Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce okul öncesi eğitim zorunlu olmalı mıdır?

мerνe
18.02.08, 01:14
Sizce Okul Öncesi Eğitim zorunlu olmalı mıdır ?

ATAMİZİNDEYİZ
18.02.08, 01:19
elbette zorunlu olmalı.ancak sağlıklı eğitim ortamı hazırlanmalı ve gerekli bilgi birikimine sahip, üniversite mezunu hocalar eşliğinde eğitim verilmeli. ne yazıkki çoğu okulda meslek liselileri görüyoruz. küçümsemek amaçlı söylemiyorum ama nüiversite okumuş öğretmenler psikolojik,çocuklara davranış ve de sorunların çözümlenmesi açısından çok daha başarılı oluyorlar.

EEliFF
18.02.08, 21:12
tabikide zorunlu olmalıdır...zorunlu hale getirildi de....bi anaokulunda müdür yardımcılığı yapan bi öğretmenimden duyduğum kadarıyla artık 5-6 yaş mecburi eğitim çıkmışş bu 2008-2009 eğitim öğretim yılında başlıcakmış... öğretmenim bana öle dedi :)

editör
18.02.08, 21:49
Arkadaşlar elbette zorunlu olmalı ama ülkemizde bu şartlar altında okul öncesinin zorunlu eğitim kademesine alınması pek mümkün görünmüyor malesef...

tugbaaster
18.02.08, 23:25
Katılıyorum çok güzel bir noktaya değinmişsiniz, malesef yaptığı işe hakim olmayan kişilere teslim edilen çocuklara üzülüyorum. Okul öncesi eğitim mutlaka zorunlu olmalı ve ilkokula hazırlık olarak algılanmayıp yaşama hazırlık olarak algılanmalıdır.

NbiY
19.02.08, 09:08
tabiki mecburi olmalı, arkadaşın da dediği gibi yaşama hazırlıktır.

bir tebessüm
20.02.08, 01:08
o.ö.e. in zorunlu olması taraftarıyım.en basit deyimle ilk okula hazırlık olur. ayrıca zorunlu eğitim beraberinde ünv.mezunu olmayan eğitimciler!in de atanmasının artışını getirmez inş. o.ö.e. in zorunlu eğitime dahil edilmesinin birden bire değil donanımlı şekilde sağlam adımlarla ilerleyerek olması gerekiyor..

dilem
20.02.08, 01:58
tabiki zorunlu olmalı
çocukların her konuda gelişimlerinin tamamlanması için çok önemli

kardanadam
20.02.08, 04:51
bir anne olarak kesinlikle zorunlu olmasından yanayım

freedom86
22.02.08, 06:08
bence de zorunlu olmalı. çocuklarımız toplum içinde yaşamasını öğrenmeli ve sorunlarıyla kendileri başa çıkabilmeli.ayakları üzerinde durabilmeli. sosyallikten kopmadan kendine olan özgüveni en üst seviyeye taşımalı...
son zamanlarda gözlemliyorum da okul öncesi eğitim alan çocuklar daha canayakın ve kendilerini özgürce ifade edebiliyorlar eminim zorunlu olduğu zaman (bu zman artık çok yakında) ülkemin muhteşem çocukları ışıldayan birer demir olacaklar...

selenay
22.02.08, 08:17
kesinlikle zorunlu olmalı...

aybirgen
26.02.08, 05:23
Kesinlikle zorunlu olmalı.

esrailkcan
03.03.08, 20:39
okul öncesi eğitim zorunlu olsun ama bu alt yapıyı bu kadar kısa sürede nasıl yaparlar aklım almıyor... bir çok okulda tek bir anasınıfı var bazı gelişmemeiş yerlerde o bile yok. bu kadar öğrenciye nerede eğitim verecekler? suan bile okullarımızda doğru düzgün materyaller yokken( bazıları hariç) yeni açılanlara nereden temin edecekler...
bana göre sadece sayı artacak ama uzun süre laf olsun diye bir eğitim ortamı olacak olabilirse tabi... ne olacak? ülkemizde okul öncesi eğitim şu seviyeye ulaştı:) gerçek amacına ulaşması umarım çabuk olur...

gülşaah
11.03.08, 03:01
kesinlikle daha bilinçli yarınlar için okul öncesi eğitim zorunlu olmalı ve yaş grubu aşağıya çekilmeli

ayşegül_deniz
23.03.08, 02:47
kesinlikle okul öncesi eğitim zorunlu olmalı. Zaten pilot bölgelerde uygulamaya başlandı. Umarım gerekli verim alınır ve okul öncesi eğitim ülke çapında zorunlu olur.

şimal
24.03.08, 23:38
okul öncesi eğitime aslında zorunluluk değildi bir gereksinim olarak bakılmalı okul öncesi eğitimden öncede aile ortamı veya yetiştiği ortam uygun olmalı okul öncesi eğitimden önce aile eğitim şart bence bütün gelişimlere 0-3 yaşta temel atılıyor.farklı düşünenler varsa yazabilir.

RaGa
09.04.08, 05:39
kesınlıkle zorunlu olmalı ve olacakda

caferdcl
05.08.08, 01:06
kesinlikle zorunlu olmalı vede aileler bilinçlendirilerek buna gereksinim duymları sağlanmalıdır.okul öncesi eğitim adıyaman gibi bazı pilot bölgelerde önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren zorunlu olarak uygulanacaktır.

gulcihanefe
18.08.08, 04:52
bence de zorunlu olmalı.. hem çocuklarımız için hem bizim iş alanlarımızın çoğalması içinn :)

zeynep zerdeci
18.08.08, 05:39
Bencede zorunlu olmali ama gereken alt yapi yapildigi taktirde bir sinifin icine 25 ogrenci tikip egitim verilecekse olmasin daha iyi

ahmet
18.08.08, 06:15
Evet bence zorunlu olmalı.Alt yapısı da hazırlanmalı.Daha verimli olur çünkü.Ayrıca hocam 25 öğrenci verecekse olmasın daha iyi demişsiniz.sizin açınızdan tamam ama ya çocuklar onlaı kim düşünecek tabiki biz okul öncesi öğretmenlerine düşüyor.Ben zamanında 29 öğrenciyle 1 sene mi geçirdim.Ve birgünden bir güne sızlanmadım inanın.

irem20
18.08.08, 06:54
arkadaşlar seneye inş. zorunlu olcak okul öncesi denizli bu uygulama için pilot il seçildi artık çocuklar 8 yaşında ilköğretime başlıcak inş. en kısa zaman da başlar bu uygulama

zeynep zerdeci
18.08.08, 06:56
mesele sızlanmak degıl asla hocam ınanın severek yaptıgımız bısey yeterkı faydamız olsun ama o zaman verımlı olacagına ınanmıyom ben demek ıstedıgım okulun ve devletın bunun ıcın gereklı alt yapıyı saglaması ben onlara vermem gerekenı veremedımmı ne anlayacagım ondan hocam

ahmet
18.08.08, 06:57
Hocam siz inanın yeterki.Ben eminim sizin verimli olacağınıza.Yeterki inanın olur mu.

nihalll
18.08.08, 06:57
o.ö.e. elbette zorunlu olmalıdır ama öncesinde gerekli hazırlıklar iyi yapılmalıdır. ben bir köy okulunda çalıştım . hiç bir malzemesi olmayan ilköğretim öğrencilerinin sıralarında oyuncak ve materyali olmayan bir eğitim ortamının çocuklara sağlıyacağı yarar tartışılır. ben çalıştığım okulda kendi çabalarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık .ve bunu başardık . sonuçta çok da güzel bir sınıfımız oldu. ancak ben izmirde çalıştım . belki doğuda bir okulda bu mümkün olmayabilir. bir de denildiği gibi okulöncesini zorunlu yapmış olmak için zorunlu hale getirip çoğunun başına lise mezunu kişilerin öğretmen olarak getirilmesi devletin gereksiz ve faydasız işgüzarlığından başka bişey olmıyacaktır.

tülin ayden
18.08.08, 07:02
tabiki okulöncesi eğitim zorunlu olmalı.ancak sadece öğretmenlerin ünüversite mezunu olmalarıda yetmiyor.kendini sürekli yenileyen idealist,öğretmenlik mesleğini ve çocukları seven öğretmenlere ihtiyaç var.

ahmet
18.08.08, 07:06
Kendini yenileyen öğretmen...Bu çok önemli işte.Araştıran,gelişmelerden haberdar olan öğretmen.

nihalll
18.08.08, 08:23
haklısınız öğretmenlik mesleği sürekli araştırmacı olmayı gerektirir. bu site sayesinde ben de hergün yeni bişeyler görüyorum ve bunları arkadaşlarımla paylaşıyorum . teşekkürler.

prensess
18.08.08, 09:28
bir anne, bir eğitimci olarak kesinlikle katılıyorum.o.ö.e.erken yaşlarda alınmalı.daha ileri gidilerek her anne adayınıda eğitime alınmalı.

мerνe
18.08.08, 09:30
Anne adaylarının eğitimi konusuna ben de katılıyorum..

ahmet
18.08.08, 09:35
Bence sadece anneler değil,babalarda eğitime alınmalı sizce...

prensess
18.08.08, 09:38
tabikide hayat şartları onları eğitime almayı engeller die düşünüorum onları egitmekte yine anne adayına kalmış bir vasife.anne adayını eğitme şimdi başlarsa ileriki kuşakların babayı ve anneyi eğitime almayı gerektirecek sorunlarının olmıyacagını düşünüyorum sonuçta sincirleme bi halka...

ahmet
18.08.08, 09:46
Zaten şuanda hem Avrupa da hem Türkiye de ana-baba eğitimi veriliyor.Ama avrupa bizden çok çok ileri durumda.

prensess
18.08.08, 09:47
kesinde alan varmıki????

her konuda eğitim veriyorusda alım varmı takibi yok.

ahmet
18.08.08, 09:51
Bu konuda istanbul çok ileri durumda.Ana-baba eğitimi konusunda yani.Geçenlerde bunun önemi hakkında kursa gidenlerden fikir edindiler haberciler.sonra haber oldu bu.