merhaba arkadaşlar 12 yıllık anaokulu öğretmeniyim. siteye henüz yeni üye oldum çok beğendim paylaşıma bende hazırım. şu anda meslektaşlarımın yardımına ihtiyacım var. yardımcı olursanız sevinirim . dünya tiyatrolar gününde sınıfımda bir organizasyon düzenlemek istiyorum anne baba çocuk işbirliğiyle aile katılımlı tiyatro oyunu sergilencektir fakat bazı ailelere uygun oyunlar bulamadım 15 kişilik bir sınıf bu konuda zorlandım tavsiye edeceğiniz oyunlar varsa yardımınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
haticeaydan
24.02.08, 12:53
merhaba hocam geçtiğimiz dönem aile katılımında bir annemiz ve kızı kukla oynatmışlardı.aslında onlarınki doğaçlamaydı ama o kadar güzel kuklaları seslendirip oynattılarki hayran kaldım.konuları diş sağlığıydı.böyle birşey planlayabilirsiniz.ayrıca masallar ve hikayeler kısmına aslı monoloğu ve ciğer monoloğu eklemiştim onlarıda biraz düzenleyerek kullanabilirsiniz.
merhaba hocam geçtiğimiz dönem aile katılımında bir annemiz ve kızı kukla oynatmışlardı.aslında onlarınki doğaçlamaydı ama o kadar güzel kuklaları seslendirip oynattılarki hayran kaldım.konuları diş sağlığıydı.böyle birşey planlayabilirsiniz.ayrıca masallar ve hikayeler kısmına aslı monoloğu ve ciğer monoloğu eklemiştim onlarıda biraz düzenleyerek kullanabilirsiniz.
çok teşekkür ederim ben bir proğramda izlemiştim kırmızı başlıklı kızı canlandırmışlardı amaç aile iletişimi kuvvetlendirmekti. baba ile diyalog kuramayan bir kızdı. ve tiyatronun bu konuda faydalı olabileceğini düşünüyorum. günümüzde herkes okadar fazla kendi halinde yaşıyoki ve okadar fazla teknolojinin çıkmış olması ilişkileri zayıflatıyo. eskisi gibi şanslı değil maalesef çocuklar. bizimde eğitimciler olarak katkıda bulunmamız gerektiğini düşünüyorum
haticeaydan
24.02.08, 15:52
hocam düşünceniz çok güzel ama kendi adıma uygulamam biraz zor bu tip faaliyetleri.nedenine gelince benim şu an çalıştığım yer insanların sosyo kültürel seviyeri düşük.ben aile katılımını anlatıp şunları şunları yapacağız deyince korkup telaşa kapıldılar.birkaç velimin dışında hiçbiri bir bahaneyle bu etkinliklere katılmadılar.bende şu formülü buldum kahvaltılarını çocuklar çantalarında günlük getiriyorlardı şimdi her veli sırayla günde bir veli getiriyor bu gelişlerindede "bizimle kalabilirsini zamanınız müsaitse" diyorum veliyi göndermiyorum onlarda gün boyu bizimle oluyor hatta etkinliklere katılıyorlar.tabi bu arada çocuklarını almaya gelen velilerlede karşılaşıp kaynaşıyorlar anlayacağınız şu anda aile gibi olduk.
devlet okulu sanırım çalıştığınız kurum aslında dışarıdan bakılınca devlet okulu velilerine birşeyleri kabullendirmek çok daha kolay görünüyo ama işin içindesiniz demekki sanıldığı kadar kolay değil. biz okulumuzda kahve saatleri adı altında günler düzenliyoruz. ayda bir oluyor bu etkinlik ayrıca bu kahve saatlerinde velilerin merak ettiği konular tartışılırken kısa toplantılarımızıda bu arada yapıyoruz çok faydalı oluyor. kaynaşıyorlar birbirleriyle görüşüyorlar bide kahve saatinin sonund aonlara ev ödevi veriyoruz. kukla yapımı, hikaye kartları eğitici oyuncaklar, dolgu oyuncaklar gibi onuda zevkle yapıyolar yapılan ürünler ihtiyacı olan okullara bağışlanıyor. oldukça güzel şeyler çıkıyo tavsiye ederim
haticeaydan
24.02.08, 17:21
ne kadar güzel çalışmalarınız var ama dedimya bize biraz uak gibi ben geçenlerde çocuklarıyla saat yapmalarını istedim 23 çocuktan 5 tanesi getirdi yani kısacası çoğunda tık yok ayrıca devlet okulu. 5-6 velim hariç.
anladım hocam ama işiniz zor aslında bakınca klasik öğretmenler gibi derse girip çıkmak olsa niyetimiz ozaman belki mutlu olmayı başarabilcez ama ben maalesef bunu yapamıyorum onlara birşeyler katmaya çalışıyorum ama sizinde dediğiniz gibi anlamayan gereksiz gören veliler bizdende çıkıyo bıkmadan usanmadan devam ediyoruz ama bir çoğundan sonuç alırken bir çoğu kılını bile kıpırdatmıyo. aslında çok yazık bu yaşlar bidaha geri gelmeyecek ve bunun farkında olmayan çok insan var. umarım geç kalmadan çocuklarının değerini anlarlar sırf doyurmakla giydirmekle olsa ne güzel ama olmuyo
haticeaydan
26.02.08, 00:21
arkadaşım düşüncelerinize sonuna kadar katılıyorum.bu duyarsız veliler çocuklarını yedirip giydirip anne baba olduklarını düşünen birde evde kalabakları kalmasın diye okula gönderenler var malesef.sömestir dönüşü kaç tane velimden" ay tatilde bizi öldürdü bir okul açılsada okula göndersek "diyenler hiçte az değildi.anlayacağınız eğitim için değil rahatlık için gönderiyor veli.
ama şuna inanıyorum aldığım her kuruşun bana helel olduğuna çünkü böyle düşünen insanların çocuklarına şu anakadar çok şey öğrettim adeta kendimi yırttım .hergün eve geldiğimde sanki boğazımı kedi tırmalamış gibi hissediyorum yorgunluktan.
şunuda söyleyim bu sitede sizinle tanışıp dertleşmekte çok hoşuma gidiyor teşekkür ederim.