Orijinalini görmek için tıklayınız : okulöncesi eğitim

ktapkurdu82
22.04.08, 22:55
herkese merhaba,
sizlerle paylaşmak istediğim bir konu var. her yıl aynı veli şikayetleriyle karşılaşıyorum.anasınıfında eğitim gören çocuklar özellikle 2.dönem başında aileleri tarafından şikayet edilen taraf oluyorlar. neden mi çünkü velilere göre çocuklar artık ailelerini dinlemeyen şımarık ,yaramaz bireylere dönüşüyor.
ben ise öğretmen olarak 2.dönem ektiğim tohumların meyvelerini almaktan gayet mutluyum.
bence çocuğun evde yaşadığı yada yansıttığı durum sadece bende varım demekten başka birşey değil.bu konuda bana katılan veya katılmayan meslektaşlarımla beyin fırtınası yapmaktan memnun olurum.

sevval
23.04.08, 11:13
Aslında hocam veliler şımarık diye gördükleri artık kendini ifade edebilen,pısırık olmayan,istediği gibi oyun oynayabilen,araşırıp,inceleyen,karıştıran çocuklar ki bu biz eğitimciler için ideal çocuklardırAma aileler bunu şımarıklık olarak görüyor.Bir de çalışan annelerse çocuklarının onları yormasını ve zorlamasını istemiyorlar.Okul öncesinde eğer bir çocukta böyle bir açılma varsa başarıya ulaşılmış demektir.

ktapkurdu82
23.04.08, 14:10
teşekkür ederim seval öğretmenim,
işte bu durumu yani pozitif gelişmeyi anlatmak çok zor,ben şuna inanıyorum, her veli çocuğunu okula kendinin yada toplumun onay verdiği kişi olması için gönderiyor.aslında veli çocuğunu başkalarıyla kıyaslamadan,her çocuğun bireysel farklılıklara sahip olduğunu bilerek kısacası çocuğunun kendi olmasından taviz vermeden öğrenim alacaklarını bilseler bu tür sorunlarla karşılaşılmayacaktır.
inanımısınız arkadaşlar ama ben ailelerin şikayet ettiği o yaramaz söz dinlemeyen çocukları seviyorum.çünkü onlarda verdiğini alabilen bir ışık var,ben onu görüyorum,sizlerde böyle düşününki geleceğimiz ışıkla dolsun.

yansımalar
25.04.08, 19:18
Bizim işimiz veli memnuniyeti değil bunu karıştıran veli zaten çocuğunu okulöncesi kuruma kurtulmak için gönderiyor demektir.. O yüzden o veliyi de eğitmek öncelikli hedef olmalıdır bu davranışlarının temelinde bilgisizlik yatmakta bence; bunu doktor velide, evhanımı da vb. yapabiliyor ne yazıkki o yüzden ana baba okullarının geliştirilmesi gerekli tahminimce; önce kafadan başlayalımki bacakları hareket ettirebilelim..