cigdemkazan
04.10.07, 15:24
merhaba bende 3 yıldır anasınıfı öğretmenliği yapmaktayım bu seneye kaadr özel sektörde çalışıyordum bu sene devlette sözleşmeli öğretmen olarak görev almaktayım. bende birazcık size 2yıl boyunca beraber çalıştığım ve işten ayrılsamda hep öğrencilerim olarak kalacak miniklerimden bahsetmek istiyorum okula ilk başladıklarında iki yaşlarına bile basmamışlardı. bazen anneleri, bazen öğretmenleri,bazense arekadaşları oldum hepsinin hastalandıklarında ateşlendiklerinde yanlarındaydım sabah 7 de açılyıor akşam 7 de kapanıyordu yuvamız annelerinden daha fazla görüyordum bazen tabi aramızda 2 sene boyunca büyük bir bağ oluştu küçük olmalarınında etkisiyle o sevimli bıcır bıcır halleriyle meslek yaşantım boyunca hiç unutulmaycak ilk öğrencilerim olarak kalacaklar hepsi hepsini çok seviyor ve hala görüşüyorum. şimdiki öğrencilerime gelince onlar yaş olarak daha büyükler6 yaş grubu onlarla başlayalı bir ay olmasaına rağmen birbirimize çok çabuk kaynaştık
GALİBA MESLEĞİM BOYUNCA ÇOK ÇOCUK TANIYIP ÇOK ÇOCUK SEVİCEM BU ARADA BENİM SINIFIMDA EN ÖNEMLİ KURALLARDAN BİRİ ÇOCUKLARIMIN PAYLAŞMAYI VE İNSAN SEVGİSİNİ ÖĞRENMELERİDİR....
Hoşgeldiniz Çiğdem Öğretmenim. Verimli Paylaşımlarınızı bekliyor olacağim ;) Gerçekten de çocukları sevmeyen bu mesleği yapamaz. Yapsa bile bir kendine ve çocuklara bir fayda sağlayamayacağı düşüncesindeyim :cool: Tekrar aramıza hoşgeldiniz. Verimli paylaşımlar öğretmenim ;)
meraba bende uzun süre özel okulda çalıştıktan sonra milli eğitim de çalışmaya başladım. artık kadrolu öğretmenim inankı özel okuldan çok daha özel olacak burda öğrencilerin. hele sosyo ekonomik düzeyi düşük bölgelerde çalıştığın zaman öğretmenliğin tadını daha iyi anlıyorsun. evet her sene yenileri geliyor ama her sene yepyeni güzellikler yaşıyorsun. hele işin içine maddiyat girmediği zaman bu işin keyfi daha fazla. veli istekleri değil çocuk merkezli çalışmak çok daha keyifli bunu çalıştıkça daha da iyi anlıyacaksın ben 10 yıldır bu meslekteyim ve her gurpla nerdeyse çalıştım. en verimli ve düzeyli çalıştığım ise meb okulları oldu. ama neyseki çocuk her yerde çocuk. onları çok seviyoruz. sevgilerimle....
Arkadaşlar bende 20 yıllık öğretmenim şu anda anasınıfında çalışıyorum bizde öğrencilerimle bu hafta bir kampanya yaptık oyuncak toplama (kendi oyuncakları) bunları Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir okula gönderdik(.Ankarada bir ilköğretim anasınıfıyız)Çocuklarımla bu kampanyada çok heycanladım onlara yardımlaşma ,paylaşma ve dostluğu kazandırmak için bu çalışmayı yaptım .Onlarda çok mutlu oldu herzaman yapalım diye istekte bulundular onlarla gurur duyuyorum bizim geleceğimiz çocuklar her şeyin iyisine layık herzaman.
Arkadaşlar bende 20 yıllık öğretmenim şu anda anasınıfında çalışıyorum bizde öğrencilerimle bu hafta bir kampanya yaptık oyuncak toplama (kendi oyuncakları) bunları Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir okula gönderdik(.Ankarada bir ilköğretim anasınıfıyız)Çocuklarımla bu kampanyada çok heycanladım onlara yardımlaşma ,paylaşma ve dostluğu kazandırmak için bu çalışmayı yaptım .Onlarda çok mutlu oldu herzaman yapalım diye istekte bulundular onlarla gurur duyuyorum bizim geleceğimiz çocuklar her şeyin iyisine layık herzaman.
Öğretmenim böyle güzel bir kampanyaya vesile olduğunuz için sizleri kutluyorum...
teşekkürler öğretmenim böyle bir kampanya başlattığınız için bende çevremdeki insanlardan bu konuda yararlanmaya başladım. hatta ilk oyuncak bağışımızıda Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfından aldık bununla ilgili görüntüleride en yakın zamanda koyacağım:)
merhaba çiğdem öğretmenim..
ne kadar güzel şeyler yazmışsınız ve bu duyguları da paylaşmak ne kadar güzel.
zaten verimli,yararlı olabilmek için kesinlikle işimizi sevmemiz gerekiyor.
bizim işimizde zaten başlı başına 'sevgi' olduğu için sorun yok diye düşünüyorum ;)
sözleşmeli öğretmenlikten biraz bahseder misiniz?
güzel paylaşımınız için çok teşekkür ediyorum.
başarılar diliyorum
keşke her öğretmen sizin gibi başarı olup çocuklara iyi şeyler verebilse teşekkür ederiz