özgürkız
20.03.08, 19:40
ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ
kız:bugün anneler günü anneme çok değerli bir armağan vermek istiyorum.anneme acaba ne hediye etsem
(karşısına bir tavşan zıplayarak gelir)
kız:merhaba tavşan kardeş
tavşan:merhaba küçük kız burada ne yapıyorsun
kı:bugün anneler günü anneme çok değerli bir hediye vermek istiyorum
tavşan:benim en değerli şeyim havucum ,istersen bunu hediye edebilirsin
kız:teşekkür ederim,ben daha değerli bir şey istiyorum(tavşan sahneden ayrılır,daha sonra köpek gelir)
köpek:hav hav hav merhaba küçük kız,
kız:merhaba köpek kardeş.bugün anneler günü anneme çok değerli bir şey hediye etmek istiyorum
köpek:benim en değerli şeyim kemiğim istersen bunu hediye edebilirsin
kız:hayır ben daha değerli bir şey hediye etmek istiyorum teşekkürler
köpek.....tamam o zaman görüşürüz küçük kız
(en son maymun gelir)
kız:merhaba maymun kardeş,bugün anneler günü ama anneme ne hediye edeceğimi bulamadım
maymun:benim en değerli şeyim muzum,istersen bunu hediye edebilirsin
kız:hayır teşekkür ederim,daha değerli birşey olmalı
maymun:umarım istediğin hediyeyi bulursun,görüşürüz
kız:görüşürüz sahnede dolaşır,dolaşırken çiçekleri görür.aaaaaaaaaa ne güzel çiçekler.buldum!anneme ne hediye edeceğimi buldum.bu güzel çiçeklerle birlikte anneme sevgimide vereceğim bundan daha değerli ne olur.
RENKLER ÜLKESİ
(Renkler korosu sahnededir.Korodaki çocukların hepsinin elinde,ait oldukları rengi simgeleyen balonlar vardır.Elbiseleri ve başlıkları da simgeledikleri renktedir.Koronun en arka sırasında kahverengi,siyah ve beyazı simgeleyen çocuklar vardır.Öndeki yedi renk çocuk sırayla birer adım öne çıkarak konuşurlar.)
KIRMIZI : Biz tam yedi kardeşiz
TURUNCU: Güneş bizim annemiz
SARI: Gökkuşağı evimiz
MAVİ: Biz tam yedi çiçeğiz
LACİVERT: Doğa bizim ülkemiz
MOR: Biz tam yedi çocuğuz
KORO: Işıkla oluşuruz Resimde buluşuruz
(Korodaki tüm renk çocuklar el ele tutuşarak halka oluştururlar.Olanaklara göre canlı yada teypten gelen müzikle dans ederek dönerler.Bu arada şarkı da söylerler.Şarkının renklerle ilgili olması gereklidir.Koronun söylediği iki dize de ezgilenerek kullanılabilir.şarkı ve dans bitice sahneye ressam ve hemen arkasından da çiçekli çocuklar korosu girer.ressamın elinde paleti ve fırçası vardır.ressamın oluşturacağı resmin izleyiciler tarafından görülebilmesi için kağıdın yeterince büyük olması gereklidir.)
KIRMIZI : (Elindeki kırmızı gülü sallayarak gelir.)Kırmızı gül gülüyor.resimde göz süzüyor.
RESSAM : ( Kağıda gül çizerken )Kırmızı güle bakın,dikeninden sakının
TURUNCU : (Turuncu bir çiçekle gelir. Çiçeğini sallar).Turuncuyu alalım güneşi boyayalım
RESSAM: ( Kağıdın sağ üst köşesine güneş resmi yaparken) Güneşimi boyadım,ısındım,aydınlandım.
SARI: ( Elinde papatyalarla gelir,çiçeğini sallar.)Altın gözlü papatya,güler yüzlü papatya
RESSAM: ( Kağıdın alt tarafına papatyalar çizerken.) Papatyasız kır olmaz.Kırsız resim hoş olmaz
YEŞİL: ( Elinde yeşil yapraklı bir dalla gelir.) Yeşil ağaçla çimen,resme girsinler hemen
RESSAM: ( Bir ağaç resmi yaparken.)Doğa yeşilsiz olmaz,insan doğasız olmaz
MAVİ: Mavi gök mavi deniz,martılar nerdesiniz?
RESSAM: ( Göğü ve denizi maviye boyarken.) Küçük mavi dalgalar,mavi gökte bulutlar
LACİVERT : (Elinde bir menekşeyle gelir.Menekşeyi sallar. Lacivert bir menekşe,çocuğun yüzünde neşe
RESSAM: ( Menekşeleri çizerken). İşte güzel menekşe,bakıyor hep güneşe
MOR: ( Elinde leylak ve sümbüllerle girer,çiçekleri sallar.) Mor leylakla sümbül,doğaya ödül.
RESSAM: ( Leylak ve sümbülleri çizerken) Dağın yücesi mordur,resim yapması zordur. Aferin sana ressam. Resmimiz oldu tamam.Dağları biraz mora boyar
KAHVERENGİ : Hayır hayır.Resim olmadı tamam. Nerde kahverengi topraklar?Toprak rengi o dağlar?
RESSAM : (Dağları toprakları kahverengiye boyar)İşte dağlar topraklar.Resmimiz oldu tamam
BEYAZ: Hayır tamam olmadı.Hani beyaz bulutlar?Köpük köpük dalgalar?
RESSAM : (Denize dalga köpükleri,göğe beyaz bulutlar ekler.) Dalgalarla bulutlar. Resmimiz oldu tamam.
SİYAH : Hayır hayır olmadı. Nere kara kayalar?Kara kanatlı kuşlar?
(Ressam kaya resmi yapar,kuşların kara kanatlarını çizer çabucak.İzleyicilere bakar.Resmin bazı eksiklerini tamamlar.)
RESSAM: Ne dersiniz oldu mu?( Seyircilerin isteklerini yanıtlamaya çalışır gibi) Ne dediniz?Bir ev mi?( Hemen küçük bir ev kondurur resme.)(Seyircilere) Anlamadım.Top oynayan çocuklar mı? İşte... (Seyircilerin istekleri olursa ekler.)
Balonlu çocuklar korosu,çiçekli çocuklar korosu,ressam el ele tutuşarak bir halka oluştururlar.Baharla çiçeklerle ilgili bir şarkıyla dönerlerken oyun biter.
Etkinlik :Üzüntülü Bir Çocuk Nasıl Neşelendirilir?
Materyal: Ağlayan ve gülen çocuk resimleri
Grup:8-10 çocuk
Yönerge: Her çocuk kendine bir yer seçer.Elimizde gülen ya da ağlayan çocuk resmi varsa ona bakmakla oyuna başlayabiliriz.
Ne zaman neşeli ya da üzüntülü olduğum üzerinde konuşabiliriz.
-Şimdi, “Hepimiz üzgün bir çocuk nasıl neşeli olabilir?” onun üzerinde düşüneceğiz.
-Önce rahat oturalım,kendimizi nasıl rahat hissediyorsak öyle oturalım.
-Şimdi gözlerimizi kapatalım ve bir süre nasıl mutlu olunur onun üzerine düşünelim.
-Şimdi ben davula vuracağım ve hep birlikte hayal dünyasına gideceğiz.
-Dışarıda, çok güzel bir bahçede, güzel bir yol üzerinde yürüyorsunuz.Etrafta güzel çiçekler var.Yürüdüğünüz yolda güzel renkli taşlar var ve siz küçük bir derenin üzerindeki tahta köprüden geçiyorsunuz.Derenin suyu berrak ve içindeki küçük balıkları görüyorsunuz.İlerde küçük bir orman ve tam o sırada bir bank görüyorsunuz ve bankta oturan bir çocuk var.Çocuk çok üzgün.Çocuğa soruyorsun: “Niye bu kadar üzgünsün?”
-Şimdi dinle o sana ne anlatıyor?
-Onunla birlikte ne yapabilirsiniz,birlikte ne oynayabilirsiniz?
-Sen üzüntülü olduğun zaman ne yapıyorsun?
-Bir arkadaşa sahip olmak ve ona yardım etmek ne güzel şey?
-Bak o tekrar gülüyor.Onunla tekrar bir arada olabilirsin ve karşılıklı birbirinize yardım edebilirsiniz.
-Şimdi evlerinize gideceksiniz ve birbirinizle neşeli olarak vedalaşıyorsunuz.
-Şimdi ben davula vuracağım ve hepiniz tekrar burada(yuvada,okulda,evde) olacaksınız.
-Gözlerinizi açın ve ayaklarınızı oynatın.
-Bir çocuk nasıl mutlu edilir hepiniz yaşadınız.
-Şimdi hepimiz neşeli olarak dans edelim
umarım işinize yarar:)
kız:bugün anneler günü anneme çok değerli bir armağan vermek istiyorum.anneme acaba ne hediye etsem
(karşısına bir tavşan zıplayarak gelir)
kız:merhaba tavşan kardeş
tavşan:merhaba küçük kız burada ne yapıyorsun
kı:bugün anneler günü anneme çok değerli bir hediye vermek istiyorum
tavşan:benim en değerli şeyim havucum ,istersen bunu hediye edebilirsin
kız:teşekkür ederim,ben daha değerli bir şey istiyorum(tavşan sahneden ayrılır,daha sonra köpek gelir)
köpek:hav hav hav merhaba küçük kız,
kız:merhaba köpek kardeş.bugün anneler günü anneme çok değerli bir şey hediye etmek istiyorum
köpek:benim en değerli şeyim kemiğim istersen bunu hediye edebilirsin
kız:hayır ben daha değerli bir şey hediye etmek istiyorum teşekkürler
köpek.....tamam o zaman görüşürüz küçük kız
(en son maymun gelir)
kız:merhaba maymun kardeş,bugün anneler günü ama anneme ne hediye edeceğimi bulamadım
maymun:benim en değerli şeyim muzum,istersen bunu hediye edebilirsin
kız:hayır teşekkür ederim,daha değerli birşey olmalı
maymun:umarım istediğin hediyeyi bulursun,görüşürüz
kız:görüşürüz sahnede dolaşır,dolaşırken çiçekleri görür.aaaaaaaaaa ne güzel çiçekler.buldum!anneme ne hediye edeceğimi buldum.bu güzel çiçeklerle birlikte anneme sevgimide vereceğim bundan daha değerli ne olur.
RENKLER ÜLKESİ
(Renkler korosu sahnededir.Korodaki çocukların hepsinin elinde,ait oldukları rengi simgeleyen balonlar vardır.Elbiseleri ve başlıkları da simgeledikleri renktedir.Koronun en arka sırasında kahverengi,siyah ve beyazı simgeleyen çocuklar vardır.Öndeki yedi renk çocuk sırayla birer adım öne çıkarak konuşurlar.)
KIRMIZI : Biz tam yedi kardeşiz
TURUNCU: Güneş bizim annemiz
SARI: Gökkuşağı evimiz
MAVİ: Biz tam yedi çiçeğiz
LACİVERT: Doğa bizim ülkemiz
MOR: Biz tam yedi çocuğuz
KORO: Işıkla oluşuruz Resimde buluşuruz
(Korodaki tüm renk çocuklar el ele tutuşarak halka oluştururlar.Olanaklara göre canlı yada teypten gelen müzikle dans ederek dönerler.Bu arada şarkı da söylerler.Şarkının renklerle ilgili olması gereklidir.Koronun söylediği iki dize de ezgilenerek kullanılabilir.şarkı ve dans bitice sahneye ressam ve hemen arkasından da çiçekli çocuklar korosu girer.ressamın elinde paleti ve fırçası vardır.ressamın oluşturacağı resmin izleyiciler tarafından görülebilmesi için kağıdın yeterince büyük olması gereklidir.)
KIRMIZI : (Elindeki kırmızı gülü sallayarak gelir.)Kırmızı gül gülüyor.resimde göz süzüyor.
RESSAM : ( Kağıda gül çizerken )Kırmızı güle bakın,dikeninden sakının
TURUNCU : (Turuncu bir çiçekle gelir. Çiçeğini sallar).Turuncuyu alalım güneşi boyayalım
RESSAM: ( Kağıdın sağ üst köşesine güneş resmi yaparken) Güneşimi boyadım,ısındım,aydınlandım.
SARI: ( Elinde papatyalarla gelir,çiçeğini sallar.)Altın gözlü papatya,güler yüzlü papatya
RESSAM: ( Kağıdın alt tarafına papatyalar çizerken.) Papatyasız kır olmaz.Kırsız resim hoş olmaz
YEŞİL: ( Elinde yeşil yapraklı bir dalla gelir.) Yeşil ağaçla çimen,resme girsinler hemen
RESSAM: ( Bir ağaç resmi yaparken.)Doğa yeşilsiz olmaz,insan doğasız olmaz
MAVİ: Mavi gök mavi deniz,martılar nerdesiniz?
RESSAM: ( Göğü ve denizi maviye boyarken.) Küçük mavi dalgalar,mavi gökte bulutlar
LACİVERT : (Elinde bir menekşeyle gelir.Menekşeyi sallar. Lacivert bir menekşe,çocuğun yüzünde neşe
RESSAM: ( Menekşeleri çizerken). İşte güzel menekşe,bakıyor hep güneşe
MOR: ( Elinde leylak ve sümbüllerle girer,çiçekleri sallar.) Mor leylakla sümbül,doğaya ödül.
RESSAM: ( Leylak ve sümbülleri çizerken) Dağın yücesi mordur,resim yapması zordur. Aferin sana ressam. Resmimiz oldu tamam.Dağları biraz mora boyar
KAHVERENGİ : Hayır hayır.Resim olmadı tamam. Nerde kahverengi topraklar?Toprak rengi o dağlar?
RESSAM : (Dağları toprakları kahverengiye boyar)İşte dağlar topraklar.Resmimiz oldu tamam
BEYAZ: Hayır tamam olmadı.Hani beyaz bulutlar?Köpük köpük dalgalar?
RESSAM : (Denize dalga köpükleri,göğe beyaz bulutlar ekler.) Dalgalarla bulutlar. Resmimiz oldu tamam.
SİYAH : Hayır hayır olmadı. Nere kara kayalar?Kara kanatlı kuşlar?
(Ressam kaya resmi yapar,kuşların kara kanatlarını çizer çabucak.İzleyicilere bakar.Resmin bazı eksiklerini tamamlar.)
RESSAM: Ne dersiniz oldu mu?( Seyircilerin isteklerini yanıtlamaya çalışır gibi) Ne dediniz?Bir ev mi?( Hemen küçük bir ev kondurur resme.)(Seyircilere) Anlamadım.Top oynayan çocuklar mı? İşte... (Seyircilerin istekleri olursa ekler.)
Balonlu çocuklar korosu,çiçekli çocuklar korosu,ressam el ele tutuşarak bir halka oluştururlar.Baharla çiçeklerle ilgili bir şarkıyla dönerlerken oyun biter.
Etkinlik :Üzüntülü Bir Çocuk Nasıl Neşelendirilir?
Materyal: Ağlayan ve gülen çocuk resimleri
Grup:8-10 çocuk
Yönerge: Her çocuk kendine bir yer seçer.Elimizde gülen ya da ağlayan çocuk resmi varsa ona bakmakla oyuna başlayabiliriz.
Ne zaman neşeli ya da üzüntülü olduğum üzerinde konuşabiliriz.
-Şimdi, “Hepimiz üzgün bir çocuk nasıl neşeli olabilir?” onun üzerinde düşüneceğiz.
-Önce rahat oturalım,kendimizi nasıl rahat hissediyorsak öyle oturalım.
-Şimdi gözlerimizi kapatalım ve bir süre nasıl mutlu olunur onun üzerine düşünelim.
-Şimdi ben davula vuracağım ve hep birlikte hayal dünyasına gideceğiz.
-Dışarıda, çok güzel bir bahçede, güzel bir yol üzerinde yürüyorsunuz.Etrafta güzel çiçekler var.Yürüdüğünüz yolda güzel renkli taşlar var ve siz küçük bir derenin üzerindeki tahta köprüden geçiyorsunuz.Derenin suyu berrak ve içindeki küçük balıkları görüyorsunuz.İlerde küçük bir orman ve tam o sırada bir bank görüyorsunuz ve bankta oturan bir çocuk var.Çocuk çok üzgün.Çocuğa soruyorsun: “Niye bu kadar üzgünsün?”
-Şimdi dinle o sana ne anlatıyor?
-Onunla birlikte ne yapabilirsiniz,birlikte ne oynayabilirsiniz?
-Sen üzüntülü olduğun zaman ne yapıyorsun?
-Bir arkadaşa sahip olmak ve ona yardım etmek ne güzel şey?
-Bak o tekrar gülüyor.Onunla tekrar bir arada olabilirsin ve karşılıklı birbirinize yardım edebilirsiniz.
-Şimdi evlerinize gideceksiniz ve birbirinizle neşeli olarak vedalaşıyorsunuz.
-Şimdi ben davula vuracağım ve hepiniz tekrar burada(yuvada,okulda,evde) olacaksınız.
-Gözlerinizi açın ve ayaklarınızı oynatın.
-Bir çocuk nasıl mutlu edilir hepiniz yaşadınız.
-Şimdi hepimiz neşeli olarak dans edelim
umarım işinize yarar:)