Orijinalini görmek için tıklayınız : kendini geliştirme ve meslekte ilerleme

meralbas
22.06.08, 14:10
benacıkögretim 3.sınıfa gectim bu sene ilk olarak usataögreticiilk yaptım köyümüzde ilk acıldıgı için bede ilk basladıgım için arkadaslardan falan bilgi toplayarak elimden geleni yapmaya çalıstım. kendimi nasıl geliştirebilirim ve diyelimki okul bittii kpss kazanıp kadro aldım ondan sonra meslekte yükselmek için ne yapabilirim meslegimi çok seviyor kendimi geliştirmeyede çok hevesliyim şimdiden tşklerrr

s-i-m-g-e
22.06.08, 14:53
bende senin gibi usta öğreticiyim aof 3.sınıf öğrencisiyim 2yıldan beri görev alıyorum sınıfının eksiklerini merkez okullardan isteyebilirsin ben öyle yaptım.Kendini geliştirmek için bir yerlere üye ol ben balarısına üyeyim mesela gerçekten çok faydalı nettende siteleri dolaş değişik yapılan çalışmalara bak artık herşeye internetten ulaşılabiliyor bütün eksikliklerini tamamlayabilir kendini geliştirebilirsin

sevval
22.06.08, 17:01
Meralcim, sana en büyük tavsiyem hiç bir işten kaçma başkası yapmıyor ben niye yapayım deme boş ver onlar yapmasın Senin zamanında ve titizlikle yaptıkların ilerde mutlaka karşına avantaj olarak çıkacaktır Ben çocuk gelişimi öğretmeniyim ve mesleğimde 6 yılıma giriyorum bir bilsen etrafta ne kadar kötü örnek öğretmen geçinen bankamatik öğretmenleri var ki sen sakın onları kendine örnek alma Meslek hayatında başarılar

aapak33
23.06.08, 12:26
Sevgili Meral
Öncelikle sana okulunda ve usta öğreticilik görevinde başarılar dilerim. KPSS yi kazanır. okulunu da bitirir iyi bir öğretmen olmanı temenni ederim.
Öncelikle 0-6 yaş çocugun gelişim özelliklerini çok iyi bilmelisin. Daha sonra da okul öncesi yönetmelik ve programları oku ve anlamaya çalış. Mesleğinle ilgili yayınları takip et. Senden tecrübeli branş öğretmenlerine bilmedğin ve takıldığın hususları sor ve öğren. Çalışmalarını okul öncesi programın amaçlarına ve çocugun gelişim özelliklerine uygun olarak yap.
En önemli husus: EĞİTİM ÇOCUĞU TANIMAKLA BAŞLAR. Öğrencilerini her yönden incele ve onları tanı....
aapak