Orijinalini görmek için tıklayınız : Bakanlık Okul Öncesi Öğretmenlerine Mesleki Sorumluluk Sigortası Yapmalımıdır?

admin
18.02.08, 08:09
Sizce MEB Okul Öncesi Öğretmenlerinin Meslek İçinde Yaşayacağı Kazalara Karşı (Çocukların başına gelen kazalarda ailelerin tazminat isteğine karşı) Sorumluluk Sigortası Yaptırmalı mı? ANKET YUKARIDA!

Lütfen Yorumlarımızı Ankete Oy Verdikten Sonra Yazalım. Anket Herkese Açıktır Oy Vermek İçin Üye Olmak Gerekmemektedir.
--------------------------------------------------------------
Not: Anket sonucu Bakanlığa ve sivil toplum kuruluşlarına iletilecektir. Tüm Arkadaşlarınıza Duyurunuz.

Anket Gerekçesi:

4 milyar liralık çizik http://www.radikal.com.tr/veriler/2004/10/11/18.gif Ahmet Şipbop'un yüzündeki iz kalıcı.
Kalemtıraş bıçağı ile yüzü çizilen çocuğun ailesi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 4 milyar lira tazminat aldı
11/10/2004 (718 kişi okudu)

TESLİME TOSUN (Arşivi (http://www.radikal.com.tr/arama.php?ara=1&y=1&edi=TESL%C4%B0ME%20TOSUN))
ANTALYA - Faruk Tugay İlköğretim Okulu'nun ana sınıfında arkadaşı tarafından kalemtıraşın bıçağıyla yüzü kesilen Ahmet Şipbop'un ailesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) aleyhine açtığı tazminat davasını kazandı. Sınıfta çocuklarının can güvenliği sağlanamadığı ve yüzünde kalıcı iz oluştuğu gerekçesiyle bakanlık aleyhine dava açan aileye, faiziyle birlikte 1 milyar lira maddi, 3 milyar lira manevi tazminat ödenmesine karar verildi. Üç yıl önce meydana gelen olayda o zaman beş yaşında olan ve ana sınıfına giden Ahmet Şipbop, aynı sırayı paylaştığı arkadaşı Berkay Istıl ile pastel boyasını aldığı gerekçesiyle tartıştı. Berkay, kalemtıraşın bıçağını yerinden çıkartıp, Ahmet'in yüzünü çizdi. Ahmet'in çenesinde 5.5 santim uzunluğunda, 2 milimetre genişliğinde kesik oluştu. Olayın ardından çocuklarını okuldan alan Şipbop ailesi MEB aleyhine Antalya 2. İdare Mahkemesi'nde tazminat davası açtı.
'Okul kusurlu'
Dava üç yılda karara bağlandı. Mahkeme, okul idaresini olayda kusurlu buldu ve MEB'i yasa faiziyle birlikte 1 milyarı maddi, 3 milyarı manevi olmak üzere toplam 4 milyar lira tazminata mahkûm etti. Karar taraflara tebliğ edilirken, MEB de tazminatın ana sınıfı öğretmeni Gülderen Şencan'dan tahsil edileceğini bildirdi.

Hastaneye kaldırılmamış
Mahkeme, gerekçeli kararında, "2001 yılında Faruk Tugay İlköğretim Okulu öğrencisi beş yaşındaki Ahmet Şipbop'un serbest zaman dersinde arkadaşı Berkay Istıl tarafından suratının kesici aletle çizildiğine, olay anında öğretmenin sınıfta bulunduğuna, idarenin denetim ve gözetim görevini yerine getiremediğine, öğrenci Ahmet'in olayın oluşumundan sonra derhal hastaneye kaldırılmadığına" dikkat çekti. Mahkeme heyeti, idarenin yürütmekle yükümlü bulunduğu kamu hizmeti sırasında yeterli önlemi alması gerektiğini belirterek kararında şu görüşü vurguladı: "Aksaklık, düzensizlik, eksiklik veya sakatlık meydana gelmesi durumunda idarenin hizmet kusurundan söz edilebilir. Kişilerin zarara uğraması söz konusu ise bu zararın tazmini gerekir."
Bakanlığın tazminatı ödemesi halinde kendisine rücu edeceğini öğrenen öğretmen Şencan, maaşıyla bu parayı ödemesinin imkânsız olduğunu söyledi. 16 yıllık öğretmen Şencan, "Olayda kasıt yok. Sınıfta bir sürü öğrencinin arasında elindeki kalemtıraş, arkadaşının yüzüne gelmiş. Ben hemen ailesine haber verdim, daha sonra defalarca aileyi aradım ama bana cevap bile vermediler. Benim emekli ikramiyem bile faizleriyle büyük meblağa ulaşacak tazminatı ödemeye yetmez" diye konuştu.

kaynak: http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=130793

мerνe
18.02.08, 08:37
Ne söyleyeceğimi bilemiyorum.

nazangül
20.02.08, 04:11
ben ce de yaptırmalı.çünkü öyle olaylar olabiliyor ki gözünüzün önündeyken bile yetişemiyorsunuz.ya da başka bir tarafa bakıyorsunuz çocukların hepsini aynı anda göremediğiniz olabiliyor.böyle bir durmda faturanın öğretmene kesilmesini mantıklı bulmuyorum.Sizce MEB Okul Öncesi Öğretmenlerinin Meslek İçinde Yaşayacağı Kazalara Karşı (Çocukların başına gelen kazalarda ailelerin tazminat isteğine karşı) Sorumluluk Sigortası Yaptırmalı mı? ANKET YUKARIDA!

Lütfen Yorumlarımızı Ankete Oy Verdikten Sonra Yazalım. Anket Herkese Açıktır Oy Vermek İçin Üye Olmak Gerekmemektedir.
--------------------------------------------------------------
Not: Anket sonucu Bakanlığa ve sivil toplum kuruluşlarına iletilecektir. Tüm Arkadaşlarınıza Duyurunuz.

Anket Gerekçesi:

4 milyar liralık çizik http://www.radikal.com.tr/veriler/2004/10/11/18.gif Ahmet Şipbop'un yüzündeki iz kalıcı.
Kalemtıraş bıçağı ile yüzü çizilen çocuğun ailesi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 4 milyar lira tazminat aldı
11/10/2004 (718 kişi okudu)

TESLİME TOSUN (Arşivi (http://www.radikal.com.tr/arama.php?ara=1&y=1&edi=TESL%C4%B0ME%20TOSUN))
ANTALYA - Faruk Tugay İlköğretim Okulu'nun ana sınıfında arkadaşı tarafından kalemtıraşın bıçağıyla yüzü kesilen Ahmet Şipbop'un ailesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) aleyhine açtığı tazminat davasını kazandı. Sınıfta çocuklarının can güvenliği sağlanamadığı ve yüzünde kalıcı iz oluştuğu gerekçesiyle bakanlık aleyhine dava açan aileye, faiziyle birlikte 1 milyar lira maddi, 3 milyar lira manevi tazminat ödenmesine karar verildi. Üç yıl önce meydana gelen olayda o zaman beş yaşında olan ve ana sınıfına giden Ahmet Şipbop, aynı sırayı paylaştığı arkadaşı Berkay Istıl ile pastel boyasını aldığı gerekçesiyle tartıştı. Berkay, kalemtıraşın bıçağını yerinden çıkartıp, Ahmet'in yüzünü çizdi. Ahmet'in çenesinde 5.5 santim uzunluğunda, 2 milimetre genişliğinde kesik oluştu. Olayın ardından çocuklarını okuldan alan Şipbop ailesi MEB aleyhine Antalya 2. İdare Mahkemesi'nde tazminat davası açtı.
'Okul kusurlu'
Dava üç yılda karara bağlandı. Mahkeme, okul idaresini olayda kusurlu buldu ve MEB'i yasa faiziyle birlikte 1 milyarı maddi, 3 milyarı manevi olmak üzere toplam 4 milyar lira tazminata mahkûm etti. Karar taraflara tebliğ edilirken, MEB de tazminatın ana sınıfı öğretmeni Gülderen Şencan'dan tahsil edileceğini bildirdi.

Hastaneye kaldırılmamış
Mahkeme, gerekçeli kararında, "2001 yılında Faruk Tugay İlköğretim Okulu öğrencisi beş yaşındaki Ahmet Şipbop'un serbest zaman dersinde arkadaşı Berkay Istıl tarafından suratının kesici aletle çizildiğine, olay anında öğretmenin sınıfta bulunduğuna, idarenin denetim ve gözetim görevini yerine getiremediğine, öğrenci Ahmet'in olayın oluşumundan sonra derhal hastaneye kaldırılmadığına" dikkat çekti. Mahkeme heyeti, idarenin yürütmekle yükümlü bulunduğu kamu hizmeti sırasında yeterli önlemi alması gerektiğini belirterek kararında şu görüşü vurguladı: "Aksaklık, düzensizlik, eksiklik veya sakatlık meydana gelmesi durumunda idarenin hizmet kusurundan söz edilebilir. Kişilerin zarara uğraması söz konusu ise bu zararın tazmini gerekir."
Bakanlığın tazminatı ödemesi halinde kendisine rücu edeceğini öğrenen öğretmen Şencan, maaşıyla bu parayı ödemesinin imkânsız olduğunu söyledi. 16 yıllık öğretmen Şencan, "Olayda kasıt yok. Sınıfta bir sürü öğrencinin arasında elindeki kalemtıraş, arkadaşının yüzüne gelmiş. Ben hemen ailesine haber verdim, daha sonra defalarca aileyi aradım ama bana cevap bile vermediler. Benim emekli ikramiyem bile faizleriyle büyük meblağa ulaşacak tazminatı ödemeye yetmez" diye konuştu.

kaynak: http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=130793

ÇG11A
20.02.08, 04:41
evet yaptırılmalı allah korusun ama basımıza boyle ve buna benzer olaylar gelebilir sonucta cocuklar cok hareketli ve yaptıgı bir hareketin sonucunu pek düşünemezler biz ögretmenler hepsine aynı anda yetişemeyiz sonucta (ögretmeninde suclu bulunmasıda üzücü:( )

ece_22_23
20.02.08, 17:35
Bence de sigorta yapılmalı ,benimde başıma kazalar geldi ama böyle bir davayla karşılaşmadım.Hepimizin başına gelebilir.:(Çok üzücü bir olay.

aybirgen
25.02.08, 11:04
Bence de sigorta yapılmalı

habibe serin
27.02.08, 20:24
farketmez.

ma-ya
28.02.08, 08:48
meslektaşıma kesilen bu faturaya çok üzüldüm.çünki bu tür vakalar her an hepimizin başına gelebilir.o kadar itina ettiğimiz halde nelerle karşılaşıyoruz.sigorta yapılmalı ve bizlerde istemediğimiz halde başımıza gelebilecek bu tür vukularda kendimizi koruyabilecek sigorta işlemlerimiz olmalıdır.

nehir8029
01.03.08, 02:19
hepimizin başına gelebilir bu tür olaylar Allah korusun.sınıflarımız o kadar kalabalıkki gözümüzden kaçan olaylar olabiliyor.o sınıflara bu kadar çocuk doldurmayı biliyolar,bir olay oldugun dada ögretmenin başına patlıyor.kesinlikle sigorta yaptırılmalı.

filiko
04.03.08, 07:36
buna benzer durumlar sınıflarda her an yaşanabilir.mebin öğretmeni suçlu görmesi büyük talihsizliktir.kimse sınıfında böyle bir olay yaşansın istemez.gerçekten çok üzücü

22master73
07.03.08, 04:26
meb.ğı okulöncesi eğitimi yaygınlaştırmak kılıfı altında idarecilerin sınıfları tıklım tıklım doldurmalarına,müsade ettiğine göre(geçen yıl benim öğrenci sayım 34 dü) ve buralarda eğitim olduğuna inanarak (öğretmenin bütün çabasına rağmen) zaten tarafını göstermektedir.Bu olaya da hiç şaşırmadım.bu, o ünlü atasözünde ki devenin söylediği ''nerem doğru ki ''sözünü size de çağrıştırmıyor mu arkadaşlar?

kağan
08.03.08, 00:05
Ben Ilköğretimde Arakadaşina çocuklar Zarar Verildiğinde Fatura Kime çikarilacak.yada Evde Kardeşi Yada Abisi Ablasi Yni şeyi Yapsa .o Zaman Her Aile çocuğunu Fanusa Koysun Bide Bekçi Tutsun.benim Sinifimda Sobadan Yanma Oldu,çocuk Kafasini Duvarin Köşesine çarpti.allahdan Herhangi Bir Tepki Almadim Olgun Insanlarmiş.birde Basin Bunu Yayinladikça Insanlar Enufak şeyde Bu Yollara Baş Vuracaktir.allah Okul öncesi öğretmenlerine Kolaylik Versin Insafli Velilere Denk Getirsin

dilanaz
19.09.08, 06:52
Mslektasımızın başına gelenlere gerçekten üzüldüm.Hiç bir öğretmen çocuklarının zarar görmesini istemezaynı anne babalar gibi . Oysa ne kadar istemeselerde, göleri gibi baksa da çocuklarının başına gelen ev kazalarında da onları sorumlu tutalım ve dava açalım. ????????????????????????????

hydral
23.09.08, 19:33
hizmet içi eğitim
merhabalar, ben myo çocuk gelişimi mezunuyum ve iki yıldır kadrosuz usta öğretici olarak görev yapmaktayım.hizmet içi eğitim seminerine sadece kadrolu okulönceciler katılıyor sanırım. aynı görev yetki ve sorumluluğunda olupta seminere benim durumumda olanların katılamamasını anlayamıyorum.gelişmeleri bizlerinde takip etmesi gerektiğini düşünüyorum.

elah
14.10.08, 19:04
bu çok üzücü bir durum. hangi öğretmen öğrencisinin başına böyle birşey gelsin ister ki! üstelik bu tür olaylar kaçınılmaz bir durum ne kadar önlem alınırsa alınsın çocuklarla çalışıyoruz ne zaman neler yapacakları hiç belli olmuyor.
kesinlikle böyle bir sigorta yapılmalı.
geçtiğimiz günlerde benim başıma da benzer bir olay geldi. defalarca düşebileceklerini söylememe rağmen çocuklar, oturdukları sandalyeleri ileri geri sallamaya devam etttiler ve sonuç biri düştü. başını duvarın köşesine çarptı ve kafası yarıldı.kanı dakikalarca durduramadım ve hastaneye gönderdim. velim çok anlayışlıydı o acıdan şanslıymışım.

hydral
16.10.08, 05:31
Öğetmen arkadaşımızın içinde kaldığı bu durum gerçekten üzücü.Mesleki sorumluluk sigortası ile öğretmen desteklenmelidir. Hiç bir öğretmen sınıfındaki öğrencileri düşsün, yaralansın istemez. Tüm okulöncecilere kazasız çalışmalar dilerim.

devran
26.10.08, 06:52
Eminim ki hepimiz dikkat ediyoruz ancak her an her dakika gözümüz tüm öğrencileri gözlemliyemiyor onun için bu tür kazalar yaşanabiliyor. Biz 20 öğrenci ile ilgileniyoruz aileler evde 1 veya 2 çocukla bile bu tür kazalarla karşılaşıyorlar.bence bunun faturasını öğretmen ödememeli çünkü öğretmen sınıfta ayrıca annelik de yapıyor hangi anne bile bile çocuğunu ateşe atar.

aykızz
29.10.08, 21:33
öğretmen adına çok üzüldüm milli eğitim faturayı öğretmene kesmiş ama bence hatayı kendinde de aramalı küçücük sınıflara 20-25 ccocuk tıkıstırılıyor.çocuklar üst üste! yeri geliyor emanet diye annelerinden daha fazla dikkat ediyorsunuz ama kafanızı çevirince kesin bir olay yaşanıyor.ihmal var mı bilemem ama suçlu aranırken bunlarda dikkat etmeli.