Orijinalini görmek için tıklayınız : Okul Öncesi Eğitim Nereye Gidiyor?

admin
06.10.07, 04:09
Merhaba Değerli Arkadaşlar;
Sizce Okul Öncesi Eğitim Nereye Gidiyor?

Zorunlu Eğitime Gidilen Yolda OOE Kurumları Ne Kadar Sağlıklı?
Hızlı mı Büyümeli Yoksa Minik ve Sağlam Adımlarla mı?
Yetiştirilen Eğitimciler Ne Kadar Başarılı?
Sizce Özel Okullar Neden Kız Meslek Lisesi Mezunlarını Tercih Ediyor?

veee... sizin düşüncelerinizi bekliyoruz. Hep dediğim gibi sadece 30 sn'de çok şeyi değiştirebilirsiniz.

Yazın Değişsin...

nokta
20.12.07, 22:18
Zorunlu olması gerekiyor ama eksiklikler ve çarpıklıklar giderilerek.
Hızlı ve sağlam adımlar atılmalı :)
Yetiştirilen Eğitimciler Ne Kadar Başarılı?Eğitimciler uygulama alanında eksiklikler yaşıyor,kimiside kullanıldığını söylüyor.
Verilen bilgilerin uygulama biçimleri ile sağlıklı bir eğitim metodu uygulanmalı.
Özel okullar maaş konusunda lise mezunlarına, lisans mezunlarına göre daha az ödenek ayıryorlar. Ve onlar üzerinde yaptırım güçleri daha fazla.

Tüm bunların Ülkemiz şartlarında gelişim kaydedebilmeleri için özellikle ekonomik alanda desteğe ihtiyaç var. Anasınıflarımızın eksikleri çok fazla. Ama bunun yanında yapılacak gönüllü hizmetlerin Ülkemizin geleceği için çok faydası olacaktır. Bir öğretmen isterse yıkık dökük bir harabeyi kocaman bir bilgi bahçesine dönüştürebilir. Yapmamız gereken olumsuzluklara aldırmadan, bir olup zorluklara göğüs germektir. Biz çalışmazsak Ülkemiz için kimse kılını kıpırdatmayacaktır.

мerνe
20.12.07, 23:28
Evet,çalışmak şart..

ilknur yalçimin
10.02.08, 15:55
Evet arkadaşım büyük şehirlerde daha iyi eğitim veriliyor; çünkü bunun için uygun ortam ve yeterli eleman var. Ben Muş'ta okuyorum, bu yıl 2. yılım ve Muş Eğitim Fakültesi'nin ilk öğrencilerindenim. Geçtiğimiz dönem tüm derslerimize sadece 2 hocamız geliyordu çünkü okulda yeterli hoca yoktu. Bahar döneminde yeni hocalar gelecek mi bilmiyorum. Ama takdir ediyorum hocalarımı ki o 2 hocamız eğitim öğretimde karşılaşılan sorunlarla bizleri yüzleştirdiler, Muş'taki öğretmenlerimizle mülakatlar yaptık, sonra bir sunumla bu sorunlara orjinal çözümler de ürettik sınıfça. Bence bu yeterli olmasa da çok önemli bir adımdır. Çok güzel etkinlikler öğrendik arkadaşlarla birbirimizden, ayrıca bu etkinlikleri biraraya toplayarak bir kitapçık halinde tüm arkadaşlarımıza dağıtacağız ve eminim ilerde etkinlik konusunda sıkıntımız olmayacak.(Arkadaşlarımdan izin alabilirsem o etkinlik kitapçığını sitemizle paylaşmak isterim) Ayrıca yaptığımız oyuncakları vs. de durumu iyi olmayan okullarımıza bağışlayacağız. O kadar imkansızlıklar içinde, yeri geldi kendi ceplerinden, zamanlarından fedakarlıklar yaparak bizi yetiştirmeye çalıştılar. Buradan onlara çok teşekkür ediyorum. İşte öğretmenlik fedakarlıktır, bunu da öğrettiler böylece. Bu dönemki tüm derslerimizi de verimli şekilde bitirdiğimize inanıyorum. Ayrıca bazı arkadaşlarımızın da girişimleriyle bir okul öncesi eğitim kütüphanesi oluşturmaya karar verdik sınıfça, burdan arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Evet, yetersizlikler var; ama bizler birlik olarak bunları aşabiliriz değerli arkadaşlarım, bu site de bunun için çok iyi bir örnek, hepinize çooook teşekkür ediyorum...

elah
21.02.08, 17:56
özel kurumlar için çok birşey söyleyemem ama anasınıfları için yeterli kapasiteye donanıma sahip olduğunu düşünmüyorum.. evet yaygınlaşmalı ama kaliteden ödün verilmemeli( hoş deveye sormuşlar nden boynun eğri diye.....).

ben Şanlıurfa'da bir ilçenin köyünde çalışıyorum ve gerçekten buralarda okul öncesi eğitim çok yaygın. her köyde bir anasınıfı var.
milli eğitimin ve büyüklerin istediği ulaşmak istediği düşünce kuşkusuz bu son paragrafımdaki sözler.. evet gerçekten her köyde anasınıfı var ve bu sınıfların öğretmeni usta öğretici, malzemeler yetersiz,yöneticiler bilgisiz ve hatta ilgisiz, veliler için çok iyi çocuklarını avutacakları bir yer var vs. vs
herşey prosedür icabı malesef ülkemizde, gerçekten çocukları, geleceği düşünen yok..
çok bilinen bir söz vardır ya emeklenmeden yürünmez diye..bizim yöneticilerimiz eğitimi kısa vadede sonuçlarının alınacağı bir düzenek olarak görüyorlar ve ha bire birşeyleri değiştirip yenilerini ekleiyorlar..

yetiştirilen eğitimcilerin başarılı olabilmeleri aslında kişisel gelişimle ilgili. okunan üniversitenin çok fazla katkısı var ama kişi okuduğuyla kaldığı sürece gerilemeye mahkumdur. ben 3 yıllık öğretmenim ve 3 yıldır bulunduğum ilçede üniversite mezunu sayısı 7yi geçmedi ve pek çoğuda gelişmelere açık başarılı eğitimcilerdi.

neden lise?
e para tabiki!!
hem özel kurumların hem de usta öğretici vasfıyla milli eğitimin lise mezunlarını göreve kabul etmesi daha az ücret vermelerinden kaynaklanıyor.
yani demek istiyorlar ki "eğitim eğitm de bir yere kadar para da önemli"
a tabi üniversite mezunu çok para demek ki kalite burda mı? o da dediğim gibi kişisel gelişim ile bağlantılı..

rockirmak
21.02.08, 19:09
meslek lisesi öğrencileri üniversite mezunlarından daha az paraya çalıştırılabiliyor bu nedenle üniv mezunları tercih edilmio
Zorunlu oması okulöncesinin öneminin anlaşıuldığını belli eder ama kurumlar maalesef uygun şartlarda değildir bu nedenle bence okulların okulöncesi sınıfların ın düzenlemerinin değişmesi ve gelişmesi gerkmektedir

Merhaba Değerli Arkadaşlar;
Sizce Okul Öncesi Eğitim Nereye Gidiyor?

Yetiştirilen Eğitimciler Ne Kadar Başarılı?

veee... sizin düşüncelerinizi bekliyoruz. Hep dediğim gibi sadece 30 sn'de çok şeyi değiştirebilirsiniz.

Yazın Değişsin...

safrika
21.02.08, 19:23
Ülkemizde herşeyde olduğu gibi oö eğitimde de eksikler çok fazla ama her şeye rağmen özellikle okul öncesi eğitimcilerinin özverili çalışmaları ile önemli gelişmeler sağlanabilir.

asterix
03.03.08, 23:55
okul öncesi eğitim ne kadar soru işaretleri olsa da olumlu yönde gidiyor diyebiliriz.

zpekin
11.03.08, 23:51
okul oncesi egitim bu denli hızlı yaygınlaştırılmasındansa , bence yavaş ama sağlam adımlarla ilerlemeli.Alanda kendini yetiştirmiş ,çocukların zaten zengin olan o güzel dünyalarına yeni şeyler katabilecek , aydın görüşler ,çağdaş düşünceler aşılamak gerekli.Alelacele , yangından mal kaçırır gibi birilerini hemencek atayıp , günü geçiştirme politikaları acilen terk edilmeli.Evet yaşam için para çok önemli ama , söyleyin arkadaşlar o minik ışık dolu gözlere kim paha biçebilir?

berfuuu
16.03.08, 17:14
Evet arkadaşım büyük şehirlerde daha iyi eğitim veriliyor; çünkü bunun için uygun ortam ve yeterli eleman var. Ben Muş'ta okuyorum, bu yıl 2. yılım ve Muş Eğitim Fakültesi'nin ilk öğrencilerindenim. Geçtiğimiz dönem tüm derslerimize sadece 2 hocamız geliyordu çünkü okulda yeterli hoca yoktu. Bahar döneminde yeni hocalar gelecek mi bilmiyorum. Ama takdir ediyorum hocalarımı ki o 2 hocamız eğitim öğretimde karşılaşılan sorunlarla bizleri yüzleştirdiler, Muş'taki öğretmenlerimizle mülakatlar yaptık, sonra bir sunumla bu sorunlara orjinal çözümler de ürettik sınıfça. Bence bu yeterli olmasa da çok önemli bir adımdır. Çok güzel etkinlikler öğrendik arkadaşlarla birbirimizden, ayrıca bu etkinlikleri biraraya toplayarak bir kitapçık halinde tüm arkadaşlarımıza dağıtacağız ve eminim ilerde etkinlik konusunda sıkıntımız olmayacak.(Arkadaşlarımdan izin alabilirsem o etkinlik kitapçığını sitemizle paylaşmak isterim) Ayrıca yaptığımız oyuncakları vs. de durumu iyi olmayan okullarımıza bağışlayacağız. O kadar imkansızlıklar içinde, yeri geldi kendi ceplerinden, zamanlarından fedakarlıklar yaparak bizi yetiştirmeye çalıştılar. Buradan onlara çok teşekkür ediyorum. İşte öğretmenlik fedakarlıktır, bunu da öğrettiler böylece. Bu dönemki tüm derslerimizi de verimli şekilde bitirdiğimize inanıyorum. Ayrıca bazı arkadaşlarımızın da girişimleriyle bir okul öncesi eğitim kütüphanesi oluşturmaya karar verdik sınıfça, burdan arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Evet, yetersizlikler var; ama bizler birlik olarak bunları aşabiliriz değerli arkadaşlarım, bu site de bunun için çok iyi bir örnek, hepinize çooook teşekkür ediyorum...arkadaşım öncelikle biz sana teşekkür ediyoruz.ben de balıkesir üniversitesinde ikinci sınıf öğrencisiyim.ve biz de senin karşılaştığın sorunlarla karşı karşıyayız bizim de hocamız yok. bölümümüzün tanıtımı
biz de elimizden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyoruz fakat sizin kadar ciddi şeyler yapamadık onun için yürekten kutluyorum sizi.gerçekten çok güzel ifade etmişsin bulnduğun durumu evet bir şeyler yapmak istiyorsak fedakarlık şart.herkese başarılar...................

berfuuu
21.03.08, 01:06
Bence devletin okul öncesi eğitime hatrı sayılır miktarda bütçe ayırmak zorunda. çünkü bu eğitim gerçekten çok önemli ve her çocuğun bu haktan yararlanmaya hakkı var.bunu bir okul öncesi öğretmeni adayı olduğum için değil,çocuğun sağlıklı gelişimi açısındanbu eğitimin ne kadar önmli olduğunu bildiğimden bu konunun altını ayrıca çizmek istedim.iyiye doğru bir giidş olduğunu düşünüyorum fakat yeterince devlet tarafından desteklenir mi bilmiyorum.bunun devlet eliyle yürütülmesinin çok daha iyi olacağı düşüncesindeyim. çünkü her aile eğiitm için gerkli maddi olanağa sahip değil.ayrıca yine tüm ailerde bu bilinç henüz oluşmuş değil bence.......................

tülin ayden
17.07.08, 00:16
çok doğru.doğuda öğretmen eksiği çok var eğitim yetersiz.çok idealist gençler var gerçekten mesleğini severek yapmaya aday çok öğrenciler var.oradaki koşulları çok iyi biliyorum.eğitim ve öğretim koşulları her alanda yetersiz.kaynak eksiği çok.buna rağmen kendilerini çok iyi yetiştirmeyi başarıyorlar.bu azim,özveri ve herşeyden önce bu mesleği sevmekle oluyor.hepsi pırıl pırıl gençler.ben meslek yaşamlarında başarılar diliyorum.başaracaklarına yürekten inanıyorum.