Orijinalini görmek için tıklayınız : usta öğretici( böyle bi olanak varmı?)

coolfire
09.06.08, 21:33
selam arkadaşlar

ben kız meslek lisesi mezunuyum,usta öğretici belgesine sahibim.2 yıldır da özel bi kurumda öğretmenlik yapıyorum.yeni dönem için ilköğretimlerin anaokulu yada belediyelerin anaokulunda çalışabilirmiyim?ya da çalışabilmem için ne yapmam gerekiyor.şöyle bir şey duydum ben çalışmak istediğin okulun il milli eğitime başvuruyormuşun 2 3 hafta içinde atanıyomuşun böyle bir olanak varmı?bilgisi olan cevap yazarsa sevinirim

şimdiden teşekkürler:)

sumisali
09.06.08, 21:58
böyle bir olanak var ama oranın milli eğitim müdürlüğüne bağlı milli eğitime başvuruda bulunman gerek tabi öncelik hakları var bide başvuru tarihleri oluyor en iyisi m illi eğitime gidip öğrenmeniz ben böyle derim başkalrı farklı söyler şehrine göre değişir.....

almina
09.06.08, 22:17
öncelik sırasına göre boş yerlere yerleştiriliyorsunuz.Önce lisanslılar sonra önlisans diploması olanlar öğretmen açığı kalırsa lise mezunlarını yerleştiriyorlar.Ama başvurular ağustos ayında yapılıyor

coolfire
10.06.08, 21:31
cevapladığınız için teşekkür ederim arkadaşlar ağustos ayı ordayım :)

almina
10.06.08, 22:54
rica ederim sormak istediğin başka bir konu olursa yardımcı olmaya çalışırım

genç fenerli
12.06.08, 13:22
elindeki belge 2 senelik sonra geçerliliği kalmıyo atamalar eylülde anca yapılıyo ve almina hocamın dediği gibi önce lisans lar sonra önlisans lar sonra açık öğretimler en son lise mezunları atanıyo belgenin 80 üzeri olması senin için bi avantajdır iyi şanslar inş atanırsın

glsn
21.06.08, 19:22
arkadaşlar bu dediğiniz oryantasyon seminerimi???
seminer sonunda bi sınava tabi tutuluyosunuz sınav sonucunda puanınıza göre atama oluyoo...bi kasdedilen aynı şeymi???

coolfire
21.06.08, 21:21
evet canım oryantasyon sınavından bahsediyoruz.usta öğretici belgesi alıyosunuz ve atamanızı bekliyosunuz.ilkönce lisans sonra önlisans ve lise sınav puanına göre yerleştiriliyosunuz ama buda bi hayli zaman alıyooo

nur evsan
28.06.08, 15:12
bende geçen sene ankaradan milli eğitimden usta öğretici sertifikası aldım ankarada semtlere göre kontenjan açıldı ankarada bir semti seçmek zorundaydım sectim ama olmadı dedikleri gibi önce 4 senelikleri alıyolar ama her şehrin milli eğitimlerinden başvurabiliyosunuz onlar ona göre kontenjan açıyolar...

nurse
07.07.08, 07:22
selam arkadaşlar.ben bu siteye ablam için girdim. usta öğretici belgesi var yeterli puanı aldı ama başvuru tarihlerini bilmiyor. internetten girmediğim sayfa kalmadı siz bulunduğunuz şehirlerin usta öğretici atamaları başvuru tarihlerini biliyorsanız paylaşailirmisiniz. hem bu konuda bilgiye ihtiyacı olan diğer arkadaşlara da yardımcı olur. teşekkür ederim.

yasmin58
22.07.08, 13:00
arkadaşlar oryantasyon eğitimi ne zaman bilginiz varmı?

www.okuloncesioyun.com
22.07.08, 13:41
Sevgili Usta öğretici arkadaşlarım...

Bildiğim kadarıyla Usta öğreticilik Semineri, bağlı bulunduğunuz İl milli eğitim müdürlüklükleri tarafından, eğer o ilde okul öncesi öğretmeni açığı varsa düzenleniyor. Sanırım Çevre illerden de bu semineri almak için yönlendirebilirsiniz. Örneğin ben İzmirliyim ve İkamet şehri İzmir olup da Usta Öğreticilik Seminerini Manisa İl milli Eğitim Müdürlüğünden alan arkadaşlarım oldu. Yanılmıyorsan 2 hafta boyunca, tüm gün süren bir seminer aşaması var. Atama tarihleri ve açık kontenjanlar için bence mutlaka İl-İlçenizdeki Milli eğitim müdürlükleriyle görüsün. Sizin için net bilgiyi birinci kaynaktan almaya çalışın. Zaten müdürlükler bu konuda ayrıntılıyı bilgiyi açık bir sekilde veriyor. Her ilin seminer ve atama zamanları da değişik diye biliyorum.

Sevgiler...

elif_vardar
22.07.08, 13:58
İlçenizin Milli Eğitim Müd. görev alabileceğin okulları öğrenebilirsin.Artık okul öncesi resmi kurumlar da yaz sezonunda açık oluyorlar. Yaz sezonu içinde bile görev alabileceğin kurum bulabilirsin. Sevgiyle kal.

FATMA_61
22.07.08, 14:05
Ben trabznda yaşıyorum ve anadolu meslek mezunuyum ayrıca açıköğretim okul öncesi öğretmenliği okuyorum. Benimde usta öğreticilik belgem var ben bu şartlar ile ağustos ayında milli eğitime başvuruyorum bazı belgeler istiyolar bu belgelerle orada okuyl seçiyosun ve yerleştirme yapıyolar. ben bunun her ilde olduğunu sanıyorum siz yinede ilinizin milli eğitim müdürlüğü sitesine girin duyurular bölümünde usta öğratici başvuru tarihi yayınlanıncaya kadar takip edin orada şistenilen belgelerde yazıyor

BibloBebek
26.08.08, 10:17
Mrb arkadaşlar ben bişey sormak istiyorum.Oryantasyon semineri dün başladı ama bu seminerden alıcağımız belgenin 2yıl geçerliliği olduğunu duydum.Ben bu yıl Fatih Ünivversitesi Çocuk Gelişimi ne yerleştirildim yani en erken 2yıl sonra çalışabilicem.Seminerde görevli öğretmene belge 2yıl mı geçerli diye sordum.''Hayır en son aldığınız belge geçerli yani bunun süresi yok,gir sende seminere'' dedi.Fakat öğretmene birtürlü güvenemiyorum,pek bişiy bilmiyo gibi gözükmüyo,seminer öğretmeni olucağını bile dün öğrenmiş.Acaba bilgisi olan bi arkadaş cevap verebilir mi,seminere katılsam mı?