Orijinalini görmek için tıklayınız : türk malları haftası

nebahat
06.11.07, 15:36
arkadaşlar yerli malı haftası için değişik fikirlere ihtiyacım var...Bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirm....

Hilal
06.11.07, 16:13
eğer uygunsa çocuklarla pazara geziye gidilebilir çocukların pazarda gözlem yapmasını sağlarsın okula döndükten sonra pazarda gördükleri sebzelerden ,meyvelerden yapmalarını istersiniz sonrada bu yaptıklarından taç oluşturabilirsiniz. :)

ozlem
07.11.07, 14:01
Merhaba size bir yerde gördüğüm kabuklu fıstıktan yapılmış kuklayı anlatıcam . Kabuklu fıstığı bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesiyorsunuz. Daha sonra iki parça olan fıstıkların üzerine ağız, göz şekilleri çizip baş kısmına ipten saçlar ekliyorsunuz. İsteğe göre etrafına kumaş parçalarını sarıp elbisede yapabilirsiniz :)

hgokcen
09.11.07, 00:35
selam arkadaşım. ben geçen yıl çocuklaral tuz yada seramik hamuru yapmıştım.tam hatırlamıyorum ama. yoğurduktan sonra her çeocuğa bir miktar hamur verdim. sonra her çocuğa da meyve sebze ya da yemiş çeşitleirinden istediklerini yapabileceklerini söyledim ama tabiki de farklı olmalarına dikkat ettim. sonra onlar kuruduktan sonra çocuklar onları sulu boya ile boyadılar tabi istersen goujla falan da boyayabilirsin.
sonra da bunları sergileyebilrisin
hatta
arkalarına mıknatıs yapıştırırsan velilerede dolap süsü yapmış olursun. umarım işine yarar.

nebahat
12.11.07, 16:07
cevap yazan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim....Güzel fikirleriniz için sağolun..Peki sizler sınıfta velileri çağırıp herhangi bir sunum şiir söyleme gibi etkinlikler yaptırmayı düşünüyormusunuz??Biz iki sınıfız diğer arkadaşım böle bir çalışma içinde.Yerli malı haftasına yoğunlaşmış çocuklarla gösteri hazırlıyolar.Veliler sanırım benden de beklerler.Bu tip bir görüşünüz varmı???

haticem
29.11.07, 12:15
hocam hepsine meyve rsimleri yapıpsırayla dırama şeklinde yararlarını söyleyebilirler

ATAMİZİNDEYİZ
29.11.07, 23:02
tutkallı hamurdan meyve sebzeler yapılıp boyanıp sepete konabilir.

hgokcen
04.12.07, 18:16
selam arkadaşlar
ben yine geçen yıl yaptığımız etkinlikten bahsetmek istiyorum:
öğretncilerima bikaç gün öncesinden şarkılar yada meyveler sebzelerle ilgil vardiğim şiiirler vardı, öğrencilerim yerli malını kutladığımız gün teker teker çıkıp söylediler. bi de ront hazırladım. çocuklar karşılıklı geçip rontu yaptılar. velilerim ve çocuklarım çok eğlendiler, çok mutlu oldular, duygulandılar.
rontun szlerini isterseniz bi ara verebilirm şimdi biraz acelem var kusura bakmayın olurmu. herkese iyi eğlencler... :)

cocuk80
05.12.07, 14:26
slm arkadaşım yerli malları haftasında kullanılabilecek bir rontdan söz etmişsin acaba metnini ve nasıl oynandığını gönderebilirmisin şimdiden teşekkürler

sepolat
07.12.07, 20:39
bence yeni şeyler öğretebilmekiçin uğraşacağımıza ögrendikleri şarkı oyun şiirleri söylesinler daha sevimliolur velilerden pasta filan istersiniz katılım sağlanırsa çok güzel olur

nilgü
07.12.07, 21:00
Arkadaşım bu etkinlikle ilgi,li nasıl yardımlaşabiliriz cevabını bekliyorum sevgiler

hgokcen
10.12.07, 23:47
:)ront şöyle:
karşılıklı iki kişi duruyolar. tüm sınıfı karşılılı bir şekilde hem şarkıyı söylülüyor hemde hareketini yapıyolar.
şarkı:
fındık fıstık kadifeli yastık ben yemedim horozum yedi; ben yemedim horozum yedi
üzüm incir negüzel yenir ben yemedin horozum yedi; ben yemedim horozum yedi
kayısı kurusu severim doğrusu ben yemedim horozum yedi ; ben yemedim horozum yedi
pastırma sucuk sever çoluk çocuk ben yemedim horozum yedi ben yemedim horozum yedi

şarkının sözleri çeşitlenebilir.
karşılıklı geçen çocuklar fındık fıstık kadifeli yastık derken ele ele tutuşur sallanırlar. "ben yemedim" de eller yukarı kaldırılır "horozum yedi" de yere çömelerek yerden elleriyle bişeyler yeme hareketi yapıllır.bu iki kez yapıldıktan sonra şarkıya devam edilir.

herkese kolay gelsin
sizlerde de varsa paylaşırsanız sevinirim

baysalarife
11.12.07, 20:28
bence velilerle birlikte aile katılım programı gibi uygulayacağım yarın .Çlıştığım yer kasaba olduğu için aileler basit hazırlıklarla gelecek çocuklarla birlikte şapka yapacaklar birlikte getiridklerini yiyicekler ardından iki tane oyun planladım ve şiir öğrenmiştik onu söyleyeceğiz daha önceki 2 senedede böyle uyguladım ve eleştiriler hep olumlu yönde kolay gelsin

sirlarin_efendisii
17.02.08, 15:03
keşke bu siteye daha önce kayıt olsatdım bende yerli maliyla ilgili harıka oyunlar şiirler etkinlikler var bunları bundan sonra ara ara yollarım bundan sonraki senelerde arkladaşlar yararlanırlar.