fundasahinn
20.02.08, 17:35
Günaydın..
Ücretli çalışan bir anasınıfı öğretmeniyim. Sınıfımda rehberlik araştırma merkezine giden bir çocuğum var.
1) Bireyselleştirilmiş eğitim planı nasıl oluşturulur, uygulanır konusunda zorlanıyorum. Rehberlik merkeziyle işbirliği içinde olmamız gerekiyor fakat ordan hiç haber, görüş, belge vb gelmiyor. Ben mi gidip öğrenmeliyim?
2) Bireyselleştirilmiş eğitim planını ben mi hazırlamalıyım, yoksa RAM mı?
Sayın Müfettişim görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.. iyi çalışmalar..
selam
sizde yazmışsınız ya Rehberlik Eğitim Merkezi (RAM) bunların vereceği programı ugulayacaksınız. Onlar size gerekli açıklamayı yaparlar. Baglı bulunduğunuz RAM a gidin görüşün lütfen.
aapak
asyatamara
23.02.08, 03:43
beni,mde rehberliğe gidecek bir öğrencim var ama müdürüm anasınıfının dahil olmadığını idaaa ediyor..
selam asyatamara,
Özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar için yaş sınırlaması yoktur. Siz veli ile işbirliği yapın ve RAM'a gitmelerini sağlayarak rapor almasını sağlayın. BU çocukların giderlerini devlet karşılamaktadır.
aapak
kickkers94
17.03.08, 02:26
bu konu için sağolun işime yaradı
asyatamara
17.03.08, 09:02
öğretmenim , okul öncesi öğrencileride özel eğitim kapsamında ama devlet ücret ödemiyormus..
selam asyatamara,
Özel eğitim ihtiyacı olan okul öncesi çocukların RAM ve doktor raporu varsa bu çocukların giderlerini devlet karşılamaktadır.
aapak
ram a gitmesi sadece rapor içindir,rehabilitasyon kurumuna gidiyorsa ordan bilgi alabilirsin,kaynaştırmaya uygunluğunu ise ram dan öğrenebilirsin
niye anasınıfı milli eğitimin sınıfı değil mi,erken yaşta önlem her zaman için iyidir
selam Funda Hanım
Rehberlik Eğitim Merkezi (RAM) bunların vereceği bireyselleştirilmiş eğitim programını ugulayacaksınız. Onlar size gerekli açıklamayı yaparlar. Baglı bulunduğunuz RAM a gidin görüşün lütfen. Onlar çocuğun özellikleri hakkında geniş bilgiye sahip oldukları için RAM ile irtibatıu kesmeyin. Onlar size her zaman gelmezler ama siz ihtiyaç duyduğunuzda onları ziyaret edin.
aapak