Orijinalini görmek için tıklayınız : Faaliyet ve kullanılan öğeler

kadanis
03.06.08, 02:40
Sevgili Meslektaşlarım Merhaba..

Yurtdışında görev yapıyor olmamın bana dile getirme ihtiyacı hissettirdiği bir konu olacak.Sizleri bu kapsamın dışında tutup tenzih ediyorum lakin özellikle izlediğim Anasınıfı faaliyet içerikli videolarda kullanılan şarkı, türkü vb. öğelerin faydası ve kültürümüzle ilişkilerini kurma noktasında sıkıntı çekiyorum.Yabancı sözlü şarkı ve bunlara eşlik eden danslar kullanılmakta.Amaç sadece ne olursa olsun faaliyet yapmak mı yoksa bu faaliyet vesilesiyle çocuklara bir davranış kazandırmak mı?Bunu bu işin içindeki kişiler olarak olarak sizlerin tartışmasına açmak istiyorum.Acaba faaliyet için kullanacağımız müziksel öğeleri acaba bu tür bir süzgeçten geçirip yerli malı zihniyetiyle hareket ettiğimiz çalışmaların oranı nedir?Yada bu o kadar da önemli midir?Benim bu sorulara cevabım tabiki "evet"olacaktır.

Saygılarımla

sevval
03.06.08, 21:59
hocam haklısınızda ülkemizde okul öncesi daha yeni yeni bir oluşum içinde Bu konu hem kitap kaynağı hem de internet olsun yeni girişimler içinde.Ben 6 yıl önce üniversitede okuduğumda çocuk gelişiminden mezun olunca sen ne olcaksın diye soruyorlardı yani daha ne anlama geldiğini ve branşın ne olduğu hakkında ülkemiz insanlarının haberi yok.Ama sizde haklısınız bizim az da olsa var olan kaynaklarımız kullanılmalı.halk türkülerinin çocuğa uygu olan kısımları alınıp öğretiliyor zaten,yöresel oyunlarda oynatılıyor yani bunun için çaba var zaten ama kaynak yok ki.....

kadanis
03.06.08, 22:23
Hocam merhaba..

Bu eksikliğin Türkiye'de Anasınıfı eğitiminin fazla geçmişi olmayışından kaynaklandığı tespinizde haklısınız.Fransa'da çocuğun 2,5 yaşında anasınıfına başladığını ve bunun da 2 yaşına çekilmeye çalışıldığı olgusundan hareket edersek bizim daha yıllarca bu alanda birikime ihtiyacımız olduğu anlaşılıyor.Ülkemiz yazar ve düşünürleri ve beraberinde tiyatro sanatçıları ve de akademisyenler bu alanda daha özgün ürünler oluşturabilirler yani topyekün bir seferberlik içine girilmesi gerekiyor ki bunun da devlet eliyle çok ciddi ve samimi bir şekilde desteklenmesi icab edecek.İlkokulda öğrendiğimiz "Daha dün annemizin kollarında yaşarken" şarkısından tutunda daha birçoğunun Fransız bestecilerine ait olduğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım.Düşünün "yağ satarım bal satarım"adlı oyun bile bura menşeli.Buradaki türk çocuklarına türkçe ve Türk Kültürü öğretmeye çalışan biri olarak bu konularda bu sebeple milliyetçi bir karakter edindim zaman içinde.Bir yerde olması gerekende buymuş diye hayıflanıyorum.Özümüze, bizi biz yapan herşeye dönmek bize daha çok şey kazandıracak diye düşünüyorum.Burada siz ve sizler gibi gayretli ve belirli bir kaliteyi yakalamaya çalışan meslektaşlarımı tenzih ediyorum.Biliyorum ki sizler elinizden geleni yapıyorsunuz.İş tamamen ülkeyi yöneten ve eğitimle ilgilenen kitlenin iradesine kalıyor.

Kolaylıklar diliyorum..

Fransa'dan selamlar

sevval
03.06.08, 22:34
Evet hocam bazı olaylar bizi aşıyor işte ,tıkanıp kalıyoruz ne kadar yazık....
başarılar, saygılar