi bittiği için artık kadro verilmiyo. mesela benim bi tanıdık 2005yılında aöf den mezun oldu ve ustaöğretici old. okulda kadro verildi şuanda çalışıyo.keşke sözleşmeyi uzatsalardıda bizde yararlansaydık neyse hayırlısı buymuş arkadaşlar napalım kpss yi kazanıp kadroya geçeriz imkansız bişi değil (dip not:ben aöf 2.sınıftaym ustaöğretici değilim :) ))

nazangül
26.10.08, 02:07
Hiç böyle bişey duymadım nasıl okul bitince bulunduğu okulda kadro verilmiş.Bir yalnışınız olmalı.Bu söylentiden başka bişey değil.kaç sendeir usta öğreticilere kadro verilecek söylentisi var ama hep boş çıkıyor nedense.İsterse 10 yıllık usta öğretici olsun.Bir sürü üniversite mezunu dururken hem de kpss puanları 70 in üzerinde olup beklerken kadro sizce kimin hakkı olmalı?

happyyoung
26.10.08, 02:14
arkadaşım dikkatli okumadın sanırım sözleşme 6 yıllıktı ve 2006 yılında bitti kanıt olarakta tanıdığım birini örnek gösterdim daha ne istiyosun inanmazsan inanma git aöf yi ara sor Alla Allaaaa

artık kadro kpss ye göre veriliyo

semaankara
26.10.08, 04:20
yok canım ya oyle bırsey yok ben duymadım ta 1980lerdemıbılmıyorum bır kadro vermısler onlarında emeklı olmasını beklıyorlarmıs benım duyum bu bende bır arastırayım sıze bılgı veerırım ıyı gunler

nazangül
26.10.08, 04:28
happyyoung arkadaşım çok sert çıkışmışsınız hiç gerek yok buna.Ben 2005 mezunuyum ben atandım atanmasına ama bir sürü arkadaşım hala usta öğretici.Usta öğreticilerde bildiğim kadarı ile aynı okullarda olmazlar pek her yıl başka okula giderler.Ben doğru okudum yazınızı sizin örneğinizle ilgili bir yanlışlık var diye düşünüyorum.

zeynep zerdeci
26.10.08, 20:23
arkadaşım ben 5 yılımı çalışıyorum nerde o belge? bu tarz şeylere aladanmayın.3.sınıf öğrenciyim ben ancak kpss yle atanırsanız kadroyu alırsınız.

happyyoung
29.10.08, 06:43
ya aldanma fln yok ben sizinde bildiğinizi sanıyodm öyle pek üstüne durmadım akrabam var diyorum aöf yi bitirdi usta öğretici old. yerde kadro verdiler ona kadro verildiği yıldan sonrada bitti bu olay yani daha nasıl kanıt gösteriyim ama bulcam o sözleşmeyle ilgili yazıları göstercem hepinize sert konuşuyosam özür ama ben bilmediğim şey hakkında yorum yapmam.

mrw
29.10.08, 07:03
bende yaklaşık 2 yıldır usta öğretici olarak çalışıyorum.Ama şimdiye kadar böyle birşey duymadım.üç yıldan fazla süredir çalışan tanıdıklarım var ama hala kadrolu değiller.

ozlemcun
30.10.08, 08:28
Arkadaşlar bu sözleşmeden yararlanan benim gibi çok arkadaşım var. Ancak kadrolu usta öğretici diye birşey yok. Kadrolu olarak atanan arkadaşlar oldu tabi ancak kpss puanıyla. Başka yolu yok.

gülden demir
31.10.08, 00:43
hocam merhaba usta öğreticilerin pek önü açık değil dimi..sadece usta öğretici olarak seminer puanı yüksekse görev yapabiliriz dimi.. ben usta öğreticiyim ama bilgilerime güveniyorum.bizi pek kayle alan yok ama 4 yıldır görevdeyim görevimi çok seviyorum.üniversite okumadım ama 5 yıl önce ikiyıllık eğitimle lise diploması olarak aldık diploma yani ikinci lise.. iki yıldı ama adı üniv.değildi ve dört yıla bedeldi.ikiyıl bilfiil okumuştuk.cumartesi pazarımız bile yoktu sadece bayram tatili yardı ikiyıl sabah 8 akşam 10 bitiyodu hiç tatilsiz.ama çok isterdim ünüversite okumayı açık öğ.başka bölümdeyim .bu bölümün açık öğretimi bile çok yüksek.nasıl açık üniversite okuyabilirim bu bölümüm üzerine başka bilmiyorum... ama sonuçta görevimi ve çocukları okadar çok seviyorumki anlatamam.benimde bir kızım var hepsi benim kendi çocuğum gibi..ölürüm ben onlara.allah kapı açar inşallah... hoşçakalın...

moylimdilek
31.10.08, 03:04
3 yıl usta öğreticilik yapana kadro verilseydi daha ne isterdim. benm bu 4. yılım yani kpssye gşrmedn olmuyo malesef ama bende bişi sorcam acaba müdür daimi çalışmamızı isterse ne olur yine usta öğreticimi oluruz. soruyu sorma nedenm bnm müdürüm 3 yıldır beni aynı okulda istedi ve çok şükürde orda çalışıyorum sizce değişme olurmu.???

melike1985
01.11.08, 04:06
usta öğreticilikte artık kpss sıralaması ile görevlendirme var.ortalama 70 puanın varsa görev gelir.ben izmirde görev yapıyorum 70 ile görev yapıyorum.

ozlemcun
01.11.08, 10:56
Arkadaşım müdürün her yıl istekte de bulunsa usta öğretici olarak geçiyorsun. Sanıyorum yaşlarınız genç. Onun için bu işi seviyorsanız kpss' ye çalışın. Böylelikle bir sonra ki yıl ne olacak diye düşünmek derdinden kurtulursunuz.

happyyoung
01.11.08, 23:42
arkadaşlar ustaöğreticilerin kadroya geçmesi diye bişey yok olursada çok saçma olur,kadroya ancak üni.yi bitirip kpss ile atanıp geçebiliriz.hayırlısıyla aöf yi bitirip kpss yi kazanıp inş. kadrolu oluruz.ben daha 2.sınıfım yolun başındayım :)herkese başarılar diliyrm

çılekgulten
02.11.08, 02:26
peki bu usta öğreticilik sınavı 2009 ne zamandır.

mamostasibel
02.11.08, 05:30
mrb ben 2 yıldır kadrosuz usta öğretici olarak bir ilköğretim okulunda çalışıyorum.2 yıllık mezunum aynı zamanda açıköğretim ÇEKO (çalışma ekonomisi) okuyorum size sormak istediğim soru şudur:önlisans diplomamla kadroya girebiilirmiyim gerçek bir öğretmen statüsünde.? bu sene kpss ye girdim puanım daha açıklanmadı. diğer sorum ise ÇEKO lisans diplomamı aldıktan sonrada ben öğretmenlik yapmaya devam etmek istiyorum yine ücretli öğretmenmi olurum?:( şimdiden teşekkür ederim

sayın arkadaşım;2 yıllıkların kadrolu atanmasını neden bu kadar büyük sorun yaptığını anlamıyorum ben de 2 yıllık mezunum. ve 4 yıllık meslek lisesi geçmişim var toplam 6 yıllık eğitimim ve şu ana kadar 4 yılda bu alanda iş geçmişim var kadroya geçersem alacağım ücret yine ek ders ücreti değişen sadece heryıl çalışabilmem garantisi... sen 4 yıl bitirdin ben 6 yıl bence buradaki haksızlık ne bende nede sende .....

sayın arkadaşım;2 yıllıkların kadrolu atanmasını neden bu kadar büyük sorun yaptığını anlamıyorum ben de 2 yıllık mezunum. ve 4 yıllık meslek lisesi geçmişim var toplam 6 yıllık eğitimim ve şu ana kadar 4 yılda bu alanda iş geçmişim var kadroya geçersem alacağım ücret yine ek ders ücreti değişen sadece heryıl çalışabilmem garantisi... sen 4 yıl bitirdin ben 6 yıl bence buradaki haksızlık ne bende nede sende .....:icon_lazy:

angel_didem
02.11.08, 07:10
merhaba evet bende usta öğreticilik hakkında böyle biliyorum 3 yıl sonucunda belge alınabiliyor ama süreyi tam olarak hatırlamıyorum fazla yada eksik söyleyebilirim de

mor menekşe
02.11.08, 07:34
Arkadaşlar 4 yıllık mezunda olsanız malesef statünüz usta öğretici olarak geçiyor. Ben yaş dolayısıyla kadro alamıyorum ve 4 yıllık mezun olmama rağmen usta öğretici olarak görev yapıyorum. Zaten usta öğreticiler seçilirken öncelik sıralamaları var. Birinci öncelik yüksek lisans yapmış olanlar,ikinci öncelik lisans mezunları, üçüncü öncelik önlisans mezunları ardından halen 4 yıllık okuyanlar ve daha sonra hala ihtiyaç varsa kız meslek mezunlarının çocuk gelişimi bölümünden mezun olanlar boş kadrolarda usta öğretici olarak görev alabilir. Ayrıca KPSS sınavlarında lisans ve önlisans mezunlarının sınavı farklıdır. Ferisizm arkadaşım sanırım bu konuda yanılıyor.

arkadaşım öğretmenlik için yaş sınırı 39-40 a çıktı sanırım. İnşallah kadro alırsınız. Verdiğiniz bilgileriniz için teşekkürler.