Orijinalini görmek için tıklayınız : Sınıfda iletişim

karakalem
25.04.08, 22:47
Merhaba değerli öğretmnelerim :)
Sınıf yönetimi dersinde iletişim engelleri konusunu anlatmamız gerekiyor. Gerekli hazırlıklarımız tamam fakat ben bir de şuan hizmette bulunan öğretmenlerimizin bu konuda neler düşündüğünü bilmek istiyorum? Sizlerde bilirsiniz ki teorik bilgi sınıf içine her zaman uymuyor ;) Mesela öğrencilerinizle en çok hangi zamanlarda iletişim sorunları yaşıyorsunuz (sanat etkinliği, türkçe, serbest zaman vb...) / İletişim sorunlarını öğrenci ile birebir konuşarak mı yoksa sınıf kuralıymış gibi konuşarak mı hallediyorsunuz? / İletişim konusunda en çok karşılaştığınız sorunlar nelerdir? ... gibi :confused:
İlgilenecek öğretmenlerim pazartesiye kadar cevap yazarlarsa çok sevinirim, iyi çalışmalar

yansımalar
25.04.08, 23:10
Bence bu görev yaptığın yere ve şartlara göre değişir ben sınırlı imkanlarla 27 öğrenciyle tek başıma ilgilenmek zorundayım bu başlıca bir iletişim engeli artı olarak çevreye yabancı olan bir öğretmenin iletişim kurması başlarda bir engel iletişim için örneğin Türkçe bilmeyen çocuklar ile yaşanan iletişim problemi unlar çevresel etmenler tabi .. Ben masal saatinde zorlanıyorum genelde öğrenciler dinlemek istemiyor sıkılıyorlar aramızda kopukluk çok fazla bu saatte diğer etkinlikler gayet iyi ...