Orijinalini görmek için tıklayınız : çocuğum çizgi çalışmalarını sevmiyor

sevdagözüpek
07.03.08, 17:23
Siteyi soru yağmuruna tutup sizleri rahatsız etmek istemezdim ama çocuğunuz oldumu sorularınız ve sorunlarımız bitmiyor. Ve çözümünü de birinci ellerden yani öğretmenlerimizden cevap aramakta buluyoruz.

Daha öncecde belirttiğim gibi benim iki kızım var. Küçük olanı 2004 doğumlu bu sene evde okuma yazmaya hazırlık çalışmaları olan çizgi çalıştırıyordum ki 3. günde kızım bu çalışmaları yapmak istemediğini çünkü sevmediğini söyledi. Ben de ona çizim yaptırmak için yapmadığım şey kalmadı.:o

Bu durumda ne yapmalıyım? Nasıl yöntemler kullanmalıyım? Bilgilendirirseniz sevineceğim.

karakalem
15.04.08, 19:47
Merhaba Sevda Hanım,
Stajda öğrencilerim de böyle çalışmaları sevmediklerini sıkça söylemiştlerdi. Henüz öğrenciyim fakat aklıma şöyle bir geldi...
Çizgi çalışmalarını bir resmin içine yerleştirebilirsiniz. Çok karmaşık olmayan bir resmi büyülterek fotokopi çekirirsiniz ve üzerine kızlarınızın yapmasını istediğiniz çizgi çalışmalarını eklerseniz ( yani çizilen resmin sınırları çizgi çalışmaları yapılarak ualşılur). Umarım işinize yarar.
Kızlarınızla mutlu yarınlar dilerim:)

sevdagözüpek
15.04.08, 21:19
Karakalem stajyerde olsanız sonuçta sizde bir eğitimciniz ve benim gözümde öğretmensiniz.
Öneriniz ve temennileriniz için teşekkür ederim. Önerdiğiniz gibi resimlerin fotokopisini çektireceğim ancak kesikli çizgileri nasıl yerleştireceğimi anlayamadım. Biraz daha deyalı anlatırsanız öğretmenim sevinirim.

Sevgilerimle

karakalem
16.04.08, 01:29
Merhaba Sevda Hanım,
Yazdıklarınız için teşekkür ederim:)
Haklısınız çok iyi anlatmamışım inşallah şimdi becerebilirm:)
Ekte bir örnek gönderiyorum çizim çok iyi olmadı ama... Mesela böyle bir resmi tamamlatarak çizgi çalışmalarından bir kaçı yaptırılarbilir. Resimler değiştirilerek çalışmalar arttırılabilir dağ resimleri olabilir... Umarım kızlarınız bu çizgi planımızı anlamadan çalışmaları yaparlar :)
Mutlu günler, sevgiler :)

meryemharma
16.04.08, 13:01
merhaba sevda hanım.diğer arkadaşlara katılıyorum.:)değişikşekillerdenoktalama--- işaretlerinikullanın.yaniresmi obirleştirsin.amaç küçük kaslarını kuvvetlendirmek.:)daha önce hiçbir okula gittimi:confused:sıkmayın zamanla herşey yoluna girer.sadece çok sabırlı olun.

sevdagözüpek
16.04.08, 15:48
Sevgili Karakalem ve Meryemharma;
yardımlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim. Karakalem nickli öğretmenimizin gönderdiği örneğe bakarak başka bir fikir uyandı bende. Mesala çocukların beğendiği çizgi flim kahramanların resmini veya çocukların ilgisini çekebileceği her hangi bir resimin üzerine beyaz bir A4 kağıdı(kağıdın geçirgenliği önemli) koyup resimin üzerinde belli noktalardan kendimiz çizgileri oluşturabiliriz. Siz öğretmenlerimiz bu konularda velilerden pratik olduğunuz kesin ve bu yüzden bu çalışmayı sizler daha rahat yaparsınız. Ben her iki çalışmayı da yapmaya çalışacağım.

Meryemhana sanırım kızlarımın okula gidip gitmediğini sormuşsunuz. İki kızımda bu sene okula gidecek. Küçük kızım anaokuluna, büyük kızım ilkokul 1. sınıfa başlayacak. Aslına bakarsanız Büyük kızımı bu sene ana sınıfına gönderecektik ama başka şehire taşınacağımız için okul değişikliği yapmasını arzu etmedik. Kendisi duygusal anlamda da çok hassas bir yapıya sahip ve bu değişikliğin onu olumsuz yönde etkileyeceğinden çekince duyduğumuz için göndermedik.
Paylaşımlarınız için tekrar teşekkür ederim

karakalem
18.04.08, 22:45
Merhaba,
İşinize yaramasına çok sevindim, umarım kızlarınız da eğlenirler :) Mutlu günler :)