Orijinalini görmek için tıklayınız : yıldız panomuz

haticeaydan
12.06.08, 22:01
Güzel davranışlar yıldızla ödüllenditilir.Kötü davranışlarda ise yıldız alınır.İşte bizim davranış yıldız panomuz.Yıl sonunda kutuların içindeki yıldızlar sayılır ve en çok yıldızı olan kız çocuğuna güzel bir bebek,erkek çocuğumuza güzel bir araba verilir.
valla ne yalan söyleyim benim çok işime yarıyor.Sınıfımın birkaç hareketli çocuğu bu panodan sonra melek oldular.

ATAMİZİNDEYİZ
12.06.08, 22:52
ben bunu haftalık uyguluyorum. ördeğimiz var. gunun sonunda en uslu olan eve ördeği götürüp onla uyuyor. cuma günüde çikolata yada şeker alıyorum. uslu durup kurallara uyan herkese.

sevval
14.08.08, 18:03
fikir için teşekkürler

nagihanöğrt
29.08.08, 23:00
çok güzel bir etkinlik ama uygun olmayan davranış sonunda yıldızın geri alınması doğrumu sizce... ben de buna benzer ödül tablosu yaptım ama hiç ödül gerialmadım. üniversitedeki hocalarımız verilen ödül geri alınmamalıdır onu çocuk hakketmiştir dedi.. bu konuda fikirlerinizi almak isterimm ödülü geri almak hem mantıklı geliyor hemde mantıklı gelmiyor.. orta yolunu bulabilirmiyiz acaba.. tesekkürler..

ahmet
29.08.08, 23:09
Çocuklarınıza gülen,ağlayan, gülümseyen ve asık suratlar hazırlayın. Çocuğunuz güzel ve övgüyü hak eden davranışlar sergilediğinde bu gülen yüzü kapısına asın. Çocuğunuz bazı şeyleri yanlış yapmaya başladığında gülen yüzü çıkartın ve duruma uyan bir suratı asın. Böylece çocuğunuz yaptığı davranışlar sonucunda sizin neler hissettiğinizi daha kolay anlayacaktır. Asık suratı kapısında gördüğünde nerede hata yaptığını ve ne yapması gerektiğini gelip sizinle paylaşacaktır. Bu metoda ayrıca, bir de takvimi ekleyerek her gün kaç tane ve hangi surattan alındığını belirten bir kağıt oluşturabilir ve hafta sonu toplantısında bunları sayarak çocuğun ödülü alıp alamayacağına karar verebilirsiniz: unutmamanız gereken ödül mü ceza mı değil; ödülün verilip verilmeyeceğidir

Öğrenmede, ceza doğrudan o istenmeyen davranışı çözmeye yönelik bir tutum değildir. Sadece bir uyarı mahiyetindedir. Bu yüzden bizler affedilmesi zor olan davranışları dahi ceza sistemini kullanmadan çözmeliyiz

magnumm
31.08.08, 23:50
güzel fikirler arkadaşlar teşekkürler

resane
01.09.08, 00:15
Fikirleriniz için teşekkürler.Bende sınıfımın kapısına 'HAFTANIN YILDIZI' panosu yapıp her hafta bir çocuğu yaptığı güzel davranışlar sonunda haftanın yıldızı seçiyorum.Seçilen çocuğun resmini panoya yapıştırıyorum ve ayrıca hediyede alıyorum tabii.Resmini tüm okul görüyor bu hem çocuğun hem de ailesinin çook hoşuna gidiyor.Emin olun seçilmek için Hatice Hoca'nın dediği gibi en hareketlisi bile melek oluyor.