Orijinalini görmek için tıklayınız : kullandığınız yöntemler nelerdir?

Hilal
23.11.07, 01:16
öğretmenler ve öğretmen adayları olarak çocukların gelecekte uyumlu, başarılı bireyler olmaları için ne tür stratejik yöntemler kullanırsınız?

editör
23.11.07, 01:42
Öğretmenim uyumlu bireyler olmalarını sağlamak adına daha çok grup etkinliklerine yer vermeye çalışıyorum. Böylelikle birbirleriyle etkileşime girmelerini sağlamış oluyorum.

Hilal
23.11.07, 01:53
ewet öğretmenim güzel bir yöntem peki grup etkinliğinde sorumluluk konusunda sorun çıktığında çözüm için neler yapıyorsunuz

Hilal
24.11.07, 00:29
Alper öğretmenimin nezninde sizlerde cevap verebilirsiniz arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum

efepancu
10.12.07, 11:07
sorunlarını konuşarak anlaşarak giderilmesini istiyorum ve gözlemliyorum sorun büyüdüğü taktirde konuşup ortak bir çözüm yolu bulmaya çalışıyoruz .

azrabeg
24.01.08, 02:22
Ben bu sorunun kısa ve net bir cevabı olmadığını düşünüyorum. Çünkü uygulanan strateji yaşanan olaylara ve her çocuğa göre değişiyor. Ama ben ilk önce bireysel farklılıkları gözardı etmeden, her çocuğa kendi iç denetimini kazandırmaktan yanayım, uyum konusunda grup etkinlikleri, drama ve çocukları her konuda birbirine yardım etmesi için yönlendirmek çok etkili oluyor.. Ve tabi ki bizleri model aldıkları için adil olmayı öğrenmeleri bence çok önemli..

ercantekin
24.01.08, 03:31
sorumluluk, kendinden güdümlü hareket kalıplarını öğrenebilmketir, belkide...
Sorumluluk erken çocukluk yıllarından başlayarak çocuğun yaşına, cinsiyetine ve gelişim düzeyine uygun görevler vermekle gelişmeye başlar. meslela 3 yaşındaki çocuğunuz çamaşır işinde size yardımcı olmak istiyor. Ama inanın, 13-14 yaşlarında bu işleri yapmak istemeyecek olması coık büyük bir olasılık. Bu yüzden bu deneyimi eğlenceli hale getirerek ona, yardım etmeyi öğretebiliriz. Böylece işbirliği alışkanlığını kazandırır ve sorumluluk duygusunu geliştirirsiniz.
Sorumluluk kazandırmanın en uygun olduğu belli bir yaş yoktur, ama çocuğun kendi başına bir işi yapmaya istekli ve hazır olduğu zamanlar vardır, bu zamanlarda ona gerekli imkanlar, uygun ortamlar hazırlanmalıdır. mesela çocuğunuzun ilgi ve yeteneklerini izleyip ve o yetenekleri erken yaşta pekiştirilebilir.çocuğun başarıları karşısında gururlandığınızı gösterebilirsiniz.çocuğunuzun bir şeyi doğru yapmadığı zaman ortaya çıkan doğal sonuçlara katlanmasına izin vermek en verimli yüzleşmedir.aynı zamanda

Sorumluluk kazandırmak için çocuğunuz için yaşına uygun sorumluluklar listesi hazırlanabilir. çocuğun seçim yapmasına izin verilebilir.kırıp dökmesine izin verin ki davranışının sonuçlarına katlanmasını bilsin. ona yardım edeyim derken sorumluluklarının gelişmesine engel olabilirsiniz.çocuğunuzun size çok bağımlı olduğunu düşünüyorsanız koruyuculuktan vazgeçmeyi de düşünebilirsiniz. ve hiç bir zaman çocuğunuzun sizin kadar sorumlu olmasını beklemeyin,

Demokratik bir ortam yerine diktatörce eğilimlerin olduğu aileler sorumluluğu öğretmekte zorlanır. Çünkü ana babanın hakimiyeti o kadar fazladır ki, çocuğun bir şeyden sorumlu olmasına fırsat kalmaz. Aynı şekilde her şeyin serbest bırakıldığı aileler de sorumluluğu öğretemez. En işe yarar ortam ana babanın lider konumunda olduğu ancak ev işi ve benzeri alanlarda sorumluluğu paylaşma çabası gösterdiği demokratik ailelerdir. Sorumluluğu öğretmek için sorumluluk vermeye istekli olmalısınız. Nutuk çekerek sorumluluk öğretemezsiniz. Bir ana baba olarak, biraz gerisinde durup bir şeylerin olmasına izin verme yürekliliğini göstermelisiniz. Sorumluluk aldıkça, olumsuz sonuçlarına katlandıkça ve olumlu sonuçları ödüllendirdikçe çocuğunuz sorumluluklarını öğrenir. Sorumsuzluğunun sonuçlarına katlanmasına, yanında götürmediği ödevlerden sıfır almasına izin vermelisiniz. Ev işlerine yardım etmesi, zaman ve etkinliklerini planlaması, giyecek ve yiyecek seçimi yapması, çocuğunuza sorumluluk alma ve uygulama fırsatı verecektir. Yaşına uygun olarak küçük şeylerle sorumluluk vermeye başlayabilirsiniz.

“Sürekli sorumsuz davranan çocuklar, anne babaları tarafından sorumlu davranmalarına izin verilmeyen çocuklardır.”

Çocuklara sorumluluk öğretmemiz, çocukken bize kazandırılanlar ile ilgilidir.

kuter13
30.01.08, 22:54
teşekkürler

aybirgen
25.02.08, 03:30
Öncelikle çocukların gelecekte uyumlu, başarılı bireyler olmaları öğretmenin çocuklara uygun model olabilmesinden geçtğini düşünüyorum.Öğrencilerimiz bizim aynamızdır. Ve okul öncesi çocukları için ödüllendirmenin önemli olduğu kanısındayım

nymphe
07.04.08, 23:22
role play ve gösterıp yaptırma en etkılısı bence
ama cok zaman alıyor

dramaqueen
09.04.08, 00:14
Ben de bu söylenenlerin etkili olduğunu düşünüyorum ve sıklıkla kullanıyorum.bunların dışında Türkçe etkinliklerine ve dramaya çok önem veriyorum.İnsanın kendini ifade edebilme becerisi ne kadar yüksekse başarılı olabilme potansiyelini o kadar kullanabileceği düşüncesindeyim.Beyin fırtınası yaptırıyorum,yaratıcılığı ve hayal gücünü,uç düşünceleri kullanabilecekleri ufak tefek etkinliklere yer vermeye çalışıyorum.Scamper testi tarzındaki soruları bol bol soruyorum ve bizim sınıfımızda saçma düşünce diye bir şey yok,farklı düşünce var..Önce bunu yerleştirmeye çalıştım çocuklara.Adalet duygusunu yerleştirmeye çalışıyorum.Adil olmayan bir durum karşısında seslerini çıkartmayı öğretiyorum.Paylaşıma önem veriyoruz,bir şeyleri paylaştıkça onun kıymetinin arttığını,daha iyi vakit geçirdiğimizi öğretiyorum.Ve çocuklar şu anda bu konuda belki de benden daha iyiler,boyalarını oyuncaklarını paylaşıyorlar ama bir iki paylaşımdan sonra karşısındaki çocuk bunu hor kullanıyorsa onunla paylaşmayı bir süre erteliyorlar,zamanı gelince 2.şansı veriyorlar.Bence kendine güven duygusu ve girişimcilik de başarılı olmada en büyük etkenler.Bu konuda zor çocuklar karşısında çok başarılı olamadığımı düşünüyorum,1 eğitim yılının sonuna doğru artık aynı problemleri gördüğüm zaman yeterli sabrı gösterememeye başladım.Sanırım bazı konular da beni aşıyor ve psikoloji alanında yüksek lisans yapmalıyım diyorum..