Orijinalini görmek için tıklayınız : MEB Emekli Okul Öncesi Öğretmenlerini Yeniden Görevlendiriyor...
Değerli Arkadaşlar;
MEB'in 17.12.2007 tarihinde yayınlamış olduğu 2007/8/9 numaralı "Okul Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırma Genelgesi"nde yer alan 4. Madde'de “Emekli okul öncesi eğitim öğretmenlerinden gönüllü ya da Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın 9. Maddesinde Belirtilen “Ders Ücret Karşılığında Görevlendirme” koşullarına uygun olarak okul öncesi eğitim kurumlarında görevlendirilmelerinin sağlanması,” ifadesi yer almaktadır.
Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak adına yapılan bu tür girişimler biz yeni nesil okul öncesi öğretmen adayları tarafından pek olumlu karşılanmamaktadır. Öyle ki bizler gecemizi gündüzümüze katıp KPSS gibi anlamsız bir sınavdan iyi bir derece alabilmek için didinirken var olan açıkların emekli öğretmenlerin yeniden göreve alımıyla kapatılmaya çalışılması anlamsız görünmektedir.
Madem emekli öğretmenleri yeniden göreve alacak kadar çok fazla açık var o halde neden hala KPSS maduru okul öncesi öğretmen adaylarıyla karşı karşıyayız?
Lütfen konuyla ilgili tutumunuzu yukardaki ankette belirtiniz. Eğer konuyla ilgili olarak sizde tepkiliyseniz lütfen bu tepkinizi ifade ediniz...
Ekte genelgenin tamamına ve ilgili maddeye ulaşabilirsiniz.
Saygılar...
Emekli bir öğretmen,ne kadar görmüş geçirmiş-bilgilerine saygım sonsuz-,ne kadar sağlıklı olursa olsun, çocuklarla verimli vakit geçirebileceğini düşünmüyorum..
emekli öğretmenlerimize saygım sonsuz olsa da sonuçta okul öncesi çocuğuna yeterli olabileceğini düşünmüyorum. çünkü emekli öğretmenlerimizin bir çoğu bazı konularda öğrencilere faydalı olamayacaklarını anladıkları için emekliliğe ayrıldıklarını düşünmekteyim. umarım MEB bizim sesimizi duyup bu kararından vazgeçer.:( ayrıca bu kadar atanamayan öğretmen varken neden emekli öğretmenler :confused:
Emekli öğretmenlerin tecrübe ve bakış açılarını tartışamak yersiz olur fakat emekli öğretmenlerin yeniden görev yapmaları konusu kararın doğru olmadığını düşünüyorum.
Çağı takip etmek yenileşmekle ya da yenileşmek çağı takip etmekle olur bence... Yeni nesil öğretmenlere fırsat verilmeli diye düşünüyorum. Madem emekliler alınacak biz neden okuyoruz??? Annesiyle babasıyla bile arada çok yaş farkı olan çocukların durumlarında kuşak çatışması adını koyduğumuz olay karşımıza çıkmakta. Aslında anlatılmak istene temel nokta yaş farkı. Bu olayda da böyle olduğunu düşünmekteyim. Çocuklara daha yakın, daha yeni donanımlarla öğretmen olmaya aday ya da bu uğurda savaş veren yeni mezun insanlar, yeni heyecanlar varken eski korları alevlendirmeye çalışmak, neden?? Anlayamıyorum doğrusu... Saygılar...
fundasahinn 18.02.08, 12:20 yazan arkadaşlarıma aynen katılıyorum. genç, yeni donanımlar varken yorulmuş beyin ve bedenlerin tekrar göreve alınması ne kadar yararlı olabilir? emekli öğretmenlerimize saygımız sonsuz olsa da, bizler yeni ışıklar olarak atanmayı bekliyoruz! Duyun sesimizi!!!!...
bence bu karar çok anlamsız bi yaştan sonra insanın hareketlerin de kısıtlama olur fizyolojik değişime uğrar bu değişim görüntü açısından önemli değildir ama insanın hal hareket hususunda önemlidir ...okul öncesi öğretmeni sizinde bildiğiniz öğrencinin karşısına geçip ders anlatmak olmaz onunla her hareketli veya hareketsiz faaliyette bulunmak yüksek performans harcamakla olur.......sevgilerimle
ünzile yağın 18.02.08, 12:38 Bizim bulunduğumuz sistem yeni düşüncelere ileriye götürecek taze beyinlere HİÇ BİR ZAMAN AÇIK OLMADI.yadırgamıyorum sadece neden geri kalmış bir eğitim sistemimiz olduğunu daha iyi anlıyorum.
bende arkadaşlara katılıyorum.atanmayı bekleyen o kadar öğretmenlerimiz var onlar görevlendirilmeli.emekli öğretmenlerimize saygımız büyük ama genç beyinlerin atanmasını bekliyoruz.
Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım emekli öğretmenler tekrar görevlendirilecekse bizlere ne gerek var okulöncesinde çocukları geleceğe taşıyacak ilk adımları atacaksak yeni bilgilerle donanmış kişilerin bu eğitimi vermesi gerekir.
emekli öğretmenlerimize saygımız sonsuz ama okul öncesi eğitim için yeni öğretmenlerimize şans verilmeli eğer okul öncesi eğitimde bu kadar büyük açık varsa neden hala kpss ile engel oluyorlar bu kadar genç öğretmene
Madem açık bu kadar büyük önümüzdeki engelleri bir an önce kaldırsınlar
her şeyi atanmalarına bağlayan ,atanma sırasının gelmesi için yüreği pır pır atan, mesleğe bir adım atabilmek için her şeyi göze alabilecek nice genç öğretmen varken emekli öğretmenlerin alınmasını uygun bulmuyorum.Değerli Arkadaşlar;
MEB'in 17.12.2007 tarihinde yayınlamış olduğu 2007/8/9 numaralı "Okul Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırma Genelgesi"nde yer alan 4. Madde'de “Emekli okul öncesi eğitim öğretmenlerinden gönüllü ya da Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın 9. Maddesinde Belirtilen “Ders Ücret Karşılığında Görevlendirme” koşullarına uygun olarak okul öncesi eğitim kurumlarında görevlendirilmelerinin sağlanması,” ifadesi yer almaktadır.
Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak adına yapılan bu tür girişimler biz yeni nesil okul öncesi öğretmen adayları tarafından pek olumlu karşılanmamaktadır. Öyle ki bizler gecemizi gündüzümüze katıp KPSS gibi anlamsız bir sınavdan iyi bir derece alabilmek için didinirken var olan açıkların emekli öğretmenlerin yeniden göreve alımıyla kapatılmaya çalışılması anlamsız görünmektedir.
Madem emekli öğretmenleri yeniden göreve alacak kadar çok fazla açık var o halde neden hala KPSS maduru okul öncesi öğretmen adaylarıyla karşı karşıyayız?
Lütfen konuyla ilgili tutumunuzu yukardaki ankette belirtiniz. Eğer konuyla ilgili olarak sizde tepkiliyseniz lütfen bu tepkinizi ifade ediniz...
Saygılar...
Lütfen mademki öğretmen ihtiyacı çok, o halde biz altı-yedi yılını bu işe vermiş usta öğretici sıfatıyla çalıştırılan bizleri ve bütün mezunları kadroya alsınlar...
saygılar.
Bu işe yıllarını ve gönüllerini vermiş emektar eğitimcilere saygımız büyük elbette.. Ama okul öncesi eğitim için yüreklerini ortaya koyan biz gençlere bayrak teslim edilmeli.. Çünkü bizim işimiz masa başından idare edilecek bir iş değil.. Görev aşkıyla sırası bekleyen pırıl pırıl bir nesil varken, emekli öğretmenlere yeniden görev vermek, büyük adaletsizlik bence..:(
emekli öğretmenlerın bılgı ve tecrubelerıne saygılıyım fakat bu kararın yeni yetişen ve her geçen yıl ağırlaşan kpss ye uyum sağlamaya çalışan öğretmen adaylarına haksızlık olduğunu düşünüyorum.Madem bu kadar çok açık var niçin daha fazla çğretmen alımı yapılmıyor acaba???
Emekli öğretmenlerden ne bekliyorlar acaba, günümüz çocukları onların anlayabileceği düzeyde değil ki, kuşak farkı var bi kere çocukların soruları karşısında biz genç öğretmenler bile susup kalıyoruz bazen. 60 yaşındaki insan nasıl anlaşacak 6 yaşındaki çocukla!
Bir de okul öncesi öğretmenliği diğer branşlar gibi oturarak yapılabilecek bir meslek değil, bunu MEB'e hatırlatmamız gerekiyo sanırım...
gerçekten şaşılacak bir durum.bizler kpss sınavına gece gündüz çalışıp öğretmen olmayı beklerken emekli olmuş öğretmenlerin tekrar göreve getirilmesi afedersiniz ama çok saçma.öğretmen olmak için çaba harcayan bir sürü okulöncesi mezunları varken bunu yapmaları akla ve mantığa sığmamakta.bizler yeni nesiliz ve bilgilerimiz daha taze çocukların bize daha fazla ihtiyacı var.arkadaşlar gerçekten şok oldum ne diyeceğimi bilmiyorum.bunu dile getirirken ne düşünerek getirdiler gerçekten çok merak ediyorum.bu arada yanlış anlaşılmasın emekli öğretmenlere saygımız sonsuz.ben okulöncesi öğretmeni olmak için yeniden ikinci kez lise okudum.ama bizim emeklerimize bakmayıp emekli öğretmenleri tekrar göreve getirmeleri şaşırtıcı inşallah yaptıkları hatanın farkına varırlar ne diyelim arkadaşlar hakkımızdan hayırlısı.
arkadaslara katılıyorum , tabiki emekli öğretmenlerimize saygımız sonsuz ama çag degişti ve eğitim sistemide degişti cocuklara faydalı olacaklarını sanmıyorum hem egitim acısından hemde hareket acısından yani bizm meslegimizde hareketli çalışmalar var bunları emekli öğretmenlerimiz yapamaz hemde bizlere HAKSIZLIK
tüm arkadaşlara katılıyorum. yıllardır kpss denilen anlamsız sınav yüzünden umutlarını geleceklerini erteleyen genç beyinler varken; adı üstünde EMEKLİ öğretmenlere ihtiyaç yok bence...
üniversite mezunu işsiz gençler her geçen gün çoğalıyor. bir de emekli öğretmenler yüzünden kadro alamayıp bekleyen yeni nesil nooolacak. madem çok açık var okuyan arkdaşlara da usta öğreticilik görevi verilsin bu görevlendirmeyle mesleğe başlamak isteyen binlerce yürek olduğuna inanıyorum.
Türkiye'de herkes kpss sınavı için çalışıp,mücadele ederken ve bazı arkadaşlarımız iş bile bulamazken emekli öğretmenlerin çalışmasını doğru bulmuyorum.Bu nasıl bir gidişattır anlayabilmiş değilim.Çok üzücü bir durum.Ben 8 senedir çalışıyorum 4senedir devlet kadrosuna girmeye çalışıyorum.İhtiyaçta var ama bizleri tercih etmek yerine emekli öğretmenlerini alıyor.Çok acı.....
emekli öğretmenlerimizin tecrübelerini bi kenara atamayız ama yeni nesillerin yolu açılmalı..
emekli öğretmenlerin tecrübeleri tabiki yadsınamaz fakat çocuklar o yaşta okadar enerji dolu oluyorlarki bu enerjinin üstüsinden gelmek hiçde kolay olmaz özellikle belli bir yaşa ulaştıktan sonra...
bir çok şeyden fedakarlık yaparak kpssye çalışıyoruz ama açığı bu kpssye çalışan emek sarf eden arkadaşlardan kapatılması yerine emeklilerden karşılanması haksızlık sanıyorum:mad:
konuyu buraya taşıyan Alper öğretmenimede teşekkür ediyorum tepkimizi göstermemizee vesile oldu
Arkadaşlar Buknuda Benim Düşüncem Emekli Olan Bir öğretmenin Yillarnyorgunluğu Ve Yipranmişliğiyla Yeniden Işe Başladiklarinda Hç Verimli Olamayacaklari Yönünde.emekli Ne Demek?????? Artik Işgücünün Miyadi Dolmuş Demek.
TAMAM EMEKLİ OLAN ÖĞRETMENLERİMİZ İÇİNDE ÇOK KIYMETLİ ÖĞRETMENLERDE VAR AMA VERİMSİZ ACAKLARI KESİN BİR DRUM.
ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK NE DİYOR ÖĞRETMENLER YENİ NESİLLER SİZİNESERİNİZ OLACAKTIR.ARTK YORGUN BİR ÖĞRETMENİN YENİ NESİLLERE NE KADr AZ FAYDALI OLACAĞINI ANLATAMIZA GEREK YOK................
ARKADAŞLAR BEN USTA ÖĞRETİCİYİM 7 YILDIR USTA ÖĞRETİCİLİK Yapıyorum.BENDEN 1YIL ÖNCE İŞE BAŞLAYAN ARKADAŞLrIM VAR KPSS YÜZÜNDEN KADRO ALAMADILAR.KPSS GİBİ BR ENGEL VAR BİZDE TEMEL EĞİTİMYOK LİSEDE MESLEK EĞİTİM ALDIK AMA BİZLERİDE TEMEL EĞİTİM ALMIŞ KİŞİLERLE AYNI GRUBA SOKUYORLAR.BU DURUM NE KADAR ADİL ?????????
TÜrkİyede Halen ÇaliŞmakta Olan 15 Bİn Usta ÖĞretİcİ Var Madem Okul Öncesİ EĞİtİm Alaninda Eeklİ ÖĞretmene Tekrar GÖrev Verecekkadar AÇik Varr Önce Usta ÖĞretİcİlerİ Asİl GÖreve Alsinlar Sonrada Yenİ Mezun Ama Kpss Den GeÇer Puan AlamamiŞ GenÇlerİmİzİ.
Tabİ Bİrde Meb İn AÇtiĞi AÇik Lİse Kurslari Var Beİm ÜÇyil Lİsede Okuyup ÖĞrendİĞİmbİlgİlerİ O Kursİyerlere 1,5 Yilda Verİyorlr.ayrica Ben Hem Usta ÖĞretİcİlİk Yaptim Hem Okudum Yillarca[ÇalitiĞim İÇİn Derslerİmİ Aksattim Ünİversİtede Yil Kaybim Oldu] Bu Kursİyerler Daha Neolduklari ,olacaklaribellİ Olmadan ÖĞretmen Havasina GİrmİŞler.kadrosuzuz Dİye ÇaliŞtiĞimiz Okullarda Ep Farkli GÖzlerle Bakil Dik KÜÇÜmsendİk. Bİde Bu Kursİyerler Çikti.yapilan Hakszliklarin Haddİ Hesabi Yok Benİm BİldİĞİm Elbet BİrgÜn Hakkimizolan Kadroya KavuŞacaĞimiz.
TÜm ArkadaŞlarima BaŞarilar Dİlİyorum.son Olarak Çektİklerİmİz Kendİ PasİflİĞİmİzİn Sonucu Hakkimizi Aramayi Bİlsek Bu Durumlara DÜŞmezdİk.
ebru savun 19.02.08, 17:11 bence de artık çalışmamalılar.zaten yeterince yıpranıyorlar ve yeni öğretmenlere yer bıraksınlar
yeni öğretmenler atanamadığı için en verimli yılları boşa gidiyor:mad:
Arkadaşların görüşlerine bende katılıyorum.madem ki okadar açık var neden bu öğretmenler kpss sınavına tabi tutuluyor anlamış değilim.böyle düşündükleri sürece sınıflar eğitimli öğretmenden yoksun,öğretmenler de öğrencilerinden yoksun olacaklardır.Emekli öğretmenlere saygım sonsuz fakat bence okul öncesi öğretmenliği gibi sürekli enerjik hareketli ve yeniliklere açık olabilmeyi gerektiren bu mesleği bırakın da gençler yapsın.
akyolhilal25 20.02.08, 15:52 Değerli Arkadaşlar;
Saygılar...
evet arkadaşlar TÜRKİYE'de ki yaşam yine kendini ortaya koydu dışarda yüzbinlerce 2yıllık ve lisans eğitimi yapan çocuk gelişimi ve eğitimi alan kişiler dışarlarda ve ek ders ücretiyle dağ başlarında çalışsınlar iki üç kuruş kazanıpta evlerine yardımda bulunsunlar diye çaba sarfederlerken şimdi sunulan önerilere bakın ne kadar hazin ve içler acısı.emekli öğretmenlere saygımız sonsuz ama devlette her emekli gibi yıllarını doldurmuşlar ve emekli olmuşlar. artık sokaklarda milyonu aşkın insan özellikle genç nüfus dışarlarda bu yüzden bizlere hak tanımaları taraftarıyım.
teşeekkür ederim
selam ben eşimden çocuğumdan evimden fedakarlık ederek bu sene dersaneye gidiyorum kpss illetinden kurtulmak için çünkü kpss benim öğretmenlik becerimi ölçmüyor.buna çok kızıyorum ben matematik bilince daha mı iyi yapacağım işimi????
meb in ayıklamaya çalıştığı bu yöntem zaten insanları perişan ediyor.95 ten beri öğretmenlik yapıyorum ama hala devlet bana öğretmeni olarak sahip çıkmıyor.
o zamanlar ünv. mezunu değildim.şu an ünv.mezunu olarak beni benim gibi arkadaşları almayıp görevini layıkıyla yerine getirmiş emekli olan insanları mı göreve teşvik ediyorsunuz.emekli maaşları yeterli olmadığı için insanlar talepte bulunabilir diye düşünüyorum.
benim çevremde 40 yaş civarı olan insanlar bile zorlandıklarını söylüyorlar emekli olan kişileri düşünemiyorum.
ben genç yaşıma rağmen hayattan bezdim bu sınavlar ve yanlış düzenlemeler yüzünden.halbuki çok verimli ve başarılı olacağım bir meslek seçtiğimi düşünüyorum fırsat verirse sayın miili eğitim bakanımız....
nurluarslan 21.02.08, 02:10 öğretmenlik özveri ve emekle yürütülen bir meslektir. okul öncesi eğitimi öğretmenleği bunlara ek olarak yüksek performans gerektirir. bunun kesinlikle unutulmaması gerektiğini düşünüyorum. ama şu da bir gerçektir ki bu ülkede öğretmen maşıyla geçinmek zor emekli maaşı ile geçinmekte neredeyse imkansızdır.
MEB'in okul öncesi öğretmenlerinin emekli olup çalışmasını istemiyorum ve saçma buluyorum. Velilerin ve yeni mezunların bu konuda örgütlenmesi gerekiyor.
zaten yeteri kadar milli eğitim tarafından görevlendirilmişler. yazık ki verdiğimiz emekler boşa gidiyo. biz üniversitelere girebilmek için kapıları aşındırıyoruz ve yerimize emekli öğretmenlere veriyorlar. biz bunun için mi okuyoruz son derece karşıyım ve biran önce bekleyen onca meslektaşımızın göreve başlamasını istiyorum. gençlere yol vermek gerekiyo yoksa basmakalıp gibi gelişen ve bbirbirine benzeyen bireyler olacak...
Tecrübe Konusunda Emekli öğretmenlerin Tecrübesi Elbette Tartişilamaz Fakat Bizim Programlarimizda Bile Her Yil Eksiklikler Bulunuyo Ve Değişiklikler Oluyorken Emekli öğretmenlerin Yeniden Görevlendirilmesini Yeni, Aydinlik, Güncel Bilgilere Sahip Yeni öğretmen Ve öğretmen Adaylarina Yapilan Haksizlik Olarak Buluyorum...
Yanliş Anlaşilmasini Istemem Tabi Ki Kendini Geliştirmiş öğretmenlerimiz De Olabilir Ama Ben şunu Görüyorum Ki Meslek Lisesinden Gelen Bazi Arkadaşlarimin Lisede Edinmiş Olduğu Bir çok Yanliş Bilgi Varken Hatta Bu Bildiklerini Doğrulari öğrendikten Sonra Bile Değiştirmede Oldukça Zorlandiklari Bir Durumda Emekli Bir öğretmenin Tüm Yeniliklere Ayak Uydurabilmesinin Zor Olduğunu Düşünüyorum.
herkesin dediği gibi birikmiş emeğe saygılıyız ama bizler üniversite mezunu olamayanların bile öğretmenlik yapmasını uygun bulmuyorken emekliler!!!
aslına bakarsanız çok fazla emekli öğretmenin bu mesleği geri seçeceğini düşünmüyorum(gerçekten gönül verenler dışında, onların da sayısı az) çünkü belli bir yaştan sonra -onların tabiriyle- çocuk gürültüsünü çekemiyorlar...
nerelere hangi adımlarla güdüyoruz bilinmez...
elif zülal 21.02.08, 19:12 bu gençlere haksızlık yolumuzu açsınlar
Emekli öğretmenlere saygı duyuyorum ama yeni nesillere yol vermeliler.Yeni üye oldum ve yeni haberim oldu.İletilerinize teşekkürler.
*peace-havva* 22.02.08, 18:23 Emekli öğretmenlere saygı duyuyorum ama yeni nesillere yol vermeliler.Yeni üye oldum ve yeni haberim oldu.İletilerinize teşekkürler.
evet bencede....yeni öğretmenlere yol açılmalı....
EMEKLİ ÖĞRETMENLERE ŞANS VERİLİYOR.EMEKLİ ÖĞRETMENLERDE BU ŞANSI DEĞERLENDİRECEKLER BİR NEDENİ DE 260 YTL'YE DÜŞEN EMEKLİ MAAŞLARI:confused:TABİ BENİM FİKRİM YENİLİKLERDEN HABERİ OLAN VE BU YENİLİKLERİ TAKİP EDEN OKULÖNCESİ EĞİTİMDE BAŞARILI GENÇ ÖĞRTMENLERİN ATANMASI.
kesinlikle karşıyım... bu meslekte yıpranma payı göz ardı ediliyor bu 1, bir sürü yeni mezun boştayken emeklilere şans vermek niye... hemen cevabım da geliyor... çünkü değerli emekli hocalarımıza koskoca bi hakarek gibi ek ders ücreti karşılığında çalıştırıp kar edecek devletimiz...
çok afedersiniz ama 50 yaşına gelmiş bi insandan 25 yaşındaki sabrını, iş performansını vs. nasıl beklersiniz? kaldıki kişisel gelişimden bi haber olan çoğu öğretmenimiz ne kadar yenilenmiş, dinamik, modern çıkabilecek çocukların karşısına... acaba emekli kaç öğretmenimiz piaget ismini duymuş???
bu memleketin her işi fiyasko...
arkadaşlar herşey bir yana okul öncesi çocuğun hareketliliğini düşünün bir kere bizler yani genç öğretmenler onlara zor ayak uyduruyoruz emekli öğretmenler nasıl yapacak masaya oturup ders anlatma değilki bu
Emekli ögretmenlere sayğımız sonsuz , kpss sınavları sonucunda atama bekleyen öğretmenlerimiz varken neden emekli öğr. ataması düşünülüyor.İl Milli Egitiminin Düzenlendigi Oryantasyon Semineri sonucunda atama bekleyen ögretmen adaylarımız var.Emekli ögretmenler atanacaksa kaldırlsın önümüzdeki bu engeller.
habibe serin 27.02.08, 13:16 genç zihinlere fırsat verilmeli
daha yenilikçi ve daha zinde öğretmenler atanmalı:
elfyesil_85 03.03.08, 21:42 emekli öğretmenlere onur ödülü niteliğinde hizmet içi eğitim seminerlerinde deneyimlerini paylaşacakları bir görev verilse daha yararlı olmaz mıydı diye düşünüyorum, böylece hem genç dinamik bir kadro olur hem de bu kadronun deneyimlerden yararlanması sağlanırdı??? siz ne düşünüyorsunuz?
arkadaşların söylediklerine ek olarak:acaba siyasilerin emekli olanlardan da mı bir beklentisi var acaba?yani bu bir okul öncesi alanındaki açıkları kapatma girişimimidir?öyleyse neden bekleyenler dururken emekliler?
yok eğer o değilde başka emeller mi vardır?ki bu bana daha olası geliyor..
yada bunu düşünenlerin oldukları makamda işleri ne?
Elbetteki emekli öğretmenlerimize , onların tecrübelerine saygı duyuyoruz .Ama isteriz ki üniversite mezunu ve canla başla kpss ye hazırlanan ve iyi puanlar aldıkları halde atanamayan öğretmen arkadaşlarımıza da saygı duyulsun.Yeni öğretmen atmaları devlet bütçesine yük getireceği hesaplanarak böyle bir yöntem izlenmesini okul öncesi öğretmeni olarak kınıyorum.
arkadaşlar burda tek bir amaç var bir öğretmenin alacağı parayla üç öğretmen çalıştırmak usta öğetici yada ücretli öğretmenin açılı mı bu
emekli öğretmenlerde ustaöğretici sıfatıyla çalışacakları için tercih ediliyorlardır.
kimse eğitimin kalitesini yada yetişen öğretmenleri psikolojisini düşünmüyor. siyasilerin tüm dertleri günü kurtarmak
usta öğretici yada ücretli öğretmen sıfatıyla çalışan öğretmenler olduğu sürece bu böyle devam edecek göstermenlik kadro alımlarıyla günü kurtarmaya devam edecekler.
bende bir yıl usta öğrtetici olarak görev yaptım bu yılda başvurdum usta öğretici olabilmek için çıkmış olsa çalışacaktım maddi olarak buna mecburum yapan arkadaşları anlıyorum ve kesinlikle kınamıyorum.
ayşegül_deniz 22.03.08, 19:35 Emekli öğretmenlerin tecrübesine saygımız sonsuz ama genç, dinamik, üniversite mezunu atanmayı bekleyen öğretmenler varken emekli öğretmenlerinin görevlendirilmesini gerekli bulmuyorum.
kardelen_flora 24.03.08, 01:00 emekli öğretmenlere ve bilgilerine saygımız tabiki sonsuz ama onlar görevlerini yaptılar ve şimdi sıra bizlerde ..eğer okulöncesinde öğretmene çok ihtiyaç varsa kpss denilen sınavı kaldırsınalr o kadar gemç okulöncesi öğretmeni beklerken emekli öğretmenlerin göreve çağrılması bana pek doğru gelmiyor...
ne yapacağımızı şaşırdık gerçekten kpss ile didin diğer taraftan açık kadrolar emekli öğretmenlerle kapatılsın yıllardır usta öğreticilerle kapatıldığı gibi( yanlış anlaşılmasın arkadaşlar bizi buna mecbur bırakıyorlar) bilmiyorum ne zaman değişir bu sistem ama ben atanma konusunda gün geçtikçe umutsuzluğea kapılıyorum
:icon_img-clapping::icon_img-clapping:
bu duruma bende karşıyım tabiki emekli öğretmenlere saygımız sonsuz ancak onlar göreve tekrar alınırlarsa yeni mezunlar ne olacak?
bu çok büyük bir haksızlık olur.gençlerin önünün açılması gerek.Allah korusun o zaman ölmelerini mi bekleyeceğiz bize kontenjan açılsın diye?zaten ben bu kamular arası geçişede karşıyım onlar yüzünden yerleşemiyoruz
Merhaba acaba sadece okul öncesi öğretmenler içinmi bu durum söz konusu emekli lise öğretmenleride yeniden görevlendirilecekmi?
KPSS yi kaanmayı bekleyen çok fazla öğretmen var.Bizleri görmezlikten gelemezler.
sevilbedir 26.07.08, 21:54 madem alınacak açık var neden bizleri yerleştirmiyorlar .emekli olmuş bir öğretmenin tecrübesine birşey demiyorum ama fırsat verinki bizlerde aldığımız eğitimi uygulama fırsatı bulalım.beklemekten ve ümid etmekten yorulduk nereye kadar.sevdiğimiz ve başarılı olacağımıza inandığımız işi yapmak istiyoruz.
herkes çok doğru söylemiş biz sadece süs olsun diye okuytacağız herhalde usta öğretici yada emekli öğretmen kadrolulara yer yok.
gül vuslat 04.09.08, 10:19 bence emekli öğretmenlerin alımı yanlış olur ne kadar bilgili olurlarsa olsunlar bence yeni nesildeki öğretmen kardeşlerine bırakmalılar yani bizlere:)
Emekli öğretmenlerin deneyimlerine ve bilgilerine saygım sonsuz ama atanmayı bekleyen binlerce öğretmen varken ne bu çelişki ne bu saçmalık ! Öğretmen açığı var ülkede diye bangır bangır bağırıyorlar ama açılan kadrolar 3 ü 5 i geçmiyor .. kadrolu evinde oturup atanmayı beklerken sözleşmeli atanıyor neden çünlü daha fazla çalıştırıyor daha az ücret ödüyor ! artık bişiler deişmeli bu ülkede.
zeynep zerdeci 04.09.08, 18:53 Ya tamam muhakkak bilgileri harikadır ellerinden öperiz hepsinin.Ama şuda bir gerçekki 40 yaşından sonra artık bir faydası kalmıyor.Ben buna inanıyorum.
|