Orijinalini görmek için tıklayınız : Ek Ders Ücreti Adaletsizliği Anketi

admin
18.02.08, 07:54
Sizce okul öncesi öğretmenleri 50 dakika derse girip 40 dakikalık ek ders ücreti aldığı için kalan 10 dakikaların ücretini geriye dönük olarak tekrar almalı mı?

Lütfen Yorumlarımızı Ankete Oy Verdikten Sonra Yazalım. Anket Herkese Açıktır Oy Vermek İçin Üye Olmak Gerekmemektedir.
--------------------------------------------------------------
Not: Anket sonucu Bakanlığa ve sivil toplum kuruluşlarına iletilecektir. Tüm Arkadaşlarınıza Duyurunuz.

sundus
18.02.08, 19:13
kesinlikle alınmalı ben anaokulunda çalışıyorum ynetmelik değişiklikleriyle yeterince yükleniyorlar zaten bizlere. nöbet adı altında ben haftada ders saatlarimin dışında 3.5 saat daha fazla derse giriyorum. Ve çoğu haftalar hiç aralıksız günü bitiriyorum.

mugge2003
19.02.08, 04:06
şimdi 50 dk üzerinden mi ek ders alınıyo arkadaşlar. yine 6 saat üzerinden alıyoruz. 7 saat olması gerekir öyle olursa.i lk önce ileriye dönük halledilse bu sorun daha iyi olur bence.

akyolhilal25
20.02.08, 00:38
tabiki anasınıfı öğretmenleri 10dk ücreti almalıdırlar heleki yanlarında birde yardımcı yoksa ozaman işleri kat kat daha zorlaşıyor zaten müdürlere bu olayı anlatmak işkence (tabi şahsım adına konuşmuyorum)bu çileyi çeken çok arkadaşaım var.bizler hele miilli eğitim atamalı çalışıyoruz bizim için daha zor en fazla maaşımız 600ytl.mutlaka artmalı.sigorta yarım günn!!!!!

ece_22_23
20.02.08, 17:41
Zaten çok yoruluyoruz bizim tenefüsümüz yok.10 dk.nın da ücretini almamız gerekiyor.bizim diğer öğretmenlerden farkımız var biz hiç durmadan çalışıyoruz.ayrıca zaten sadece ekders aldığımızı da göz önüne alırsak bu para kesinlikle hakkımız...

nurluarslan
21.02.08, 08:57
okul öncesi kurumlarında çalışan öğretmenlerin 10 dakikalık ek ders ücreti kesintilerinin verilmesi konusundaki ankete hayır cevabı verenlerin bu şıkkı nasıl işaretleyebildiğini doğrusu çok merak ediyorum. bizler sınıfımıza girdiğimiz andan çıkış saatine kadar, sınıfımızdan çıkmadan çalışmalarımızı yürütüyoruz. 40 dakika ders işleyen diğer meslektaşlarımıza tanınan en az 10 dakikalık teneffüs hakkının bize ek ders olarak verilmesini istiyoruz.

feryale
21.02.08, 20:33
özellikle benim gibi doğuda görev yapan,hem hizmetli hem öğretmen bazen de veli olan öğretmenler için bu gerekli.okul öncesi eğitim öyle zannedildiği gibi her yerde paralı değil inanıyorum ki benim gibi olan pek çok güneydoğu öğretmeni hem maddi hem manevi fedakarlıklarda bulunuyor.

balcan
23.02.08, 22:05
ben 50 dakikalık zamanın 10dakikasının kesildiğini bilmiyordum .Alınmamalı bu bizim hakkımız.Ayrıca şunu da şöylemek istiyorum Şu anda ben iki yıldır usta öğretiçi olarak anasınıfında çalışıyorum malesef okul öncesi öğretmenliğini okuyamıyorum .Çünkü biz kursu bitirmeden açık öğreti
me kontenjan koydular.Ondan önce 105 alanlar yerleşti bizler daha yüksek aldığımız halde yerleşemiyoruz .Bu haksızlık bizler de açık öğretimi okumalıyız. ÇALIŞANLARA Bİ HAKTANIMALILAR.

admin
24.02.08, 02:36
arkadaşlar sınıf öğretmenleri 4. sınıftan itibaren girmedikleri branş derslerinin ücretlerini de idari görev adı altında alıyorlar. Mesela eğer branş öğretmeni varsa resim, müzik, beden eğitimi, din kültürü gibi derslere ilgili branş öğretmenleri giriyor ama sınıf öğretmenleri tıpkı ders işlemiş gibi ek ders ücretlerini alıyorlar. Tabii ki alsınlar almalarına bir sözümüz yok ama biz ise derslere girdiğimiz halde alamıyoruz. Bu konuyu ne kadar çok duyurursak o kadar çok etkili olacaktır. Tüm arkadaşlarımıza bu adresi lütfen verelim ve oy kullanmalarını sağlayalım.

habibe serin
27.02.08, 20:28
ek ders ücretine karşıyım,meb yeterli derecede maaş vermelidir.öğretmenler yetersiz öğrencileri ile birebir ilgilenebilmelidirler.aldıkları maaş tatmin edici olursa, öğrencileri ile birebir ilgilenebilirler kanısındayım.öğretmenin başarısına ayna öğrenci başarısıdır

ma-ya
28.02.08, 08:12
sevgili meslekteşlarım bu anketi hazırlayan arkadaşıma teşekkürlerimi iletmek istiyorum.dilerim yetkililer bu sefer sesimizi duyar ve kulak ardı etmez.

nehir8029
01.03.08, 02:24
bence de maaşlarımızın iyileştirilmesi daha iyi olacak.ek ders adı altında verip sonra bir yolunu bulup verdigi kadarını alır bu hükümet.ama ben bu konuda bi düzenleme yapılacagını zannetmiyorum.ders saatlerimiz daha kısa olabilir.5 saat yerine 4 saate düsürülebilir.bu hem çocuklar için hemde bizim için daha saglıklı olur.

filiko
04.03.08, 07:22
ücret alınmalıdır.diğer branşlarda böyle bir adaletsizlik yok

kağan
07.03.08, 21:51
ders saatleri düzeltilebilir.tam gün çalışanlar haftada üç gün erken çıkıyolar okul müdürü derse giriyo asli görevli sayılıyo vekil ol:confused:an müdür 18 saat ekders alıyo sabah okulu açıp enson terkediyo deve misali bu okul öncesinin işleri neresi doğru ki.bi yeri düzeltelim derken öbür taraf eğiliyo.belki zorunlu olunca bazı şeyler düzelir.

zuliş
14.03.08, 07:28
nasıl ek ders ücretine karşısın anlamadım
farklı saat çalışan öğretmenlerın nasıl ayrılmasını beklıyosun

zuzii
01.04.08, 06:52
anaokulunda tam gün çalışıyorum ve yeri geliyor 4 te çıkmam gerekirken 5 te çıkıyorum, tam gün içerisinde ise öğrencilerim dinlenmedeyken 15 dk çıkabiliyorum, meb bize 10 dk hesabını yapıp hakkımız olanı vermiyosa :( hakkımızı sonuna kadar aramalıyız bence...

yansımalar
26.04.08, 03:27
Bence her branşın ayrı sendikası olmalı neden mi çünkü; şu an sözde hakkımızı savunan sendikaların Okulöncesi Eğitimle yeterikadar alakalı ve haberdar olduğunu sanmıyorum. 10 dk savunacak kim varki doğuda (Tabiki batı,güney vs bu sorun var) meteryalsiz , fotokopisiz çalışan okulöncesi öğretmenlerinden kimin haberi varki bundan da olsun. Gelen müfettişler bile bi haber...

ma-ya
03.05.08, 07:59
anket ile ilgili sonuçlara ne zaman ulaşacağız.merakla bekliyorum.sizler mutlaka bu sıkıntımızı ileteceksiniz ama onlar nasıl bir tepki verecek yada tepkisiz kalıp bizi duymazlıktan gelecek.

derinmavi
07.06.08, 04:06
bir anasınıfı öğretmeni olarak inşallh sesimizi duyarlar...

beyzakılıç
12.06.08, 04:05
bence yasadığımız sorunlarıda göz önünde bulundurarak maas vermeliler hem kendimizi okula adapte etmeye çalısıyoruz her yıl çocuklara alısmak çevreye alısmak kendini kabul ettirmek birde yasadığımız yerden uzak yerlere atanabiliyoruz ancak birçoğumuz köylerde görev yapıyoruz aldığımız maas çoğu zaman asgari ücreti geçmiyor bu çok büyük bi haksızlık tüm ücretli öğretmenlere taban maas verilmeli ek dersler üstüne eklenmeli yada enazından 10ar dakikamız yenmemeli yeterince fedakarlık yaptığımıza inanıyorum

fatma altınsoy
12.06.08, 18:16
Arkadaşlar bu ülkede öyle haksızlıklarla karşılaşıyoruz ki anlatamam .Bir dönem küçük çocuğum olduğu için" seni köye mi göndermemi istersin "diyen m.e.müd.yar.cıları yüzünden tam gün çalışıp hiç ücret alamadım . 22 yıldır o dediğiniz 10 dak. hiç almadık.Tabiiki hakkımız,almalıyız.Hele su an hazırlanan sınıflar 15 kişilik sınıflara 25-30 kişi yi doldurup hiç nefes alamadan kafayı kaldırmadan günün bitimi ve yorgunluk cabası.Ben sanslıyım yanımda her yıl (son 5 yıl) bir yardımcı çalıştırıyorum.Ama bu işte beni çok rahatsız ediyor canım yanıyor ünv.bitirmiş ailesi uzağa göndermiyor,evde oturmamak için tam gün ,askari ücret yarım sigorta (onu da zorla yaptırdım) bu çocuklara m.e.b bir çözüm bulmalı.Ben gerekirse o 10 dak. ücretini almam yeterki bu çocuklara istihtam ve insanca çalışma şartları ayarlansın.Onlar bizim AYDIN GELECEKLERİMİZ.Hepsini öpüyorum ...Bu anketi hazırlayanlara da teşekkür ediyorum.

gokder
24.06.08, 21:09
Biz okul öncesi eğitimciler olarak hakkımız olanı istiyoruz. Fahri çalışmamızı istiyorlar bari okulda geçirdiğimiz sürenin karşılığını tam olarak versinler.

ZULUMAT
30.06.08, 21:30
FATMA ÖĞRETMENİM;
ABİN OLARAK,GEREK ÖĞRENCİLİK YILLARINLA VE GEREKSE ÖĞRETMENLİĞİNLE HER ZAMAN GURUR DUYUYORUM.BAŞARILI,İNSAN HAKLARINNA VE EMEĞİNE SAYGILI DUYARLILIĞINA TEŞEKKÜR EDİYORUM.ESKİ BİR EĞİTİMCİ OLARAK BEN DE SİZE KATILIYORUM.UMARIM BU ADALETSİZLİKLER SONA ERER VE ERMELİ.ABİNİ ARADIĞIN SORDUĞUN YOK.TEK ŞİKAYETİM BU.ADRESİMİ EKLERSEN GÖRÜŞÜRÜZ.BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM.GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE.

ABİN MUSTAFA

(seyrantepe_01@hotmail.com)

fatma altınsoy
01.07.08, 07:05
Mustafa Hocam diyim hayatımda çok değer verdiğim Mustafalar oldu fakat her birinin bir de soyadı vardı sizi bilemedim özür dilerim. Ama bana yaptığınız iltifatlara teşekkür ederim.
Demek beni iyi tanıyorsunuz ki bu kadar güzel sözler yazdınız umarım adres ve soyadınıza ulaşır nerelerde birlikte olduğumuzu hatırlarım.Saygılar efendim.

asos1907
23.07.08, 07:00
kesinlikle almalıyızzz..

ozzi
24.08.08, 00:16
tabiiki ek ders ücretlerimiz 50 dak. üzerinden olmalıdır...

Bashak
24.08.08, 02:36
:icon_rolleyes: :icon_rolleyes: :icon_rolleyes: :icon_rolleyes: :icon_rolleyes: :icon_rolleyes: :icon_rolleyes: :icon_rolleyes:

derinmavi
24.08.08, 03:16
hem ek ders ücretlerimiz arttırılmalı ,hemde sigortamız tam yatmalı..söyleyin arkadaşlar bizim gibi çalışıp sigortası yarım yatan varmı?

nihalll
02.09.08, 02:42
arkadaşlar bütün yorumları tek tek okudum.şunu anladım. sistemin bir iki yerinde değil her yerinde sorunlar var.bunları çözmek tabii ki milli eğitim bakanlığının görevidir.sınıf mevcutlarından öğretmenlerin çalışma koşullarına kadar. verilecek ücret ve görevlendirmedeki aksaklıklara kadar ...inşallah okulöncesi dahil tüm eğitim sistemi elden geçer hem öğrencilerimiz hem bizler hak ettiğimizi alırız. ancak 10 dakikanın alınması taraftarı olduğum kadar bu sorunun yakın zamanda çözüleceğini düşünmüyorum .:(

hydral
23.09.08, 19:08
sayın admin öğretmenim, anketi yapılan anasınıfında teneffüs hakkımızın olmayışında nasıl bir sonuca ulaşıldı,resmi olarak herhangi bir açıklama yapıldı mı? 6.40=240 dk eder; ama ilköğretim saati ile (12:30-17:30) derse girip onlarla birlikte çıkınca 300 dk. ediyor ki arada 1 saat fark var (bu durumda anasınıfı için 16:30 da çıkış olmalı,240 dk itibariyle). Bu konuda son gelişme nedir bilgilendirirseniz sevinirim.

moylimdilek
23.09.08, 19:44
evet ya almalıyız tabi ben köyde öğretmenlik yapıyorum ve yanlızım aldığım maaşı nerdeyse hepsini servis parasına yatırıyorum. dinlenme zamanımız bile yok bu konuda çok büyük adaletsizlik var. hadi geçtm ek derside bize hak ettiğimiz ücreti versinler yeter. En azından sınıfımı düzenlerim :(

maselef
23.09.08, 19:52
Hak verilmez alınır arkadaşlar. Birleşip istenirse verirler ancak, istemesinimi bilmiyoruz acaba ne dersiniz.

TPRENSES
24.09.08, 00:03
Ek ders yapmadan parasini ödeniyorsa tabiki 10 dakika değil 1 dakika bile odenmelidir.neticede 20 oğrencisi olupta 15 ile ilgilenen oğretmen yoktur saniyorum...

zeliha kaya
14.10.08, 01:55
hakkımız olan ekderskarşılığını almalıyız.durmadan ,ara vermeden çalışıyoruz bari karşılığını alalım.

sevilkerem
14.10.08, 03:01
hakkımz verilmeli sonuna kadar.6 saat bir fil çalışıyoruz.admin teşekkürler.

elah
14.10.08, 19:26
ne kadar saçma! ne kadar saçma bir eğitim anlayışımız var. bunu bilerek yapıyor olmalılar.
tüm mesajları okudum ve katılıyorum neremiz doğru ki!
ben inanıyorum ki üstteki insanlar gerçekten ülkemizin daha iyi şatlarda olabilmessi iiçin eğitimin şart olduğunu sadece ezberlemişler. biliyoruz ki ezber bir öğrenme değildir.
bizburda ya da orda ne kadar bağırırsak bağıralım sesimizi duymayacaklar. ben geçtiğimiz 3 yıl güneydoğuda görev yaptım ve bundan 55yıl önce anneannem de oralarda görev yapmıştı arada hiç bir fark olduğunu göremedik nedense!
bence ilk olarak öğretmen yetiştirme sistemi değiştirilmeli ardından aynı askerlikteki gibi herkes doğuyu görmeli ama şu fiziksel şartların zor aolup da doğu olarak nitelendirilen yerleri kast etmiuyorum. ancak buraya giden öğretmenler en az 4 yıllık olmalı ki oradaki zorluklar karşısında daha bilinçli olsunlar, seslerini çıkarabilsinler..
zicdanına göre iş yapan başka bir meslek gurubu yok sanırım ülkemizde. hem bir sürü sorumluluk yüklüyorlar hem de tatmin olmamız için duygusal şeyleri ileri sürüyorlarar ardından başımıza bir iş geldiğinde de yanımızda durmuyorlar...
bu nasdıl iştir anlayamıyorum nalayan varsa beni aydınlatsın lütfen

sule_42
17.10.08, 21:48
merhaba, bu uygulamaya bende karşıyım. zaten teneffüsümüz yok zaten ücretliyiz. şimdi biz 6 haftadır günde 6 saatlik ücret alıyorduk bu 5 saatlik mi olacak ? :confused: :icon_cry:

melike1985
01.11.08, 21:51
kesintisiz 6 saat eğitim vermek her branş öğretmenin yapabileceği bir iş değil,okulönceciler bunu çok iyi başardığı halde hakları yeniyo.arkadaşlar bi çay içmeye b ile vaktim olmuyo valla,bi de en dikkat edilmesi gereken yaş grubuna eğitim veriyoruz,bunun bir an önce yetkililer tarafından artık görülmesi gerekiyor
:icon_img-beee: