Orijinalini görmek için tıklayınız : ANAOKULU ÖĞRETMENLERİNİN ÇALIŞMA SAATLeri

ma-ya
02.05.08, 21:38
ANAOKULU ÖĞRETMENLERİNİN ÇALIŞMA SAATLERİ

Tam Gün Eğitim Yapan Anaokulu ve Kız Meslek Liselerinin Uygulama Anaokulunda Görev Yapan Öğretmenlerin Çalışma Saatleri

Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin ekinde bulunan “Öğretmen Çalışma (Eğitim Saatleri Devam Takip Defteri (Ek-9)’nde bağımsız anaokulu ile uygulamalı anaokulu öğretmeninin haftalık çalışma saati; haftanın Pazartesi ve Cuma günlerinde 9 eğitim saati (1 eğitim saati 50 dakikadır), Salı, Çarşamba ve Perşembe günlerinde 8 eğitim saatinden ibaret olduğu belirtilmektedir.

Tam gün eğitim yapan bağımsız anaokulu ve kız meslek liselerinin uygulamalı anaokullarında haftalık çalışma saati şu şekildedir: Pazartesi ve Cuma günleri 7 saat 30 dakika, Salı, Çarşamba ve Perşembe günlerinde 6 saat 40 dakikadır. Pazartesi ve Cuma günü Sabah 08.00’de eğitime başlayan okulda eğitim 15.30’da bitmektedir. Yine Salı, Çarşamba ve Perşembe günü sabah 08.00’de eğitime başlayan okulda eğitim 14.40’da bitmektedir. Ancak eğitim 17.00’de bitirilmektedir.

Yine yönetmeliğin 8. maddesinin dördüncü paragrafında “Tam Gün Eğitim Yapılan haftanın Salı, Çarşamba ve Perşembe günlerinde günlük çalışma saati sona eren öğretmenlerin görev yerlerinden ayrılmaları halinde velilerin çocukları teslim almaları sağlanır” denilmektedir.

Okullar ise genelde sabah 08.00’de eğitime başlayıp 17.00’de eğitimi bitirmektedirler. Bazı okul yöneticileri yönetmelikteki düzenlemeleri yok sayarak öğretmeni ’17.00’ye kadar çalıştırmaktadır. Unutulmamalıdır ki; hiç kimse zorla çalıştırılamaz ve angarya yasaktır (Bakınız Anayasanın 18. maddesi). Saat 17:00 kadar çalıştırılan öğretmene her hangi bir ek ödeme de yapılmamaktadır.

Tam gün eğitim yapan bağımsız anaokulu ve kız meslek liselerinin uygulamalı anaokulunda sabah 08.00 den 17.00’ye kadar çalıştırılan öğretmenlerin çalıştıkları okul müdürlüklerine dilekçe ile başvurarak yönetmelikte belirtilen çalışma saatleri arasında çalışmaları gerektiğini belirtmeleri yeterli olacaktır.

arkadaşlar bu yazıyı okuyunca lütfen haklarınızı arayın.saatlerinize riayat edin,riayet ettirin.lütfen bu haklar bzim ve uygulamaya geçirmek için hareket edin.idareciler sonuna kadar bizleri derse girdirmek için uğraşıyorlar.08 00 17 00 saatlerini ful bizim girmemizi ve kendi üzerlerindeki yükümlülüğü azaltmak için uğraşıyorlar.