Orijinalini görmek için tıklayınız : Renkli Kar

ferisizm
04.06.08, 03:31
Renkli kar

1) Efe uykuya daldı ve masallar ülkesine doğru yol aldı. Masalalr ülkesinde kar yağıyordu. Çikolatadan pastadan yapılmış evlerin üstü karlarla kaplıydı. Ağaçlar pembe şekerden yapılmış çiçekler maviye bürünmüştü. Efe gözlerine inanamıyordu. O sırada maslalr ülkesindeki çocuklar sevinçle dışarı çıktılar.

2) Çocuklar neşe içinde çığlıklar atıp havaya zıpladılar. Mavi kardan bir kardan oğlan yaptılar. Kardan oğlana beyaz bir şapka ile bayz bir atkı taktılar. Eline de kırmızı bir top verdiler. Kömürden göz, havuçtan burun taktılar. Çocuklar o gün çok eğlendiler. Akşam olunca hepsi evlerine gitti.

3) Ertesi günde masallar ülkesinin çocukları erkenden kalktı. Efe pencereyimerakla açtı. O da ne? Çatılar, sokaklar, yrler pembeydi. Kahverengi geyik pembe karda paten yapıyordu. Az ileride de Efe'nin arkadaşları pembe kardan akrdan kız yapmışlardı. Eline de mor bir sepet takmışlardı. Hepsi çok mutluydu ve o gün çok yoruldular. Gece hemen uykuya daldılar.

4) Çocuklar o sabahta merakla uyandılar."Bakalım bugün hangi renkte kar yağdı?" diye düşündüler. Kar bugün de farklı renkte yağmıştı. Yerler sarı, çatılar sarı, insanların üzerine düşen karlar sarıydı. Çocuklar bugün de sarı kardan kardan çocuk yapmaya karar verdiler. Başına kırmızı bir şapka, boynuna pembe bir atkı taktılar.
Kardan çocuğun etrafında saklambaç oynadılar. Hava kararmaya başlayınca evlerine doğru yol aldılar.

5) Ertesi gün kar yine sürpriz yapmıştı. Her taraf yeşile boyanmıştı. Çocuklar bu sefer yeşil kardan bir kardan dede yaptılar. Eline turuncu bir baston verip boynuna bir eflatun atkı taktılar. Sevimli bir köpekte bugün onlara eşlik ediyordu. Masallar ülkesinin her günü ne kadar da renkliydi.

6)Bir sonraki gün çocuklar geç kalktı. Her gün farklı renkte kar yağmasına artık alışmışlardı. O da ne?? Bütün çocuklar çok şaşırdı. Kar yine farklı renkte yağmıştı ama... Karın rengi siyahtı. Ne olmuştu, neredeydi o güzelim renkli karlar? Çocukları bir üzüntü kapladı. Herkes bu durumun nedenini merak ediyordu.

7)Aslında yeşil kar yağdığı gün, masallar ülkesi çocuklarından birisi elindeki sapanıyla bir kuşu vurmuştu. Kuşun vurulmasıyla rengarenk masllar ülkesi siyahlara bürünmüştü. Şimdi çatılar, sokaklar, heryer simsiyahtı.

8)Masallar ülkesinde yaşayan aileler çağreler arıyordu. Bir araya toplanıp bu durumu konuştular. Fakat neden siyah kar yağdığını ve ne yapacaklarını hiçkimse bilmiyordu. Üstelik siyah kar yağmaya devam ediyordu.

9)Masallar ülkesinde yalnız bir çocuk siyah karın yağma sebebini anlamıştı. Bu gerçeği yalnız kendisi biliyordu. Hemen bahçede yatan yaralı kuşun yanına koştu. Onu sevgiyle kucakladı. Eve götürüp yaralı kanadını sardı. Çocuk hem bir hayvanın ccanını yaktığı için, hem de siyah kar yağmasına sebep olduğu için çok pişman olmuştu. Kuştan özür diledi. Sevimli kuşta affeden bakışlarla gülümsedi.

10) Ertesi gün sabah kalktıklarında heryer bembeyaz olmuştu. İnsanlar birbirine sarıldı. Çocuklar çok mutlu oldu. Kara en çok beyaz renk yakışıyordu. Masallar ülkesine o günden sonra hep beyaz renkte kar yağacaktı. Çocuklar buna çok sevindi. Ailelerde artık rahatlamıştı.

Hikaye ve resimler bir kitaptan alıntıdır arkadaşlar. Ama çoğu yerini değiştirdim kendim ekledim. Çocuklara uygun olmayan yerleri ve fazla sayfaları çıkardım. Resimleri de hikayedeki sıraya göre yerleştirdim. Çocuklara hem renkleri, hem arkadaşlığı, hem hayvan sevgisini, hem eve girme saatleri ve özür dileme gibi görgü kurallarını öğreten çok eğitici bir hikaye. Umarım beğenirsiniz...:)