Orijinalini görmek için tıklayınız : yardımınıza ıhtıyacım varr

doğulay
06.11.07, 15:30
lütfen bana fen ve matematık kosesı ıle ılgılı yardımcı olun ben lıse ogrencısıyım bunlARI cocuklara ogretmem lazım yenı etkınlıkler arıyorumm sızın o köşe ile ilgili bıldıgınız etkınlıkler var ıse benımle PAYLASIRMISINIZ :confused:

Hilal
06.11.07, 16:09
çocuklara değişik meyve resimleri verebilirsin bunları boyamalarını istersin sonra büyük bir bahçe oluşturursunuz agaçta yetişen meyveleri agaça yapıştırırsınız, topraktan çıkan meyveleride yere yapıştırabilirsiniz.

pet bardakların içine kum koyup içine dal koyabilirsiniz bu dallara mısır yapıştırırsınız.

çocuklarla beraber deneyler yapabilirsiniz.

oyun hamurunu çocuklarla yapabilirsin sonrada bu hamurlardan değişik meyveler yapmalarnı isteyebilirsin ve bir manav oluşturabilrsin ayrıca bu manavı mesleklerle ilgili bir köşe olarakda kullanabilirsin sonrasında

söylediklerim umarım işinize yarar :)

мerνe
07.11.07, 09:24
Geçen sene Fen Öğretimi dersinde hazırlamış olduğum deneyler vardı.Blogumda yayınlamıştım. http://dusleratolyesi.blogcu.com/ Sol kısımdan "Fen ve Matematik Etkinlikleri" ne tıklarsan,deneylere ulaşabilirsin,kolay gelsin :)

BİLGE MELEK
17.02.08, 18:26
Aynı büyüklükte iki sermik kap alınır.Birinin çevresi pamuk ile sarılır.kisinin içinede buz konur.Sonra üstleri strecfilmle kapatılır.buzların erimeleri izlenir.2. bardakta su daha çabuk erir.Çünkü dış sıcaklıktan bardak daha çabuk etkilenir.Diger bardak ısıyı daha çok muhafaza eder.

BİLGE MELEK
17.02.08, 18:35
Çocuklarla gerekli giysiler giyildikten sonra bir çevre gezisi yapılır.Bitkiler,gözlemleme şansı olursa hayvanlar ve insanlar gözlemlenir.Daha sonra sınıfa dönüldüğünde gözlemler paylaşılır.

BİLGE MELEK
17.02.08, 18:39
Sınıfa bir termometre getirilir ve nasıl çalıştığı,ne ise yaradıgı tartışılarak incelenir.Bulunabilirse degişik biçimli termometreler köşede sergilenir.